Sürekli aynı konuların gündeme gelmesi rahatsız edici... Eskisi kadar takip etmiyorum siteyi. Benim de kendimce nedenlerim var tabi. Sevgim azalmadı, o ayrı. "Okul" uma haksızlık edemem. Ama bu okulun yaramaz öğrencileri olduğu görülüyor. Benden önce de varmış, (hele hele ne hikayeler) muhtemelen bundan sonra da olacak. . Kimse bir yarışın içinde olduğunu kabul etmiyor. Ama gerçekler öyle değil. Türle işim olmaz diyen adamın gitmediği yer kalmıyor. Radar gibi sosyal medyayı kullanıyor, whatsapp gruplarının hepsine katılıyor. Kuş üzerine sohbet olunca bağırıyor. Burası sohbet yeri mi diyor... . Fotoğrafla oynamam diyen adam Saturation'u 50 yapıyor. . Ömer abinin dediği gibi fotokritik usulü, beni beğenmeyeni ben de beğenmem kafasında ilerleyeni de var, çok yorum yapayım çok yorum alayım diyeni de var... . "Oldum ben" havasında olan da var, hala araştıran, üreten de var. . Benim son 1-2 yıldır felsefem, "Kuşa yakın, kuşçudan uzak" olmak... Tanıdıkça uzaklaşıyorum zaten "kuşçu milleti"nden... Alıyorum yanıma 2 domates, yaylada kahvaltı yapıyorum. Ohh mis... kimse yok... Çok temel 1-2 arkadaşım hariç araziye gitmiyorum kimseyle, çünkü ilk fırsatta arkamdan vuracağını biliyorum. İstatistiklerim böyle :) . Kuşçuların çoğunluğunun samimi olmadığını düşünmekle birlikte, Alihan abinin dediği gibi beğeni listesi kaldırılsın, hatta beğeni olayı da kaldırılsın. Yorum kalsın ama derece tarzı bir anlamı olmasın... . Sitede binlerce fotoğraf var, her yeni girişte o binlerce fotoğraftan 4 ü gösterilsin anasayfada... Günün fotoğrafının en iyi fotoğraftan seçilmediğini görüyorum... En çok tanıdığı olan başı çekiyor... Yazılım sitenin mevcut fotoğraflarından 4 fotoğraf seçsin... . Hem eski fotoğrafları da hatırlamış oluruz... Değerli kayıtları, unutulmaz anları vs... . Radikal kararlar almadıkça sorun çözülmez... Ve bu başlık bu sene bile daha en az 3 kere açılır... . Ha bir de madem isimleri vs belli. Açıklayın bu adamları. Nedir bu gizem her defasında... . Haftasonu kuşa gittim, sisten 10m önümü ancak görebildim. Ara ara yağmur, çise... Moralim bozuldu, hoşgörün...