TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yüklenilen Fotoğraflar

kingfisher kingfisher 9.08.2019 17:57:00
7 Ağustos 2019 tarihinde, TRAKUS Sitesine 26 Temmuz 2019 tarihinde üye olduğu ve bugüne kadar hiçbir fotoğraf yüklemediği anlaşılan Cihangir Kirazlı dan nazik bir e-mail aldım.
Mesajında Cihangir Bey özet olarak, BAİBÜ Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yatığını belirterek, halen 1 yıldan beri Bolu Yeniçağa sulak alanı ile ilgili kuş zenginliğini gösteren ve tanıtan ekoturizme yönelik bir kitap üzerinde çalışmakta olduğunu yazıyor. Adı geçen, tamamlanan çalışmasında belirli kuş türlerinin fotoğraflarının eksik olduğunu belirterek, Trakus sitesine yüklediğim bazı türlerin fotoğraflarını kitapta isim vererek kullanmak istediğini ifade ediyor.
Ayrıca, ilgi duyduğu (ancak, sayılarını ve hangi fotoğraflar olduğunu belirtmeden) "...fotoğraflarınızı Trakuş sayfanızdan indirebilir miyim?" sorusunu yöneltiyor.
Kuşlarla ilgili konulara ilgi duyan ve bu konuda bir kitap çalışması yapan bir eğitim görevlisinin, TRAKUS sitesine yüklediğim resimlerle ilgilenmesi ve kullanmak istemesi memnuniyet verici olmakla birlikte, sitemize fotoğraf katkılarımın gayet mütevazı olduğu ve her yönden çok daha kaliteli fotoğraflarını sitemize yükleyen arkadaşlarımız bulunduğundan, Cihangir Bey in, yazıştığı tek Trakus üyesinin ben olmadığı, kendisinin birçok başka arkadaşımızdan da benzer fotoğraf talepleri yaptığına inanıyorum. Tahmin ederim, Trakus’a üye olmasının nedenlerinden biri de çeşitli arkadaşlarımızla daha rahat iletişime geçebilmek olmalı.
Geçmişte, Sitemiz yönetiminden, hazırlanmakta olan bir Türkiye Kuşları konulu kitapta kullanılmak üzere, bazı çektiğim fotoğrafların gönderilmesi istenilmişti. Değerli bir çalışmada kullanılacak söz konusu fotoğrafları, en kısa sürede bildirilen adrese ilettim. Aynı şekilde, bir süre önce, gelen talep üzerine Manisa Orman Bölge Müdürlüğünden gelen, kuşlarla ilgili bir tanıtım çalışması için hazırladıkları posterde bir fotoğrafımın kullanılmasına izin verilmesi yönünde gelen talebe de olumlu yanıt verdim.
Ancak, Yeniçağa Sulak alanı ile ilgili bir kitapta yararlanılmak üzere, hiçbirisi bahse konu alanda çekilmemiş fotoğrafların talep edilmesi, talep edilen fotoğraf sayısının belirsiz olması ve başka Trakus üyelerinden de fotoğraf talep edildiği muhakkak olmakla birlikte, bu hususa mesajda hiç değinilmemesini yadırgadım. Yapılan fotoğraf talebine olumsuz yanıt verdim.
Bu konuyu Foto Forumda iki nedenle gündeme getirmek istedim. Birincisi, yapılan fotoğraf talebinin başka arkadaşlarımızdan da yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi sahibi olmak. Diğer neden ise, Trakus sitesine yüklenen fotoğrafların, ne kadar güvende olduklarını sorgulamak. Bildiğim kadarıyla hukuk sistemimizde, kişilerce çekilen fotoğraflar hukuki koruma altında ve izinsiz olarak kullanımları sözkonusu olmamalı. Ancak, anlaşıldığı kadarıyla, nerede ise her başvuranın üye olabildiği Trakus’da, her üye, diğer üyelerin fotoğraflarını istediği takdirde kolaylıkla indirebiliyor.
Bu imkanın olduğu ortamda, akla gelen soru, özellikle Foto Galeriye yüklenilen 4K ve Full HD fotoğrafların geniş boyutlu izinsiz kullanımı olabilir mi değil de, ne zaman olur olmalı kanısındayım. Konu üzerinde durulması yararlı olabilir.

Nedimilkin Nedimilkin 23.08.2019 01:11:00

Cihaner bey Trakuş,Facebook ve İnstagramdaki tüm fotograflarımı arzu ederseniz kullanabilirsiniz ( nedimilkin ).Başarılar dilerim.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 18.08.2019 20:57:00

Cihangir Bey merhaba , çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Amatör bir fotoğrafçı olarak eğer işinize yararsa sitede bulunan veya facebook (Vedat Soğukpınar) veya instagram, twitter (vedatsogukpinar) sayfalarımda bulunan tüm fotoğraflarımın kullanılmasına rıza gösteriyorum, şeref duyarım .Samsun'dan selamlar.

zaferK zaferK 18.08.2019 19:55:00

Cihangir bey merhaba, Sanırım konu daha en başından amacının dışına çıktı ve istenmeyen mecralara –dağılarak-devam etti. 1-TRAKUS bir kaynak sitedir ,anonim bazlıdır ve tüm dünyaya açıktır.Bu sitede paylaşılan tüm fotoğraf belge ve bilgilerin sahipleri pozitif amaçlı ,toplum yararı odaklı çalışmalara destekten hiçbir zaman imtina etmemiştir ,etmemelidir. 2-Bu güne kadar üyelerden istenen fotoğraf ,belge ve bilgilerin talepte belirtilen amaçlar dışında kullanıldığına dair herhangi bir işlem bildirilmemiştir.Böyle bir durum söz konusu olduğunda , izlenecek yasal prosedür bellidir. 3-Tabii ki belli bir emek ve masrafla elde edilen site paylaşım ürünlerinin kulanım izni ,ürün sahiplerine aittir.Ürün sahibi ,fotoğraflarının kullanılmasını istemiyorsa bunu kişisel sayfasında belirtir ,taleplere de uygun bir dille olumsuz cevap verir. 4-Site kuralları ,paylaşılan ürünlerin meta olarak değerlendirilmesine izin vermez.Ürünlerin kullanım iznini de fotoğraf sahiplerine bırakır. 5-Tüm üyelerin ürünleri elbette ki çok değerlidir ,ancak TRAKUS paylaşımları tüm izleyicilerin yararlanmasına açıktır.’’Kötü amaçla kullanılması’’ tabiri ucu açık bir cümledir ,bir çerçeveye oturtmak zordur.Bu güne kadar bu konuda site yönetimine herhangi bir başvuru olduğunu hatırlamıyorum. Sonuçta ;sitemizdeki paylaşım ürünleri bu güne kadar sayısız etkinlik ,sunum ,sergi ,kitap ,dergi ve sair yayınlarda –izin koşulu ile-kullanılmıştır ,kullanılmaya da devam edecektir.Bu konuya sıcak bakmayan üyeler ürünlerinin kullanılmasına izin vermez.Talep eden de başka alternatif düşünür. Selamlar ,sevgiler

cihangirkirazli cihangirkirazli 18.08.2019 19:27:00

3. Bahsettiğim talep konusunda Osman Can Bey'ede bir talep yazısı gönderdim ve 9 Ağustosta menfi bir cevap aldım buna karşılık 10 Ağustosta ben de fotoğraflarını kullanmayacağıma dair bilgi vererek bir cevap yazdım ve iletiler aşıdaki şekildedir: "Cihangir Kirazli 10 Ağu 2019 03:34 (8 gün önce) Alıcı: canaltan06 Osman Bey, fotoğraflarınızın kullanımı ile ilgili menfi görüşünüzden dolayı hiçbir şekilde kullanılmayacaktır, bilginize. İyi bayramlar ve saygılar Trakus.org , 9 Ağu 2019 Cum, 16:45 tarihinde şunu yazdı: Bu mailhttps://www.trakus.org aracılığı ile gönderilmiştir. Mesaj içeriği gönderenin sorumluluğundadır. Mesaj; Cihangir Bey, 7 Ağustos 2019 tarihli, TRAKUS sitesindeki bazı fotoğraflarımın kullanımı için izin talep eden mesajınızı aldım. TRAKUS sitesine yüklediğim fotoğrafların, hiçbir amaçla sizin veya başka şahıslar tarafından kullanıma izin vermediğime (menfi) bilginizi rica ederim. Selamlar. Gönderen ; Osman Can Altan Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Kirazlı" Osman Can Bey'in fotoğraflarının güvenliği ile ilgili endişe etmesi doğaldır, ancak konunun benim talebim üzerine açılması düşündürücü olup, etik dışı bir davranış sergilediğim vurgulanmak istenmiştir. -İzin talep etmem, -Hiçbir fotoğraf yüklememiş olmam, -Talep ettiğim fotoğrafların hangi tür ve sayı değerlerini talep yazımda belirtmemiş olmam (ki ben önce talep ettiğim tüm üyelere izin konusundaki düşüncelerini sordum, sonrasında daha detaylı konuşmalar/yazışmalar gerçekleştirdik) -Kitapta Yeniçağa Sulak Alanında çekilmemiş fotoğrafların kullanılacak olması (bu neden bir sorundur anlayamadım, fotoğraflar tanıtmak için kullanılacak, orada çekilmiş anlamında değil) Osman Can Bey için sorun olmuştur. Ben buradaki üstatlar gibi doğa fotoğrafçısı değil bir ekoloğum. Yaşamımı çalışmalarımı hep doğayı korumak için yapmaya çalıştım. Eğer kendimi kariyerimi düşünseydim, söz konusu bu yaklaşık 2 senede bu kitapla uğraşmak yerine halihazırda bekleyen birmiş çalışmalarımın makalelerini yazardım ve şimdi ünvanım Doçent olurdu. Bulunduğum bölgeye yararlı olmak ortaya gerçekten anlamlı birşeyler koymak için çalışıyorum. Günümüzün en önemli meselelerinden Doğa Koruma 3 ayaklı olması gereken bir konudur. Devlet-Akademisyen ve korunacak alan/türün bulunduğu kesimdeki halk; bu 3 ayak birleştiğinde o zaman koruma tam anlamıyla gerçekleşir, sadece bir yeri milli park ya da yaban hayatı geliştirme sahası ilan etmekle olmaz. Bizler bilimsel çalışmalarla alanın/türün neye ihtiyacı olduğunu üzerindeki tehdit etkenlerini ve bunun gibi bilimsel verileri ortaya koyacağız, ayrıca toplum ve devlet ayaklarını da ikna etmek zorundayız. İşte bunları başarabildiğimiz zaman sürdürülebilir terimi -ki pek çok kişi tarafından kullanılır- süslü bir kelime olmaktan çıkar ve gerçek manasında kullanılmış olur. Sizler ve sizin gibi topluluklar önemli bir sorumluluk yerine getiriyor ve doğanın eşsiz güzelliklerini sergiliyorsunuz. Bunun için teşekkürler. Saygılarımla

cihangirkirazli cihangirkirazli 18.08.2019 18:45:00

Öncelikle tüm Trakuş ailesinin geçmiş kurban bayramını kutluyorum. Konuşulanlar şahsım ile ilgili olunca (sanki etik dışı davranmışım/hırsızlık yapmışım gibi) cevap yazıp yazmamayı çok düşündüm ve biraz beklemeyi tercih ettim, çünkü herkesin düşüncesini görmek istedim. Öğrencim ŞafaK Arslan'a ve diğer yorum yapan Trakuş üyelerine yorumları için çok teşekkür ediyorum. Konuyu ve şahsım hakkındaki bilgileri basitçe özetleyeyim: 1. Ben Osman Can Bey'in bahsettiği gibi eğitim görevlisi değil BAİBÜ Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünde Öğretim Üyesiyim ve akademisyenlik hayatım boyunca yazdığım makale, rapor gibi bilimsel yazılarda Trakuş Sitesinin verilerinden faydalanıp siteye atıfta bulundum (Ör: https://dergipark.org.tr/download/article-file/374340). Ayrıca öğrencileri hem lisans hem de lisansüstü seviyede eğitirken Türkiye'de var olan kuş sayısı, kuşların tanıtımı, Türkiye'deki dağılımı, yayılış biçimi, hareketleri gibi ekolojik konularda Trakuş verilerini hem tartışıyor hem de değerlendiriyoruz. Bu nedenle Trakuş sitesinin Türkiye Ornitoloji alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu görüyor ve bu konuda tüm katkısı olan üyelere teşekkür ediyorum. 2. Buradaki konu Bolu Valiliğin öncülüğünde her sene 2 defa gerçekleştirilen sulak alan komisyonunda benim önerimle Yeniçağa Önemli Dağa Alanını tanıtmak ve sorunlarına toplumsal katkı sağlamak amacıyla derli toplu kuşları anlatan, görseli dikkat çekici olan bir kitap çıkarılması 2017 yılının son toplantısında karara alınmıştır. 2018 yılında ben pek çok kaynak tarayarak yazımına başladım ve bu sene yaz başında yazımını tamamlayıp işin görsel kısmının tamamlanması adına iletişim halinde olduğum çok değerli doğa fotoğrafçılarında fotoğraflarını talep ettim ve sağolsunlar, beni kırmadılar ve heyecanla bu projeye katıldılar. Ancak kitapta bahsettiğim 240 kuş türünün çeşitli donları ile ilgili fotoğraflarını ve bazı nadir kuş türlerinin tanıtıcı fotoğraflarını (ben daha çok tanıtıcı özelliklerin olduğu fotoğrafları bulmak istedim) kaliteli şekilde bulmak hiç kolay olmadı ve haliyle eksikler gün geçtikçe azalmasına rağmen devam etti. Toplamda kullanacağım 500'ün üzerindeki kuş fotoğrafının eksikliklerini tamamlamak için Trakuş üyelerinden, özelliklede eksikliklerini belirlediğim türlerle ilgili fotoğrafı olan üyelerle iletişime geçmek istedim. Bununla beraber pek çok fotoğrafçının arşivinden istediğim fotoğrafları bulması zaman isteyen bir konu, bu konuda zamanı olamayacaklarını düşünerek söz konusu talep yazımda izin vermeleri dahilinde siteden indirebileceğimi de belirttim. Osman Can Bey'in bahsettiği üzere kuş fotoğraflarını isteme/indirme talebim, aynı talebi başka üyelerden istemem ne kadar büyük bir sorun/suçtur sizin değerlendirmenize bırakıyorum. Bu arada eski üyeliğimi unuttuğum için iletişimleri yapabilmek adına yeniden üye oldum (sanki bu da suçmuş gibi Sayın Osman Can Bey'in yazısında bahsedilmiş) ve bu konuda sayın Serhat Bey eski üyeliğimi inaktif etmiştir.

alhn alhn 16.08.2019 18:19:00

artı 1

arslan236 arslan236 16.08.2019 13:51:00

Sağ tık olayı bence de yerinde olur, en azından hukuki bir durum ile karşılaştığımızda lehimize olur. Sonra Av dergilerinde görüyoruz fotoğraflarımızı. Bir öğrenci yada toplum yararına bir kurum kullanacak ise zaten verdik veriyoruz fotoğrafları, ancak kullanacak kişinin de en azından iletişime geçip izin aldıktan sonra kullanması daha yerinde olacaktır.

DilekveTunç DilekveTunç 16.08.2019 12:35:00

Alınan karara saygı duyarım, uygulamada sorun olmaz benim icin. Konu dışı ama kotu niyetli ya da suç odaklı insanlar yüzünden günlük hayatimizda da bir çok yerde güvenlik önlemleri surekli arttırılıyor zaten. Daha fazla aranıp, kuyruklar bekliyoruz, onların yüzünden :) dg

serhattigrel serhattigrel 16.08.2019 00:08:00

Doğrusunu isterseniz, sağ tuşla kopyalamayı engelleme fikri başta benim de aklıma yatmıştı.Ama tüm yazılanları okuyunca , ki herkes kendi açısından haklı, kafam karıştı. Amacımız kuşları tanımak, tanıtmak olunca, neden masum bir öğrencinin bunu paylaşmasını zorlaştıralım. Üç kağıtçı nasıl olsa her durumda çalabiliyor. Konu beni aşar , bu sene kongrede konuyu (sağ tuşla kopyalama kalsın mı) gündeme taşıyacağım, çıkacak karara hep beraber saygı gösteririz. Herkese teşekkürler

ersoymatras ersoymatras 15.08.2019 20:38:00

Banada bu konu ile alakalı istek geldi.Kullanabilirisiniz dedim...

vodo vodo 15.08.2019 20:05:00

Bu mailden banada geldi ve bende bu isteği geri çevirdim..Aslında bu tür istekler sık sık geliyor biz bu fotoğrafları çekerken maddi manevi bir uğraş gösteriyoruz her ne kadar bunu para kazanmak için yapıyor olmasakta fotoğraflarımız herhangi birşekilde kullanılacaksa azda olsa bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum..

DilekveTunç DilekveTunç 15.08.2019 11:30:00

"Farenin sağ tıklama özelliği kaldırılabilir" e katılmayanlardanım. Okullarda öğrencilerin çok güzel işler yaptıklarını gördüm, fotoğraflarla. Eğer indirlemeseydi fotoğraflar İstanbul'daki topluluklarda STKlarda ve okullardaki eğitimlerinde TRAKUŞ fotoğraflarını hiç kullanılamazdı. Yabancı sitelerden almak istemeyenlerdenim açıkçası :) Fotoğrafını kullandığım üyelerden izin istiyorum, hata instagramdakiler için eposta ile istiyorum. Artık benden bıkmış olabilirler, hatta sormanıza gerek yok her fotoğrafımı kullanabilirsiniz üyelerimiz ve site yöneticileri var, çok teşekkür ediyorum. Hedefim sunumlardaki her kuş fotoğrafının köşesine çeken fotoğrafçının vesiklalığını ilave etmek. Bunu sunum posterlerinde zaten yapıyorum. Sunum sonunda arazide çakilmiş TRAKUŞ üyelerinin zorlu hallerinin fotoğraflarını, TRAKUŞ üyelerinin toplu fotoğrafını ve ayrıca tüm fotoğrafçıların isim listesini de tekrar ilave edenlerdenim. Hepimiz aynı düşünmek durumunda değiliz, fotoğrafları kullanmak beni rahatsız ediyoe ama kendi çektiklerim ile anlatırsam çocuklar ve gençler kuşlardan soğur :) Neyse artık kuşları salonda değil doğada parkta gösterme ve oyunlarla anlatma hedefindeyim. CAnlısından öğrenenecekler :) Dilek

AZİM AZİM 15.08.2019 10:12:00

Bilimsel çalışmalar ve tanıtım amaçlı yardım isteyen arkadaşlara bence yardımcı olmalı; destek olmalıyız. Zaten sitemizin amacı da kuşlar konusunda farkındalık yaratmak ve tanıtmak değil mi ? Cihangir Kirazlı Hocamız benim de fotoğraflarımı kullanabilir.

şafak35 şafak35 13.08.2019 10:13:00

Emir Bey sağolun. Fazlasıyla yardımcı oldunuz. Tekrar teşekkür ederiz. Sizin gibi düşünenlerin sayısının artması dileğiyle.

Emir26 Emir26 13.08.2019 10:11:00

Şafak bey güzel bir iş için uğraşıyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim şimdiden umarım en kısa zamanda bahsettiğiniz tanıtıcı kitap hayata geçer. Elimden gelen birşeyler olursa seve seve yardımcı olabilirim. Beğendiğiniz işinize yarayacak fotoğraflarımı kullanabilirsiniz. Çektiğimiz fotoğraflar, yaptığımız gözlemler bizlerle gitmesin güzel amaçlara dahil olsun. Keşke herkesin düşüncesi böyle olsa. Alın kullanın tanıtın tanıtalım genç nesillere aktaralim. Memeli konusunda da yardımlarim olabilirse TRAMEM'den de fotoğraflarımı alabilirsiniz helali hoş olsun benimle gitmesin yayılsın iyi amaçlara ulaşsın inşallah.

şafak35 şafak35 13.08.2019 09:57:00

Merhabalar. Bahsi geçen Cihangir KİRAZLI hocanın yüksek lisans öğrencisiyim. Bolu'da Böylesine özel bir sulak alanın olması ve şimdiye kadar Yeniçağa özelinde bu tarz tanıtıcı kitapların çıkartılmamış olması sonucu alanı tanıtmak ve bilinçlendirmek amacıyla Bolu Dkmp ile birlikte böyle bir kitap çıkarmayı hedefledik. Yoğun gözlemlerimiz var ancak biz, sizler kadar kaliteli kuş fotoğrafcısı değiliz. Bu siteye sadece kuş fotoğrafı çeken ve yükleyen mi üye oluyor? Böylesine bizim için özel olan bir çalışmada bireysel tanıdığımız fotoğrafçılar bizlere çok destek oldu birçoğu da burda kayıtlı ve çoğunuz tanıyorsunuz. Ancak bazı türleri fotoğraflamak zor oluyor ve biz kitabı hazırlarken tek foto değil 2 3 foto kullanmak istedik. Dişi erkek genç veya farklı açılardan. Tabi bunları kullanırken fotoğraf kalitesi de önemli oluyor. Sanal ortamdan fotoğraflar istendiğinden ve farklı açılar kitaba konulduğundan birçok fotoğraf istendi. Fotoğraf paylaşılırken de isminizle paylaşılacak. Olumsuz cevap vermeniz sizin bilceğiniz bir şey. Kimse isminiz kullanılmadan fotoğrafınızı böyle bilimsel olayda kullanamaz. Bu yorumunuz bana çok masum gelmediği gibi, Trakus sayfasının sadece kuş fotoğrafı çekelim atalım da ziyade Cihangir hoca da başka birçok hocada ve kuş gözlemi yapan birçok öğrenci ve sivil kişiler hem bilgi anlamında hem de görüntülere bakarak birçok şey öğreniyor. Bu yüzden üye olarak daha çok erişim sağlıyor. Bu site belki de art niyet düşüncenin olacağı son site olabilirdi... Fotoğraflarınıza size mutluluklar.

00furkanyilmaz 00furkanyilmaz 12.08.2019 17:49:00

Kanaatimce sağ tıklamanın engellenmesi Osman beyin (kingfisher), Derviş beyin (dkokenek), benim ve birçok kullanıcının aklındaki soru işaretini gidermeye yetecektir. Saygılarımla, hayırlı bayramlar...

Ercan3 Ercan3 12.08.2019 15:53:00

Siteye üye olanlar site kurallarını okumuş ve kabul etmiş olurlar. Site kurallarında da aşağıdaki metin yer alıyor: --------------------------------------------------------- Yasal Uyarı © TRAKUS. (2007). Serhat Tigrel. Sitedeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir. Sitedeki her türlü yazılı metin ve sorumluluğu yazarına aittir. Fotoğrafların ve yazılı metinlerin sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. --------------------------------------------------------- Bu açıklamaya rağmen yine de görüntüyü kullanmak isteyen sağ tıklatıp fotoğrafı kaydedebilir veya ekran görüntüsünü alarak kullanabilir. Belki bunu zorlaştırmak için sağ tıklama yazılımla engellenebilir ama ekran görüntüsünü engellemenin pek olasılığı yok. Ben böyle biliyorum en azından... Herkesin bayramını kutlarım, selamlar...

dkokenek dkokenek 10.08.2019 11:08:00

Öncelikle Hukukçu olmadığımı belirteyim, Bu konuda yaşanabilecek bir olayda fotoğrafı izinsiz alıp kullanan kişi her hangi bir kopya engellemesi olmadığı için bende kopyalamaya izin veriliyorlar olarak düşündün ve kopyalayıp kullandım diyebilir. Bu durumda belki hiç bir ceza almadan kurtulabilir ve bizim yaptığımız hukuk mücadelesi boşa gider. Ancak her ne kadar kopyalama teknikleri çok fazla gelişmiş olursa olsun, kopya koruması olan bir fotoğrafın kopyalanması durumunda, diğer duruma göre (kopyalamaya açık bir sistem) daha fazla ceza verileceğini tahmin ediyorum. Bu bakımdan en azından fotoğraflar üzerine gelindiğinde farenin sağ tıklama özelliği kaldırılabilir yada kopyalama yapılmak istendiğinde bir yasal uyarı verilebilir. Trakus gibi büyük bir web sitenin yapısında teknik olarak yapılacak küçük değişiklikler büyük sorunlara yol açabilir. Ancak Şehir efsanesine dönen ve hayata geçmesi geciken Yeni Trakus web sitesi tasarlanırken en azından bu konu dikkate alınabilir. Selamlar....

serhattigrel serhattigrel 10.08.2019 00:19:00

Önce güzel haberi vereyim, Trakus Türkiyenin Kuşları Kitabında çalışmamız devam ediyor ve artık sonlara geliyoruz. Bu sene sonuna hedeflemiş idik ancak iş sandığımızdan çetin çıktı. 2020 içinde kitabı yayınlayacağız. Kitap için topladığımız fotoğrafların büyük bir bölümü kullanıldı, kullanılmayan da çok oldu. arka plana, duruş şekli , önemli olan ayırt edici özelliklerine göre seçim yapılıyor. Sorun oldukça sizleri aramaya devam edeceğiz. Biz bir fotoğraf sitesi değiliz, her ne kadar fotogaleri kurgumuz böyle olsa da asıl amacımız ülkemizin kuşlarını tanımak tanıtmak. Amaç böyle olunca, insanlar mümkün olduğu kadar fotoğraflarımıza baksın, kuşları tanısın istiyoruz. Güzel fotoğraf da bu amaç için katalizör oluyor. Ben bu yüzden kim isterse istesin, fotoğraflarımı düşünmeden veriyorum. Ama her fotoğraf çekene aittir sizler nasıl davranmak isterseniz öyle yapın. Kopyalama olayına gelince; gösterdiğiniz bir fotoğrafın alınmasını engellemeniz mümkün değil. Ekran görüntüsünü kopyalayan yüzlerce yazılım var. Hiçbir site bunu engelleyemez, fotoğrafı eksiksiz ve tam olduğu gibi gösterdiğiniz an kopyalanma kapısını açıyorsunuz. Dolayısı ile kopyalamalarda koruma Hukuk ile olmak zorunda.

serhattigrel serhattigrel 9.08.2019 23:45:00

Üyemiz 2019 da üye olmuş, yıllar sonra üyeliğini aktive edemediğinden bu sene tekrar üye olmuş. Eski üyeliğinde hiçbir hareket yoktu, kulanım dışına aldık. Şu an tek üyeliği kaldı.

leventgoksoy leventgoksoy 9.08.2019 19:54:00

https://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl18@d&kul=collybita&kdx=1agrjOyHkBDHMbjHLfvZTTJcQ4XiFKpwLwNU@brjD https://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl18@d&kul=cihangirkirazli&kdx=HBsq0OLYEvc8qzn7UOr9ryAKwEnqImCfOVvDy7r3r Aynı üyeden iki tane var :)))))))))))

00furkanyilmaz 00furkanyilmaz 9.08.2019 18:25:00

İkinci nedeninize kesinlikle katılıyorum fotoğrafların indirilememesi gerekirdi, selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT