/ Tür artırmak ve kendime kertik olması / tabirlerini, her gördüğümde tekrar düşünürüm ve net bir cevabını bulamamışımdır henüz .
Şimdi; önceden fotoforum bölümündeki fotoğraflar genelde zor ışık koşulları veya uzaklık ve vb. sebeplerle tanımlamada yardım alınan fotolar oluyordu . Ayrıca türün bir bölümü yayınlanarak veya farklı açıdan sunularak, bilmece haline getiriliyor ve fikir jimnastiği veya bilgi artırmaya yardımcı oluyordu . Yine sizlerin belirttiği gibi; yaralı, alt tür, vs. gibileri oluyordu . Yeni sistemde bunlar da yayınlanacak deniyor . Peki, mesela ben /tür artırmak için/ fotogalerilik olmayan bir tür fotoğrafını bu bölüme yüklediğimde bana nasıl bir fayda sağlayabilir ? Fotogalerilik bir kalitede olmadığı için, eşime dostuma öğünerek gösteremem sanıyorum, başka bir sunumda kullanmaya kalksam burdakileri portfolyama katamam diye düşünüyorum . Ayrıca, bir şeyi ispat etmiş olması için kertik olmasının yolu böyle mi olmalıdır, o konuda da şüphelerim var . Daha doğrusu işin içinden çıkamadığım için yazıyorum bu satırları ...
Sonuç olarak baştan söylediklerimi tekrar etmiş olacağım : Fotogalerilik kalitede olmayan ve bir soru_bilmece_tanımlamada fayda sağlamayan pozisyondaki fotoğraflar, bu bölüme ve toplamında siteye ekstra yük bindirmiş olmayacak mıdır ?
Selamlarımla .