TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bugun Salda Gölü Ihalesi saat 3 te

DilekveTunç DilekveTunç 31.07.2019 10:31:00
Salda Gölü nde uzayda görülen kaya oluşumlarını 13 dakikalık nefis görüntülerle harika anlatmış Rıfat Cig:

https://youtu.be/ShuVtxbYEsQ

------------------------
Salda Gölü Ihalesi bugun saat 15.00 te

Alıntı :

Salda Gölü ne Millet Bahçesi yapılması ve gölün yok olması, geriye götürülemezlik ilkesi nedeniyle kabul edilemez. Böyle bir tasarruf, Çevre Kanunu na, Anayasa ya ve Türkiye nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırılık oluşturur.

Anayasa Profesoru Ibrahim Kaboglu

DilekveTunç DilekveTunç 5.08.2019 23:30:00

Fatih Kocadağ Bey, Çalışmalar başlamadı, sadece ihalesi yapıldı, oda dava edildi, Detay merak edenler için: https://t24.com.tr/haber/salda-golu-icin-mahkemeden-ara-karar-proje-ve-ihaleyle-ilgili-tum-belgeler-istendi,833571 Yani ihale sonuçlanmadı. Şöyle dünya artık hızla değişiyor. Teknolojide, bilimde, STK’larda artık farklı disiplinler bir arada çalışılıyor. Yani farklı alanlarda çalışanlar, uzmanlar grup çalışması ve takım çalışması yapıyor, doğruya ve başarıya giden yola ulaşılıyor. Hatırlayın Nobel ödülü alan Aziz Sancar tek başına almadı ödülü, çalışmasını bir grup bilim adamı ile birlikte yaptığından birlikte aldılar. Yani projeden önce uzmanlara, bilim adamlarına danışılmalı. Botanik, jeolog, su bilimleri, ağaç bilimleri, zooloji ve daha birçok dalda uzmana danışılmalı. Projenin Salda’nın doğasını ve canlı hayatını yok etmeyecek şekilde yapılması için. Bu arada Kleopatra adasından tecrübem var, İnsanlar girdikçe çok değerli kum yok olup gidiyordu, Muğla Üniversitesi'nin araştırmaları ile alanın önemi vurgulandı ve şu anda plaj yüzmeye bile kapandı. Sadece selfie çekebiliyorsunuz o da uzaktan. Neymiş bu kum (Ooidler) ilgisini çeken varsa, bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. https://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/1a85021023a7fbd_ek.pdf?dergi=MAVİ GEZEGEN POPÜLER YERBİLİM DERGİSİ Selamlar, Dilek

abramet08 abramet08 4.08.2019 00:25:00

Salda gölündeki güzel çalışmada emeği geçenlerin emeklerine sağlık.

FAKO FAKO 3.08.2019 17:29:00

GOOGLE HARITA https://www.google.com/maps/@37.5418681,29.7877306,75239m/data=!3m1!1e3?hl=en

DilekveTunç DilekveTunç 3.08.2019 09:03:00

Dünku aciklamalarda bunlar da söylemiş. Burada arsivimizde olsun, bilgi için paylaşıyorum, ikili yazışma icin degil, yanlış anlaşılmasın. "Yapılanlara teşekkür için Salda’ya bekliyoruz Göl kenarında ise sadece yaya kullanımı olacaktır. (Yorumum Uzungöl gibiyse eyvah eyvah) Salda Gölü’nün uzak çevresinde de yeşillendirme çalışmaları yapılacaktır. (yorumum: gitti bizim endemik bitkiler) Salda Gölü’ne 1 Ocak’tan bu yana 400 bin ile 500 bin arasında ziyaretçi gelmiştir. Yıl sonuna kadar 1 milyon ziyaretçi hedeflenmektedir
" ( Para hesabını ve yorumunu okuyan dostlar kafalarında yaparlar sanirim) Millet bahçesi Projesi ortak basın açıklaması Bayram Özçelik AKP Burdur Milletvekilli Yasin Uğur AKP Burdur Milletvekilli KP Volkan Mengi AKP Burdur İl Başkanı

zaferK zaferK 2.08.2019 15:12:00

Biraz önce ,saat 14.00 Haberlerinde ,canlı yayında bakan Salda Gölü ile ilgili projeler hakkında açıklama yaptı.Gündemde olduğu için ilgiyle izledim.Açıklamalarda vurgulanan hususlardan aklımda kalanlar; -Göl çevresinde ,göle 500-600 m. uzaklıktaki tüm alan (295km.kare)SİT alanı olarak ilan edilmiş.Bu durumda göl yüzeyinin yaklaşık 6 katı büyüklüğünde bir alana beton ,asfalt ,yapılaşma v.s. söz konusu değil.Gazino,disko,yürüyüş yolu v.s. yapılmayacak. -Yıllardan beri gölün birkaç metre yakınına kadar gelip çöp ve pislik bırakan piknikçiler artık vasıtayla giremeyecek ,buralara kadar gelemiyecek.Çadır-bungalov gibi konaklamalara izin verilmeyecek. -Daha önce göl yakınına yapılmış konaklama üniteleri tamamen yıkılmış , alan ağaçlandırılmış.(Fotoğraflarla teyit ettiler
) -Gölden 500-600m.kadar uzağa ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Üniteler yapılacak.(Sanırım yeme-içme ve duş-tuvalet gibi ihtiyaçlar kastediliyor.)Bu üniteler abartısız ve sadece temel ihtiyaçlara odaklı olacak ,doğaya uyumlu yapılacak. Bu arada kafama takılanlar; -Açıklamaları izleyen kalabalık arasında hemen her kesimden ve görüşten basın mensubu vardı.Tabii bu arada sorular da alındı
ama Salda ile ilgili dişe gelir tek soru sorulmadı.Bazı basın mensupları Salda dışında ;daha farklı konularda soru yönelttiler.Karşıt görüşlü basın mensuplarından ne Salda ve ne de Salda dışında soru sorulmadı. You Toube’a girdiğimde başka bir ilginç açıklamayla karşılaştım ;bölgenin muhalefet partili belediye başkanı projeden hararetle bahsediyor ,bakan ve projede rolü olan devlet erkanına teşekkür ediyordu. Yani sonuçta ;yapılan açıklamalara göre mutlu olmamızı gerektiren bir proje
ama ne olur bilemiyorum ,sanırım bekleyip göreceğiz.Selamlar ,sevgiler

FAKO FAKO 2.08.2019 12:26:00

Ben 100 bin gölu olan bir ulkede yasiyorum. % 70 orman olan bu ulkede her yere istediginiz sekilde veya adet olarak (göl sizin dahi olsa) yazlik ev yapamazsiniz. (Bazi önemli kriterlere bagli.) Ilk basta KANALIZASYON ! Kullandiginiz su parasi kadar ARINDIRMA meglasi öduyorsunuz. Gelelim bu KRATER GÖLUNE. Dusunelim= "Kanalizasyon suyunu, WC sularini nereye ARINDIRMADAN akitacaksin." Mumkunati yok ! Bunlarin YAPIMI zaten imkansiz. DAVAYI kaybedip, IHMK hemen muracaat etmeli. DUNYA mirasi UNESCO ilgilenmiyor mu ! Saygilarimla saygideger arkadaslarim. (FAKO)

DilekveTunç DilekveTunç 1.08.2019 18:35:00

Hüseyin Validebağ Korusuna dokunalamıyor, orada yaşayanlar 20 yıldan fazladır orayı koruyorlar ya, üstelik meclise de bir VAlidebağlı girdi, Prof. İbrahim Kaboğlu. Yasal olarak Validebağ Millet Bahçesi yapılamıyor çünkü statüsü park değil koru. Koruların koruma statüsü farklı park ve bahçe yapılamaz kanuna göre diyor İbrahim Kaboğlu. Bu konuda katıldığı seminere katılmıştım, neler söyledi diye KAboğlu merak eden varsa : https://www.facebook.com/TurkishBirder/videos/vb.677028569/10157206840913570/?type=3 Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 1.08.2019 18:34:00

Bahsettiğim peysaj konsept projesinin aşağıdaki temsili fotoğrafına Şubat ayında herkes rastlamıştır sanırım. Forumu da bilgilendirme amaçlı açmıştım malum tatil ve uzakta olan çok. https://images.app.goo.gl/K5WhPcfrKQHNzgjXA Botanik Bilimi ile yakından ilgilenen ve bitki ve kültürü kitapları olan Hasan Torlak Bey bugün paylaştı : Türkiye'nin "Önemli Bitki Alanı" statüsündeki Salda Gölü çevresinde 27 endemik bitki yetişir. Bu bitkilerden bir bölümü sadece göl çevresine özgüdür. Göl çevresindeki 22 bitki tehlike altında olup bunların 20 si endemiktir. Bu bitkilerden 3 ü yokolma tehlikesi (CR) altındadır. Ayrıca dünyada sadece Salda Gölüne özgü olan endemik Salda Gölü Yosunbalığı da yokolma tehlikesi altındadır. Dolayısıyla Salda Gölü'ne rekreasyon amaçlı müdahaleler kesinlikle yapılmamalıdır.

DilekveTunç DilekveTunç 1.08.2019 11:06:00

Dun TOKI binasinda yapilacagi soylenen ihale listesi masum GÖSTERİLİYOR. OTOPARK yazılmamış mesela. kıraathane binası, 1 sağlık binası, 2 yönetici binası, 2 satış binası, 1 oturma binası, 1 mutfak, 1 bulaşıkhane, 2 kafe, 2 mescit, 6 büfe, 4 giyinme birimi, 4 WC! WC gole verilecek deniyor? Yazacağım şeyin belgesi olması lazım, kulis bilgileriyle olmaz. Korksam Kanal Istanbul ve Kuslar sunumu yapmaz ve bir odanın hazırladigi Kanal Istanbul raporunda ropörtor olmaz ve DIEM 25 (Yeşil Yeni Anlşam) hareketini destekleme cesaretini göstermezdim :)

zaferK zaferK 1.08.2019 10:48:00

Dilek hanım ,ben karşı çıkmayalım demiyorum...sadece konuyu detaylı bilenlerden bu konuda bildiklerini paylaşmasını istiyorum.Neye karşı çıktığımızı bilip öğrenmemiz gerekli değilmi.Bildiklerinizi niye yazmıyorsunuz ki ,kimden ve neden korkuyorsunuz... İlla ya iktidar yalakası veya sadece karşı çıkanlar grubundan olmamız gerekmiyor.Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ;vergisini muntazam ödeyen ,hiçbir suça karışmayan vatandaşlar olarak bilinçli davranmaktan bahsediyorum ben. Aman bana dokunmasınlar diye korkup sineceksek hiç gündeme de getirmeyelim o zaman...

HBugday HBugday 1.08.2019 10:37:00

3 Mayıs 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Millet bahçesiyle şehirlerimize ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz yeşil alanları kazandırıyoruz. Hedefimiz, her ile 1 tane millet bahçesi yapmak ve kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak" demiş. Yukarıda Bakan Bey tarafından dile getirilen projeye hiç kimse, hiçbir şekilde karşı çıkmaz diye düşünüyorum. Özellikle büyük şehirlerde park ve yeşil alanlara ihtiyaç çok fazla. Adı ne olursa olsun, hangi parti tarafından yapılırsa yapılsın yeni bir yeşil alan kazandırma amaçlı her türlü projeyi ben şahsen desteklerim. Bir de Salda gölüne bakalım. Birincisi etrafında her hangi bir şehir yok. (Kasaba ve köyleri saymıyorum. ) İkincisi alan zaten doğal bir yeşil alan. Ben bu işe her türlü karşı çıkarım. Örneğin Atatürk Havalimanının Millet Bahçesi yapılması projesini yüzde yüz destekliyorum. Öte yandan zaten bir yeşil alan olan Validebağ korusuna Millet Bahçesi adı verilmesine karşıyım. Uzun lafın kısası, proje aslına dönmeli, hali hazırda şehirdeki yeşil alanlara Millet Bahçesi adı vermekten vazgeçip, yeni yeşil alanlar kazandırma gayreti içerisinde olmalı.

DilekveTunç DilekveTunç 1.08.2019 10:30:00

Zafer Bey, emsal resimleri gormediniz herhalde. Dev beton bor otopark, tıpkı Trabzon Sera Gölü gibi. Istanbul'da seninerleri iyi takip ediyorum, deyip bildiklerimi yazmayayım buraya. Siz karşı çıkmayınız, hepimiz her konuda ayni düşünmemj zorunda değiliz, hepimiz karşı çıkmak zorunda da değiliz.

gedizmen gedizmen 1.08.2019 08:51:00

1

zaferK zaferK 31.07.2019 21:08:00

Geçen yıla kadar Salda gölü çevresi bir mezbelelikti...düzensiz kampçılar ,maganda tatilciler ve mangalcı gurbetçilerden geçilmiyordu. Eğer tüm bu olumsuzluklar ortadan kaldırılacaksa ,siyasilere rant kıyağı amaçlı değilse ,gölden yeterli mesafede ve kabul edilebilir projeyse ben de evet derim... Yapılacak projenin kapsamı hakkında bilgisi olan varmı?En azından neye karşı çıktığımızı bilelim...

DilekveTunç DilekveTunç 31.07.2019 18:49:00

Dava açıldı: Salda Gölü’ne yapılması planlanan millet bahçesinin iptali için. Burdur’un Yeşilova'da bulunan Alada Gölü için Yeşilova sakinlerinden beş vatandaş dava açıyor. Dava dilekçesi Isparta İdare Mahkemesi’ne sunuldu. Davada, yapılacak millet bahçesi, genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları ile buraya ait sosyal donatıların yapımını içeren 31 Temmuz’daki ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Avukatlar, yöre sakinleri ve kurumların değerlendirme sürecine dahil edilmeden, çevresel etkileri üzerinde etüt yapılmadan hazırlanan her ölçekteki imar planları henüz kesinleşmeden 140 bin 496.07 metrekarelik alanın müteahhide verilmesine yönelik ihalenin usulsüz ve yasal düzenlemelere aykırı olduğunu öne sürdü.  http://www.diken.com.tr/salda-golune-yapilmasi-planlanan-millet-bahcesinin-iptali-icin-dava-acildi/

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT