TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FOTOFORUM denemeleri

serhattigrel serhattigrel 16.03.2009 18:24:00
Fotoforumu bu gece deneme yayınına açıyoruz. Yarına kadar çıkacak aksaklıkları ve önerilerinizi bu foruma bekliyoruz. Yarın son şekli verilecek.

Eski fotoforumdan farkı;

fotoğraf yüklerken size (Tür olarak kayda girsin mi?) şeklinde bir soru sorulacak.

Hayır derseniz , eski herşeyi paylaştığımız fotoforum düzeni devam edecek.

Evet derseniz, fotogaleriye benzer , türün kayıt altına alınacağı bir sisteme geçeceksiniz.

Deneyelim.

PYTHON PYTHON 18.03.2009 11:28:00

fotoforuma fotoğraf girerken yurt dışı yok Serhat abi...Kıbrısta çektim fotoğrafları mersin diye gönderiyoru...:(

Fotoforuma örneğin tür fotoğrafı olsun diye fotoğraf gönderdikten sonra galeriye 4 gün beklemiş olmamıza rağmen fotoğraf gönderemiyorum...

aslında gönderme bölümü açılıyor bütün bilgileri giriyorsunuz ama tamam a bastığınızda bu gün fotoğraf yüklediniz diyor...

fotoforuma ile galeri birbirine girmiş gibi...

rockisland rockisland 18.03.2009 10:05:00

Merhaba,

4 gün kuralı değişmiş gibi görünüyor,

-http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=13994

-http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=14126

Birde hala fotoforuma fotoğraf yükledikten sonra galeriye fotoğraf yükleyemiyorum. Bugün yüklediniz diyor.

Selamlar

atmaca54 atmaca54 17.03.2009 23:45:00

Az önce forumda akif abinin fotosuna bir şeyle yazmak istedim bir türlü ok vermedi neden akşamda kürşat abinin fotosunda aynı şey karşıma cıktı,bunlar neden olabilir acaba

Dikkuyruk Dikkuyruk 17.03.2009 22:14:00

Fotoğraf yükleme günüm geldiği halde fotoforuma yükleme yaptığım için yükleme yapamıyormuşum:(

alcedo alcedo 17.03.2009 13:19:00

Facebook dan sonra Trakus da değişti kafa iyice allak bullak oldu. Hadi hayırlısı....

shooter shooter 17.03.2009 12:28:00

fotoforuma yükledigim kareye iki yorum yapılmış. Ama fotografı ff de bulamadım. kendi sayfamda bulunca açıp baktım. yorumlar yok... ben de bu durunu anlatan yorum yazdım. tıklsdım kare ana sayfaya geldi ve içinde yapılan yorumla üstelik ama benim uyarı yok bu kez de. tıklayıp. bunu da belirteyim dedim yorum yaz açılmadı... bunu not edeyim. yöneticimiz uyumuyor nasılsa:)

cedesen cedesen 17.03.2009 01:32:00

Eskiden bir fotografa yorum yapıldıgında o fotograf sayfanın en üstünde gözüküyordu ve fotoforumdaki hareketlenmeleri daha rahat görebiliyorduk.

izler izler 17.03.2009 00:11:00

tramem açılsın ben oraya geçeyim artık :)

emeklerine sağlık tigrel

rousettus rousettus 16.03.2009 23:19:00

muhtemelen düzenlemelerden kaynaklanıyor. ancak belki bir kaç kişide olduğundan fark edilmemiştir diye buraya yazıyorum.

en çok izlenen fotoğrafım, sıradan bir fotoğraf ile yer değişti 15 bin küsür sayaç numarasında. birkaç kişininkine baktım, binin altında normal bir rakamda. sadece Fatih İzlerde 16 bin küsürlü ve her ikimizdeki esas en çok izlenen fotoğraflarımız değil.

şimdi bir daha baktım; Serhat Bey 12702, Akif 14316.

şimdiye kadar bu kadar popular fotoğraflarımız bizden saklanmış demektir:)

izler izler 16.03.2009 23:13:00

peki fotoforumda çok beğenilen fotoğraf günün fotoğrafı da seçilebilecek mi deyip daha da karmaşık bir soru sorayım :)

KANDIZLIK KANDIZLIK 16.03.2009 22:33:00

/ Tür artırmak ve kendime kertik olması / tabirlerini, her gördüğümde tekrar düşünürüm ve net bir cevabını bulamamışımdır henüz .

Şimdi; önceden fotoforum bölümündeki fotoğraflar genelde zor ışık koşulları veya uzaklık ve vb. sebeplerle tanımlamada yardım alınan fotolar oluyordu . Ayrıca türün bir bölümü yayınlanarak veya farklı açıdan sunularak, bilmece haline getiriliyor ve fikir jimnastiği veya bilgi artırmaya yardımcı oluyordu . Yine sizlerin belirttiği gibi; yaralı, alt tür, vs. gibileri oluyordu . Yeni sistemde bunlar da yayınlanacak deniyor . Peki, mesela ben /tür artırmak için/ fotogalerilik olmayan bir tür fotoğrafını bu bölüme yüklediğimde bana nasıl bir fayda sağlayabilir ? Fotogalerilik bir kalitede olmadığı için, eşime dostuma öğünerek gösteremem sanıyorum, başka bir sunumda kullanmaya kalksam burdakileri portfolyama katamam diye düşünüyorum . Ayrıca, bir şeyi ispat etmiş olması için kertik olmasının yolu böyle mi olmalıdır, o konuda da şüphelerim var . Daha doğrusu işin içinden çıkamadığım için yazıyorum bu satırları ...

Sonuç olarak baştan söylediklerimi tekrar etmiş olacağım : Fotogalerilik kalitede olmayan ve bir soru_bilmece_tanımlamada fayda sağlamayan pozisyondaki fotoğraflar, bu bölüme ve toplamında siteye ekstra yük bindirmiş olmayacak mıdır ?

Selamlarımla .

serhattigrel serhattigrel 16.03.2009 21:45:00

200kb olarak başladığımız yükleme limiti şu an 400kb ye çıkarılmıştır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT