TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Günün Fotoğrafları seçimi

birgök birgök 23.08.2019 23:18:00
2007 yılında üyesi olduğum TRAKUS bize bir okul oldu. Çok şeyler öğrendik çok değerli arkadaşlar kazandık,çok güzel zaman geçirdik. Kuruluş amacı olan Türkiye nin Anonim Kuşları hakkında bilgi ve veri toplamak, kuş türlerini tesbit etmek, kuşları sevdirmek...amacıyla çok başarılı olmuş bir kuş ( TRAMEM ve TRAKEL i de unutmamak lazım.)sitesidir. Biz Kıbrıslılara da daima kucak açmıştır bu değerli site ancak fotoğraflarımız beğeni ve yorum alırken hiçbir zaman Günün Fotoğraflarına da karelerimiz seçilmemiştir. Bu seçimi sistem yapıyor ama sistemi de insanlar programlıyor. Yanlış anlaşılmasın ,biz dıştan geldik de hak arıyoruz veya Günün Fotoğraflarına karelerimiz seçilsin diye çaba sarfediyoruz.Daha önceleri de oldu ama bu kez özellikle dikkatimi oraya verdim. Acaba benim kare beğeni alırsa Günün Fotoğraflarına seçilebilir mi diye ancak yıllarca Türkiye den arkadaşlarımızın dile ve gündeme getirdiği bu konuda hiç bir adım atılmamış. Dert değil, ancak bizim gibi yılların aktif üyeleri ki eski kuşçu arkadaşlarımız bilir, sitenin en parlak veya en aktif olduğu günlerde bu alanlardan neler tartışmadık, neler paylaşmadık ki...Ben bu sitede Tür Sayfaları düzenleme sorumlularından bile oldum. En güzel Tür Sayfası Düzenlemesinden ödül olarak bizzat Serhat bey den imzalı Türkiye ve Avrupa nın Kuşları kitabı ödülünü de iftiharla aldım ve halen o kitabı da zevkle kullanıyorum.Sitede binlerce yorum yazdım,binlerce yorum aldım vs. vs. 21 Ağustos itibarıyla yine bir karem güne göre güzel beğeniler aldığı halde o kategoriye girememiş. Giren arkadaşlar sakın yanlış anlamasınlar, onların karelerine ve değerli kişiliklerine daima saygım sonsuzdur ancak sitenin bence başka formüllerle de olsa Yurtdışı karelerine farklı bir teşvik formülü bulması bence güzel olur. Biz unumuzu eledik, eleğimiz astık biz bu işi kapatıyoruz ancak başka ülkelerden ve özellikle KKTC den gelecek yeni kuş fotoğrafçılarını da teşvik etmesi bence yerinde olur. Bizler ayni coğrafyada sayılırız. Bizde görülen ve Türkiye de henüz görülememiş bir tür, Kıbrıs tan gelen kareler vasıtasıyla bir farkındalık yaratır. Bir de Ayni coğrafyanın insanlarının etkileşimi ve birbirlerinden haberdar olması sonunda 65 km. kadar uzak bir ülkede (Kıbrıs ta) görülen veya izlenen kuşların Türkiye de arkadaşlarımız açısından bilinmesi yararlı olur. Tüm arkadaşlara ve site yöneticilerimize sağlıklı ve mutlu yarınlar diler, kuşların daha güzel bir dünyada yaşamı için mücadelemizde hepimize başarılar dilerim.

birgök birgök 7.09.2019 18:05:00

Ömer Bey ,size, Sehat Bey'e ve tüm TRAKUS Yönetimine çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

furtun furtun 7.09.2019 11:29:00

Birtan bey, son yönetim toplantısında bu öneriniz kabul edildi. Yazılım açısından yapılması gereken değişiklikler değerlendirilerek uygulamaya geçilecek ve üyelerimiz bilgilendirilecek.

avşarbey avşarbey 31.08.2019 00:52:00

Sonuna kadar katılıyorum hocam. Daha önceki yıllarda da bu gündeme gelmiş ve forumlar açılmıştı çok iyi hatırlıyorum. Yurtdışı sayıldığı için Günün fotosu olarak seçilemiyordu. Ancak, kuş kayıdı olarak yurt dışı sayılsın ama Günün fotoğrafı sadece Kıbrıs özel bir statüye tabi tutulabilir bence. Çünkü Günün fotoğrafı seçilmesi sadece üyelerin beğeni ve yorumlarıyla alakalı. Kuşbank vs kayıt sistemlerinde Yurtdışı görülebilir. Selamlar

AZİM AZİM 27.08.2019 15:42:00

Birtan Hocam bu konu birçok defa gündeme geldi ( ben de gündeme getirmiştim ) Umarım bu defa dikkate alınır :)

birgök birgök 26.08.2019 14:04:00

Alihan Vergiliel arkadaşımın dikkati üzerine, TRAKUS'a yanlışlıkla yazdığım üyelik tarihimi düzelttim. 2017 değil, 2007 olacaktı:)

dede dede 25.08.2019 12:59:00

1

umutgüngör umutgüngör 24.08.2019 14:40:00

Bende dediklerinize katılıyorum. Hatta bence yurt dışından yüklenen fotoğraflar için ayrı bir kategori veya değerlendirme olması yerine eğer mümkünse Kıbrıs ve Azerbaycan'dan yüklenen fotoğrafların günün fotoğrafı değerlendirilmesinde Türkiye'den yüklenen fotoğraflar ile bir tutulması daha iyi olur.

alhn alhn 24.08.2019 13:17:00

Hocam 2007 olacak sanırım. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 24.08.2019 11:35:00

Birtan hocam noktasına virgülüne katılıyorum.Umarım Serhat bey gerekli iyileştirmeler için düğmeye basar.

leventgoksoy leventgoksoy 24.08.2019 01:28:00

Birtan bey, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum, çok haklısınız. Bence bu siteye üye olan herkesin, tüm üyeler ile aynı haklara sahip olmaları gerekmektedir. Ana vatandan selamlar.

birgök birgök 23.08.2019 23:19:00

Günün Fotoğraflarına Seçim

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT