TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BEĞENCİ hesaplar...

zaferK zaferK 6.07.2019 11:21:00
Site olarak bir sıkıntımız vardı ;sadece beğen tuşu kullanmak için kaydedilen hesaplar.Bazıları ona fek hesap da diyor.Gündeme getirildi ,makul uyarılar yapıldı ve bir ara azaldı.
Bakıyorum da bu aralar yine çok artmış...kimler olduğunu yazmaya gerek yok ,fotoğraf altına yapılan beğenileri incelediğinizde zaten net olarak görülüyor.Hiç paylaşımı yok ,ya da uyduruk 1-2 paylaşımı var...ama habire fotoğraf beğenmiş.
Bazı arkadaşlar işi daha da ileri götürerek başka birkaç fotoğrafa da beğeni tuşlamış ,konu anlaşılmasın ,üyeler uyanmasın diye...
Yapmayın be kardeşim ,fotoğraflarınız zaten fena değil ,hatta bazıları çok güzel...ve yine zaten -bir şeklide-çok beğeni almayı garantilemişsiniz.
Tamam ,bir ara yaygındı ,yapmayanı dövüyorlardı...:)
Ama artık kabak tadı verdi...ne gerek var bu tür davranışlara...
Sonuçta emek verip bir fotoğraf yüklemişsiniz ,100 beğeni alsanız ne olur ,10 beğeni alsanız ne olur. Fotoğrafınız en birinci değil de en dördüncü ,ya da en onuncu olsa ne olur...
Madalya bile vermiyorlar...
Zaten ödül v.s. verselerdi bana verirlerdi.Sitede en aktif üyeyim ,yüklediğim fotoğrafın ;aldığım yorum ve beğenilerin hesabı yok.
Değermi ..? Bu gereksiz davranışlar hem huzurumuzu bozuyor ,hem sitemizin değeri hakkında kuşkulara neden oluyor.
Hadi bugün milat olsun ,bırakalım artık bu işleri...arazide doğanın ve dostlukların paylaşımı fazlasıyla yetiyor bence...paylaşımlar sorunsuz olsun ki hobimiz daha keyifli hale gelsin.
Selamlar...sevgiler...

avşarbey avşarbey 21.08.2019 00:23:00

Adım Mustafa ARIK Nick "Avşarbey" abiler vallahi billahi ben gerçeğim. Telefonumda belli. ;)))))))))))))))))))))))))) Gücüm yettiğince Alaca ve İzmir çekiyorum. Nolur beni silmeyin.... İşi olmayan yarın araziye çıksın. Olanların hafta sonu topuklamasını rica ediyorum. Gün arazi günüdür. Herkesin bu siteye sahip çıkması, birlik beraberlik olması lazım. Ben Gözümü kaparım vazifemi yaparım. Gerçi Adana da hava sıcaklığı 45 -50 derece ama yapacak bir şey yok. Sezonda geliyor kez Hazır. Hiç olmazsa gidip tünek yerlerime bakayım oraları düzelteyim. Herkese kese gönül dolusu selaaamlaaaaaaar..

Engin06 Engin06 15.08.2019 22:45:00

Bugün boş vaktimde geçmişe dönük açılmış konuları okudum bu durum gerçekten vahim, bunun önüne geçmenin değişik bir yöntemi var, bu sayfa kurallarında Yıldız hesabı ile orantılı formül olmalı şöyle ki ; yıldızı olmayanın beğen tuşu aktif olmayacak x>200 = 1 yıldız ı olan kişinin beğen çarpanı 1 1500>x>500 = 2 yıldız ı olan kişinin beğen çarpanı 2 3000>x>1500 = 3 yıldız ı olan kişinin beğen çarpanı 3 5000>x>3000 = 4 yıldız ı olan kişinin beğen çarpanı 4 x>5000 = 5 yıldız ı olan kişinin beğen çarpanı 5 sayfa editör ve administrator beğen çarpanı 10 olsun bence beğenci hesapların bir şekilde önüne geçilmiş olacaktır. Bu yapıldığında şöyle bir sorun çıkacaktır, türün detay bilgisine bakıldığında en iyi beğeni toplamış fotoğrafları görüyoruz, buradaki çarpanlar ile bir çok iyi fotoğrafın üstüne yeni eklenen fotoğraflar gelecektir bunun içinde değişik bir formül düşünülebilir " yıldız hesabında yıllardır emek vermiş üyelerin yıldızların 5 te kalması da ilginç bu durum puanlarına göre 6- 7 -8 -9 olarak devam edebilir, saygılar

Engin06 Engin06 10.07.2019 23:17:00

Bir ağaç her zaman aynı olmaz biraz yeşillenecek biraz meyve verecek sonbaharda rüzgarla yapraklarını dökecek... sitenin amacı yaralı bilgileri, arkadaşlıkları bir tarafa bıraktıktan sonra; Türminatör listesi ketikçiler için bir yarış paneli Kertik 2019, bu yarışın ta kendisi günlük eklenen kareler ile beğen tuşunun fazla alınması ile yarışın günlük bir başka boyutu, ( hep yarış diyorum başka tabirde kullanılabilir ) işyerinde gün boyu vakit buldukça sayfaya girer yorumlara bakar yeni eklene türlere kertiklere nerde çekildiklerine çekim exiflerine fotoğraf işleniş ve çekim tekniklerini incelerim, her fotoğraftada bir emek olduğunu kesinlikle varsayarak yorum yapmaya çalışırım, hiç kimsenin kuş objektifinin önüne gelip konmuyor konuya gelecek olur isem statik ip olmadan kişileri yakalaması mümkün değildir, modemi kapa aç ip değişir bir kişi foto ekliyor diyelim ki 08:55 te aradan 2-3 saat geçmiş 11:00 olmuş bir foto ekleniyor, yaklaşık foto eklendikten 10-15 dk o fotonun izleme sayısı görüntüleniyor türede bakıyorsun nadirat değil türün xxx inci fotosu 11:00 da eklenen fotonun izleme sayısı ve beğen sayısı 08:54 eklenen x fotoğrafından izleme sayısının katlıyor, beğen tuşunu söylemeye gerek yok zaten demezler mi 08:54 fotoya bakmadan 11:00 eklenen fotoya nasıl geldin :) vesselam özelimiz baya hareketli olsun olabilir eyvallah ama var ise feyk hesaplar ..... o yapraklar dökülmeli yoksa ağaca zarar verecek yeni filizlere engel olacak saygılar selamlar

serhattigrel serhattigrel 10.07.2019 22:23:00

Vakit buldukça konu üzerinde çalışıyorum, birçok arkadaşımızı telefon ile aradım, Database de ıp bazında sorgulamalara başladım, Enteresan datalar çıkıyor ve çıkacak, biraz sabır.

zaferK zaferK 10.07.2019 22:13:00

Konu kapanmasına kapandı ,ama benim fotoğrafıma da bugün pasif bir hesaptan beğeni gelmiş... Yapmayın arkadaşlar ,iyi niyetle de olsa (...ki sanmıyorum!...) ,şaka amaçlı da olsa pasif hesaplardan beğeni filan istemiyorum.Bu ilk ve son olsun ,lütfen...

zaferK zaferK 9.07.2019 19:45:00

Arkadaşlarımızın bir sorunu vardı ,bana ilettiler...ben de gündeme getirdim... Mesaj yerine ulaşmış ,akl-ı selim davranışlarla karşılık bulmuş , konu kapanmıştır... Haydi araziye... Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun... Selamlar ,sevgiler...

ksondas ksondas 9.07.2019 14:38:00

Trakusta ilk yılım olmasina rağmen naçizhane bu konu ile ilgili bende yorum yapmak istiyorum. Çünkü bu tarz mevzuları yeni gelen veya sitede misafir pozisyonundaki insanlarin nasil yorumladığını bilmek belki doğru bir yere varmamızı sağlar. Bence site harika , kendi basina kuşlara ve doğaya ilgi duyan insanlar icin müthiş bir kaynak. Bu mevzular yuzunden begeni tuşunun kaldirilmamasi gerektiğini düşünüyorum. Rekabet olmamasi sahsen bence kötü olur. Kafami kurcalayan en buyuk soru ,bu mevzularin her seferinde ustu kapali kalmasi. Madem boyle bir profil veya profiller var neden konuyu acan arkadaslar şu şu profiller bunu yapiyor diye aleni olarak soylemiyor da gizem yaratiliyor? Sitede vakit geçirdiğim zamanlarda bahsettiginiz aktif olmayan profillerin kime yorum yaptigina bakmaya çalıştım ama o tarz bir profil göremedim. Yani varsa bir iddia muddei iddiasini ispatla mukelleftir diyorum. Iddia ne? ve kimle ilgili ? Yada bu sorunun sebebi: tatlı rekabeti kaldiramamaktan mi kaynaklaniyor acaba ?

msaltik msaltik 9.07.2019 09:41:00

Sürekli aynı konuların gündeme gelmesi rahatsız edici... Eskisi kadar takip etmiyorum siteyi. Benim de kendimce nedenlerim var tabi. Sevgim azalmadı, o ayrı. "Okul" uma haksızlık edemem. Ama bu okulun yaramaz öğrencileri olduğu görülüyor. Benden önce de varmış, (hele hele ne hikayeler) muhtemelen bundan sonra da olacak. . Kimse bir yarışın içinde olduğunu kabul etmiyor. Ama gerçekler öyle değil. Türle işim olmaz diyen adamın gitmediği yer kalmıyor. Radar gibi sosyal medyayı kullanıyor, whatsapp gruplarının hepsine katılıyor. Kuş üzerine sohbet olunca bağırıyor. Burası sohbet yeri mi diyor... . Fotoğrafla oynamam diyen adam Saturation'u 50 yapıyor. . Ömer abinin dediği gibi fotokritik usulü, beni beğenmeyeni ben de beğenmem kafasında ilerleyeni de var, çok yorum yapayım çok yorum alayım diyeni de var... . "Oldum ben" havasında olan da var, hala araştıran, üreten de var. . Benim son 1-2 yıldır felsefem, "Kuşa yakın, kuşçudan uzak" olmak... Tanıdıkça uzaklaşıyorum zaten "kuşçu milleti"nden... Alıyorum yanıma 2 domates, yaylada kahvaltı yapıyorum. Ohh mis... kimse yok... Çok temel 1-2 arkadaşım hariç araziye gitmiyorum kimseyle, çünkü ilk fırsatta arkamdan vuracağını biliyorum. İstatistiklerim böyle :) . Kuşçuların çoğunluğunun samimi olmadığını düşünmekle birlikte, Alihan abinin dediği gibi beğeni listesi kaldırılsın, hatta beğeni olayı da kaldırılsın. Yorum kalsın ama derece tarzı bir anlamı olmasın... . Sitede binlerce fotoğraf var, her yeni girişte o binlerce fotoğraftan 4 ü gösterilsin anasayfada... Günün fotoğrafının en iyi fotoğraftan seçilmediğini görüyorum... En çok tanıdığı olan başı çekiyor... Yazılım sitenin mevcut fotoğraflarından 4 fotoğraf seçsin... . Hem eski fotoğrafları da hatırlamış oluruz... Değerli kayıtları, unutulmaz anları vs... . Radikal kararlar almadıkça sorun çözülmez... Ve bu başlık bu sene bile daha en az 3 kere açılır... . Ha bir de madem isimleri vs belli. Açıklayın bu adamları. Nedir bu gizem her defasında... . Haftasonu kuşa gittim, sisten 10m önümü ancak görebildim. Ara ara yağmur, çise... Moralim bozuldu, hoşgörün...

shooter shooter 9.07.2019 02:04:00

Türk fotografçısı fotokiritik zihniyetini terk etmediği sürece ne yapsanız nafile... Fotokritik sitesi ego savaşları üzerin bina edilmiş, kurucularının bazılarının pazarlama başarısı için gerekli görülmüş bir yöntemi baz almıştı... Bunu da bir ölçüde başardı. Oysa, Trakuş, bilgi, görgü, paylaşma, dayanışma, dostluk, arkadaşlık tabanlı bir sitedir... Bu tabana uymayan tipler zaten bir süre sonra öyle ya da böyle silinip çöplüğe atılacaktır... Sıkmayın canınızı, siz arazide keyif almaya bakın ve güzellikleri paylaşın...

Oguenaydin Oguenaydin 8.07.2019 22:00:00

Bir düşüncem de FullHD ve 4k fotoların Yönetici onayına tabi olması gerektiği. FullHD ve 4k'yı hak etmeyen foto yönetim tarafından onaylanmasın ve yayınlanmasın.

serhattigrel serhattigrel 8.07.2019 18:59:00

Bu arada, Bu konuda iki mail aldım, 6 üyelik hakkında, inceleniyor. Şüpheleriniz var ise mutlaka bana bildirin. Ama; Sana Ömer Necipoğlu yorum yapıyor demeyin, sitede çok iyi arkadaşlıklar var, ve onlar tabii ki arkadaşlarına daha çok yorum yapacak. baskan@trakus.org

serhattigrel serhattigrel 8.07.2019 18:00:00

Sizlerle site hakkında bazı bilgiler paylaşacağım. https://www.trakus.org/kods_bird/pdf/301529.pdf Veriler günlük bazdadır, ortalama her gün 15 bin sayfamız ziyaret ediliyor. Bir ayda 35.000 ziyaretçimiz oluyor. Bunları incelemenizi rica edeceğim. Gren kişi sayısı , bakılan sayfa sayısı bir senede yüzde elinin üzerinde artmış, Mavi çizgi bu seneki ver, turuncu geçen sene bu dönem. Grfik altında, kullanıcı, yeni kişi ve oturum sayısındaki artış yüzdeleri var., Kuruluş amacımız doğrultusunda ters giden bir şey göremiyorum. Azalan tek veri ise sitede geçirilen zaman, bunun da düşmesin i istiyoruz . Burası hep aynı kişilerin saatlerini site başında geçirdiği bir yer değil, binlerce kişinin bildiği ve girip bilgi aldığı bir yer olsun istiyoruz. Şu an giren ortalama 4 - 5 dakika kalıyor, bu çok güzel. Tabi bu arada sizler olmasanız, fotoğraf olmaz , bilgi olmaz. Bu nokta da sizler gibi senelerce buraya bilgi gönderen arkadaşlarımız görüşleri, memnuniyetleri çok önemli. Forum konusu ile ilgili buradaki herkes ile konuşacağım. Sebeplerini , boyutunu öğrenip, yönetimdeki diğer arkadaşlara paylaşacağım.. Büyük pencereden bakıp, doğru teşhis koyup doğru karar alalım.

baskin baskin 8.07.2019 15:01:00

Belirtttiğiniz özelliklerdeki kişiler zaten böyle hareketler olduğu için fotoğraf yüklemiyorlar, yorum yapmıyorlar, forum yazmıyorlar. Gereksiz beğeni de yapmazlar.

wiseguy72 wiseguy72 8.07.2019 14:43:00

Sitede sadece beğeni yapan ama fotoğraf yüklemeyen, gözlem girmeyen, forum kullanmayan yani beğeni dışında aktif olmayanların beğeni yapmaları kısıtlanamaz mı?

zaferK zaferK 8.07.2019 14:40:00

Cihaner bey merhaba , Bahse konu davranışın genelde belki bir özenti-oyun saikasıyla yapıldığını varsayıyorum.Zaten işin ciddiyetini farkeden birçok değerli arkadaşımız bundan vazgeçtiler ve eminim onlar da artık gereksiz olduğunda hemfikirler. Ama bazı üyelerin ısrarla devam etmelerini çözemiyorum...bu nasıl bir duygudur?Nasıl bir saygısızlıktır... Selamlar ,sevgiler...

cihaner62 cihaner62 8.07.2019 14:03:00

Zafer bey yine de sizin kibarlığınız örnek alınmalı. Kimse hakaretvari ifade kullanmamalı diye düşünüyorum.

zaferK zaferK 8.07.2019 13:40:00

Biraz önce tekrar kontrol ettiğimde bu rezilliğin aynen devam ettiğini hayretle gördüm... Ah be güzel kardeşlerim ,fotoğrafınız zaten güzel ,hatta bazılarını ben de beğenmişim... Israrla devam etmenizin mantığı nedir ? Bazı arkadaşların konuya sert yaklaşımı beni biraz rahatsız etmişti ,ancak görüyorum ki fazlasıyla hak edilmiş... Bu nedir Allah aşkına ;sözün bittiği yer... ( Not:Bu pasif beğeni hesaplarının gerçek veya sahte olması önemli değil.Gerçek hesap ta olabilir ,ama önemli olan sadece ''Beğenme'' konusunda aktivite göstermeleridir.Yani hep aynı kişilere devamlı beğeni atılmasıdır.Büyük ihtimal hesaplar belli kişilerin kontrolündedir.)

alhn alhn 8.07.2019 10:28:00

beğenen listesi kalkar ve üye IP si takip edilirse sorun çözülür.

alhn alhn 8.07.2019 10:26:00

bu sistemle bunca zamandır kurtulamadık ki bu forum açılmış.

Oguenaydin Oguenaydin 8.07.2019 10:08:00

Fotolardaki beğeni kalsın bence. Böylece oy dilenen arkadaşlardan da kurtulmuş oluruz. Başka bir sistem getirilmeli bence

alhn alhn 8.07.2019 09:34:00

alttaki beğenenler listesi kaldırılsın, hatır gönül olayının çok fazla önüne geçilmiş olur.

baskin baskin 8.07.2019 08:25:00

Evet Zafer ağabey, anlattığın sebeblerden dolayı, sitede "izleyici" konumundayım 3-4 yıldır. Çekememezlik, Trakus ile de sınırlı kalmıyor. Kendini bir üst sınıf sayan bazı arkadaşlar diğer sosyal medya sitelerinde de kendini belli ediyor. Ben sadece "Beğenici" yim :) Uzaktan izlerim, kavgayı gürültüyü, tartışmayı sevmem. Yıllar öce Serhat ağabeye "abi siteye yeni üyeler kazandıralım" yazdığımda, "Biz bize yeteriz" demişti. Keşke biz bize yetseydik.

ersoymatras ersoymatras 7.07.2019 20:59:00

O kadar apaçık ki bunu yapanlar.Utanma sıkılmada yok.Sadece gülüp geçiyorum:) Kendi liglerinde yarışmaya devam etsinler bence.

serhattigrel serhattigrel 7.07.2019 03:09:00

Oturduğum sitede garaja hızlı giden araçları yavaşlatmak için bamper ( hız yavaşaltıcı çıkıntı) lar yapıldı. Bence utanç verici ve huzur kaçırıcı çıkıntılar. 100 tane aileyiz , Duvara 20 km den hızlı gitmeyin yazsak yeterli olmalıydı. Yönetime gittim, bir iki kişinin çok hızlı gittiği filan falan....dediler ,kişiler de belli. Bozuluyorum çünkü birkaç kişi yüzünden yüzlerce kişi her gün rahatsız oluyor. Ben yönetici olsaydım tabela asar , hızlı gidenler ile konuşurdum. Sanırım bizde de benzer bir durum var, site yönetimi birşeyler yapmalı ! Tüm siteler üye kazanmak için herşeyi yaparken biz üye sileceğiz. Veya IP toplayıp giriş adreslerine bakacağız, Veya kişileri arayarak , "gerçekmisin " diye soracağız, Veya yorum trafiğini denetleyip, analizler ile kim, kime ne kadar yorum yapıyor a bakacağız. Bu polisiye işler bence utanç verici ve huzur kaçırıcı. Ama bir şey yapmayalım demiyorum, insanca yapalım, yanlış olan nedir onu anlatalım diyorum. Bu sebeple : baskan@trakus.org adresine bu forumda sözü geçen haksızlıkları yaptığını bildiğiniz arkadaşların adını ve onlara yorum gönderen kişi bilgilerini talep ediyorum, onları uyarmak , hatta gerekir ise silmek benim görevim. Bunu unutmadan. Üye kendi fotoğrafına yorum yapana , yorum yapar. Üye görüştüğü arkadaşına yorum yapar. Çok yorum yapan çok yorum alır.

theguide theguide 6.07.2019 18:23:00

Aktif olmayan hesaplar sistem tarafinfan silinmeli ki bu tur davranışlar olmasın...cok gereksiz hareketler...zevk için yapılan bir aktiviteyi ne hale sokuyoruz..gereksiz..en guzel fotograf kendin beğendigindir,gerisi boş...saygılar..

cenkzeynep cenkzeynep 6.07.2019 14:00:00

Ben bu konuyu yıllar yıllar öncede dile getirmiştim. Hatta gereksiz bir şekilde siteye küsmüş, 1 yıl boyunca siteye bile girmemiştim :) Sonra tekrar düşündüm, kime,neden, niye küsüyorum diye. Hedefim GF olmak yada bilmem kaç beğeni almak değildi. Hepimiz böyle şeylerin hala olduğunu ve kimler tarafından yapıldığını çok iyi biliyoruz. Ben bu işi keyif alarak yapmaya devam ediyorum, kim beğendi, kaç kişi beğendi gibi teferruatlarla hiçmi hiç ilgilenmiyorum. Benim için burası ara sıra bilgilerinden faydalandığım ve çektiğim fotoğrafları bu işe gönül vermiş kişilerle paylaştığım muhteşem bir arşiv.. Her zaman her fırsatta dile getiriyorum, BEĞEN tuşundan GF kalkmadıkça bu sorun çözülemez..

orhankaya orhankaya 6.07.2019 13:44:00

Zafer abim , fark ettiysen bu karaktersiz insanlar yüzünden herkes siteden soğudu...Sosyal medyada daha fazla fotoğraf paylaşmaya başlandı...Ben daha önce site yöneticilerine isimler vererek ve telefonda canlı canlı 1 adet fotoğraf altındaki 10 adet fake hesap gösterdim ama nafile...Aradan biraz zaman geçti bahsettiğim kişi tekrar fotoğraf yükleyince sözde site yönetimin den olan yönetici arkadaş ile ( çok güzel abi kardeş yorumları gelince ) anladım ki , devleti devlete şikayet etmek olmaz :) O yüzden ne ben nede çevremdeki insanlar sitenin kalitesi eskisi gibi olduğunu düşünmüyoruz...Benim fikrime göre önce yönetimdekiler düzelmesi lazım...Herkesin işine nasıl geliyorsa öyle davranan yönetimle yürümez... Defalarca kaç kez dile getirilsede bunun var olduğunu herkes biliyor...Site böyleyken kusura bakmayın daha çok kan kaybedeceğiz gibime geliyor...Bu yönetimle OLMAZ !!!

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT