TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Dadiiii....Dadiiii...

zaferK zaferK 18.06.2019 19:57:00
Dadiiii
.dadiiii
.ouvaaaiiiii
.dviiiittt
.(Bu cankurtaran oluyor)

.
Çabuk sedye lütfen ,durum acil
çekilin ,açılın ,yol verin
.
-Geçmiş olsun ,nedir şikayeti?
-Bilmem doktorum ,yol kenarında bulduk ;üzerinde kamuflaja benzer garip bir örtü ve elinde ucu mercekli koca bir boru vardı
’’ ötlükkk
türrrr
çıvvv
çipetpet ,çipetpet
tüüüh kaçtı
’’gibi garip sesler çıkartıyordu önce
sonra birden hareketsiz kaldı..!
-Hay Allah ,tüm vital bulgular normal görünüyor ;ama uyarılara cevap vermiyor.Neyse müşahadeye alalım

-Ailesine haber verdinizmi?
-Verdik pek ilgilenmediler ;trafikten uzak ,ağaçlık ve suya yakın bir yere bırakın
azıcık kuş sesi dinletin kendine gelir dediler

.
Çocuklarımız ,torunlarımız için zaman zaman endişeleniyoruz
ellerinden telefonu bırakmıyorlar ,akşama kadar (güya) sosyalleşme kanallarında dolaşıyorlar
’’uyuşturucu almış gibiler’’ diyoruz.
Bizim onlardan ne farkımız var ki Allah aşkına

Kuş ve doğa sevdasını aştığımızı ,ipin ucunu kaçırdığımızı düşünüyorum bazen

Daha iyi kuş fotoğrafı çekme uğruna ,daha çok tür uğruna bir çok değerlerimizden uzaklaşmaya başladığımızı düşünüyorum.
Doğa ve kuş sevdasıyla başlayan o hesapsız dostlukların zamanla yıprandığını ,hatta gereksiz çekişmelere dönüştüğünü izliyorum

Değermi?
Tabiiki hayır
zaten doğa ve kuş sevdası bahanesiyle ifrata kaçan ,inandırıcılığını kaybeden bazı etkinlikler pek karşılık bulmuyor.Dışarıdan bakıldığında pek te samimi görünmüyor.

Ölçü şart , çok önemli
hobimiz çok güzel ve çok değerli
kıymetini bilelim ;ancak birkaç fotoğraf ,birkaç paylaşım uğruna değerlerimizden vazgeçmeyelim

Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun

Selamlar ,sevgiler

avşarbey avşarbey 21.08.2019 00:12:00

önce 1, Sonra birde dünya kuş fotoğrafçılığında bazı kesitlere bakalım sevgili Zafer hocam. Bir atmacanın, 3 balık kartalı yavrusu parçaladığı videosunu izledim ve sizinde yorumunuzu gördüm. Şimdi bir çok sitede İnstegram, Trakus, WhatsApp ya da diğer uluslararası kuş siteleri.. Bahsettiğimi videoda gördüğüm gibi yuvanın içine kamera kurulmuş. Hani bizim 3Y kuralı. İnstegramda da uluslararası fotoğrafçılarının da göreceğiniz gibi yuvalarda anne tarafından beslenen yüzlerce tüyü bitmemiş yavru fotoğrafları, bakıyorsunuz bir çok uluslararası yarışmalara bu tür fotoğraflar. Bu etik durumu neden bizde daha dikkat edilmesi yada yasak olmasını gerektiyor. Buna da anlam vermiş değilim. Bu ülkelerin bilinçlenmesi veya da bilinçli davranması bilmesi ile alakalı sanırım(Ama bahsettiğiniz konunun sonuna kadarda arkasındayım. Valla sanırım bizde bu 3y kuralı olmazsa her hafta elini yavrunun kanatlarına atar selfi çektiririz. :)))))))))))))))))...) selamlar ve saygılar

goshawk67 goshawk67 19.06.2019 13:11:00

Mizahı ile az ve öz çok güzel olmuş...Elinize sağlık Zafer Hocam...

yasar16 yasar16 19.06.2019 13:02:00

Çok güzel ve değerli bir yazı kutlarım . Her şeyde olduğu gibi ifrata ve samimiyetsizliğe kaçmamak önemli bir kriter bence . Selamlar sevgiler ...

wolfkenan wolfkenan 19.06.2019 12:29:00

bunu zamana yaymak fren atmak en güzeli,yaşantının içinde yaşamak en güzeli.. sade kuş en iyi foto nereye kadar ailene o kadar zaman ayırıyor musun,işine gücüne peki,sorgulamak lazım,yerinde bir forum açmışın emeklerine sağlık selamlarımla Zafer abi...

gedizmen gedizmen 19.06.2019 08:43:00

1

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT