TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bozcaada kuşları Hk.

Mustafakasapoglu Mustafakasapoglu 13.07.2019 21:35:00
Bozcaada'da daha evvel deneyimi olan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Bir kaç gün buradayım. Bol miktarda Maskeli Ötleğen, Tepeli toygar, saka, ve çeşitli çinte türleri var ama onları ayırt edemiyorum, çok benziyorlar. Eğer tür yer ve mekan gibi tavsiyeler olursa çok sevinirim.
Herkese selamlar!..

HBugday HBugday 17.07.2019 11:38:00

Ben ilk kuşlara merak sardığımda ziyaret etmiştim. Türleri tam ayırt edemediğim için ebird veya trakuş a gözlem girmedim ama gençleri ile birlikte saka sürüsü, karabaşlı çinte ve arıkuşlarını hatırlıyorum o bölgede. Ayrıntılı bir gözlem raporu bölge için çok güzel olur. Bir de hemen yanıbaşındaki Midilli'den inanılmaz kayıtlar var. Göç zamanı bence Bozcaada'yı da ziyaret eden nadiratlar oluyordur. Keşke göç zamanı ayrıntılı çalışma yapabilse birileri.

Mustafakasapoglu Mustafakasapoglu 16.07.2019 10:28:00

Evet aynı bölge benim de dikkatimi çekti. Hatta yolun orman tarafına gidip kamuflajda iki kez şansımı denedim. Doğan veya gece yırtıcıları hiç görmedim. Bazı ötücüleri çektim ama tam ayır edemedim. ekrandan bakıp ayrıca emin olmak istedim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Hiç gözlem girişi yapılmamış. Toparlayabilirsem bunu yapmak istiyorum. Adalar ana-karaya göre bence daha önemli. Bazı türler izole olup ayrışabilir diye önem vermek doğru olur. Çok selamlar!..

HBugday HBugday 16.07.2019 09:21:00

Yıllar önce Beylik koyunda bir sürü ötücü görmüştüm. Beylik koyu sahilinde sol taraftaki kayalıklara ilerleyin. Kayalardan su sızdığını göreceksiniz. Sıcak yaz günlerinde tüm ötücüler oraya su içmeye geliyorlar. Oldukça da toleranslıydılar. Ama ben gittiğimde koca sahilde iki çift vardı. Şu sıralar popüler bir yer olduysa kalabalıktan kaçabilirler. Yine o koydan Merkeze dönerken uzakta uçan doğanlar görmüştüm. Şanslıysanız ada doğanı çıkabilir. İyi tatiller...

Mustafakasapoglu Mustafakasapoglu 14.07.2019 14:34:00

Tesekkurler Serhat abi, aynen öyle yapıyorum. Bakalım neler çıkacak!..

serhattigrel serhattigrel 13.07.2019 22:56:00

Hiç bu mevsimde gitmedim, ama ana yoldan giren toprak tarla yollarının civarı daha bereketli oluyor. Sabah erken, bol kuşlu günler.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT