TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bu site yayınlanan tüm fotoğraf hakları trakus.org adresine aittir. İzinsiz kopyalanamaz!

Engin06 Engin06 16.09.2019 21:00:00
Forum için bu uygulama güzel fakat, 15" lik laptop ve diğer buna benzer monitörlerde bu büyük sorun , şöyle ki 4K ve fullhd fotoğrafların üzerine tıklayarak farklı pencerede açarak tüm detayları görebiliyorduk, 4K olan fotoğrafta 15" laptop ekranında kaydırarak bakıyoruz ve tüm detayı göremiyoruz, yeni uygulama ile birlikte 4K ve FullHD fotoğraflar ekran boyutunda açılması ve fotoğraf üzerine tıklandığında gerçek boyutta görüntülenmesi ( ör: flickry.com sitesi )gibi bir uygulamanın en yakın zamanda hayata geçirilmesini umuyorum

zynlsnl zynlsnl 24.09.2019 17:03:00

ekran görüntüsü alarak kullanılabilir diye düşünüyorum, sonuçta amaç tür tanımı yapabilmek için kaynak oluşturmak, bu nedenle fotoğrafın aslına gerek olmaz. az önce denedim ekran görüntüsü alırken bir uyarı çıkıyor ama ekran görüntüsü alabiliyorsunuz.

serdarsatirlar serdarsatirlar 24.09.2019 15:57:00

Bu değişiklik benim açımdan iyi olmadı, çünkü tanımlayamadığım kuşları bilgisayara indirip, karşılaştırma yapabiliyordum. Fotoğraflarımızı ismimizi kullanarak herkes kullanabilir görüşündeyim, böylece ornitolojiye bir katkı yapabiliriz diye düşünmekteyim. Bu fotoğrafları kendi internet sitelerinde kullanacak olanlar tabi ki telif haklarını ödemek zorunda olduklarını bilmek zorundadırlar. Raw formatları sizde olduğu sürece hiç bir yerde fotoğraflarınızı hiç kimse kullanamaz ve çatır çatır mahkemede hakkınızı alırsınız. Fotoğrafların bir çoğunda imzaların var olduğunu görüyorum, onun için sadece bende kalacak fotoğrafları indirebilmeyi isterdim(eskisi gibi diyelim artık)

wiseguy72 wiseguy72 19.09.2019 11:26:00

Bu değişiklikten memnun kaldım kendi adıma, ellerinize sağlık.

Engin06 Engin06 18.09.2019 20:19:00

Ömer bey, bugün 4k fotoğrafta bu işlem yapılmış, fotoğrafa sol klik ile büyüyor küçültmek için sağ klik yapmak gerekiyor gayet iyi olmuş, teşekkür ederiz, selamlar

furtun furtun 17.09.2019 09:05:00

Fotoğrafların ekran boyutunda açılması notlarımız arasında var. Bilgiler için teşekkür ederiz.

Engin06 Engin06 16.09.2019 21:22:00

Tabi bilen arkadaşlar bilir sayfa kaynağını görüntülemede bazı kodlar açıktır buradan ilgili satırı bulursanız fotoğrafı farklı sekmede açmış olursunuz, Örnek olarak Zafer beyin son paylaştığı 4K fotoğrafın yüksek müsadeleri ve özür dileyerek direk fotoğraf görüntüsünün linkini paylaşıyorum https://www.trakus.org/kods_bird/resim/kus/orji/fg26/306415.jpg

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT