TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Söke Kuşadası Didim

mutan mutan 26.07.2019 10:20:00
Söke Kuşadası Didim bölgelerinde gözlem ve fotoğraf çekimi için önerileri olan bir arkadaşımız olur mu acaba?

mutan mutan 1.08.2019 00:05:00

Hüseyin bey ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler... yarın bir bafa ile başlamayı düşünüyorum. Önerilerinizi de not ettim.

HBugday HBugday 29.07.2019 12:13:00

Serkan hocam, Bafa'dan ve su kuşlarından sıkıldıysanız Beşparmak dağları rotasını öneririm. Bağarası'ndan Arslan Yaylası köyüne doğru çıkarken adadoğanı görmüştüm. Yine delice doğan ve gökdoğan da görülüyor. Oradan Çavdar'a doğru ilerlerken fıstık çamı ormanlarında Anadolu sıvacısı ve bahçe tırmaşıklar bol. Yeşil, ortanca gibi ağaçkakanlar var. Yol kenarlarında kaya sıvacıları güzel poz veriyor. Çavdar'dan Sakarkaya köyüne doğru ilerlerseniz, sağda bir gölet var. Güzel manzara karesi çıkar. Sakarkaya köyüne girmeden yamaçlardaki meyve bahçelerinde ötüceler bulabilirsiniz. Sakarkaya'dan inince küçük bir barajın yanından geçip Bafa'nın ilerisinden Bodrum yoluna çıkarsınız. Bu rota uzun oldu derseniz, Kisir'den veya Yaşilköy üzerinden inip Azap gölüne inebilirsiniz. Çavdar, yeşilköy arası taş ocakları çok fazla. Yolların durumunu bilemiyorum. Dikkatli olmakta fayda var.

mutan mutan 28.07.2019 23:56:00

Burayı da not ettim. Çok teşekkürler

theguide theguide 28.07.2019 06:56:00

Belevi gölü de ziyaret edilebilir, orda kerkenez, pelikan, ordek turleri, yalıcapkını vardır..bi bakmakta fayda olabilir...

shooter shooter 28.07.2019 01:42:00

Çandarlı bu sene kurudu.. Otoyol inşaatının yarattığı gürültü ve toz ile alandaki hareketli trafik flamingoları bile alandan uzak tuttu... :( O yelpaze kuyruk çekitğimiz alan çöl gibi olmuş.. ılgın bile yok...Seni görmek güzel olur, telefonumu biliyorsun. ara bir noktada çakışırız :)

mutan mutan 27.07.2019 10:28:00

Çandırlıda bir şey yok mu:)) Seni görsem de yeterdi. Abi çok teşekkürler. Aslında biliyorsun uzakta olsamda oralıyım. Bafa serçin özellikle de karina iyi bildiğim yerler. Faklı bir lokasyon bilgisi var mı diye merak ettim. Sil

shooter shooter 27.07.2019 00:46:00

Kuzeyden Bafaya girince içindeki küçük adaya doğru gidersen yol üzerinde ötücüleri tam kare çekersin... Zeytin mukallidi bile bulursun. Şansın varsa yol boyunca göreceğin şahinler dışında orada yuvalayan süpriz bir yırtıcı ile merhabalaşırsın. Adını vermeyeyim :) Menderes deltası, söke yakınlarında ünlü Doğanbey köyü sahilinde balık yerken hiç birşey çekemesen bile iki metreden angıt portreleri ve yeşil portreleri çekersin. Merak etme evcll değiller. Milli park merkezini ziyaret ettiğinde bir zamanlar neler varmış bu alanda diye hayıflanacağına eminim... Hadi seni merakta bırakmayayım... Bafanın kuzeyinde Tavşancıl görme şansın Çağlar Güngörün on katı olacağına eminim :) Çünkü o en az yirmi kere gidip görememişti. :)

mutan mutan 26.07.2019 19:41:00

Nadir abi çok teşekkürler... bakalım neler göreceğiz.

baskin baskin 26.07.2019 11:40:00

Selam,Serkan Bafa Gölü'ne gidebilirsin. Güney kısmına Kapıkırı Köyü tarafından, kuzey kısmına Serçin köyü tarafından ulaşabilirsin. Aynı bölgede Büyük Menderes Deltası'na gidebilirsin. Mevsim açısından verimsiz bir dönem ama ne denk geleceği de belli olmaz. Bol şans.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT