TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Soner Bekir - Angelina Jolie

atmacamana atmacamana 23.03.2009 22:34:00
Az rastlanan bir kuş türünü görmek... Angelina Jolie yi görmek gibi bir şey!

SONER BEKİR İN OBJEKTİFİNDEN...

Sanki futbolcu Arda dan söz ediyordu. "Hayır" dedim. "Bütün kuş gözlem rehberlerini tanımamanız normal ama en iyisi o, çektiği fotoğraflar uluslararası yayınlarda yayınlanıyor, kuşlara özellikle de ülkenizin kuşlarına dair muazzam bir bilgisi var, gazetecisiniz bilirsiniz diye düşündüm!" "Hayır bilmiyorum" dedim. Hiç susmadı, onunla nerelere gittiğini, hangi kuşları izlediklerini anlattı da anlattı. İş edindim gittim Soner Bekir i buldum, kuşlar ve kuş gözlem rehberliği hakkında merak ettiğim ne varsa sordum....

Ayşe ARMAN

hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=11259221&yazarid=12&tarih=2009-03-21

Sil

atmacamana atmacamana 25.03.2009 11:36:00

20 yıldır delikanlı bu işle uğraşır. Üç yıl önce Portekiz elçiliğinde çalışan komşumu (Beysukent) Samsun – Cernek gölünde gezdirirken görmüş kısa bir sohbette bulunmuştum. Kitap tasarımını yaptırdığım inova tasarımdan poster olmuş fotoğraflarını almıştım. Bir içki firmasının sponsorluğunda bir çevre derneği için bir şeyler yapmaya çalışıyordu.

En son ülkemize ait dünyadaki en son ve en iyi tek kitap “The Birds of Turkey” de kapak dahil pek çok fotoğrafına şahit oldum.

Hepimizden 10 gömlek üstün kuşçu, kuş gözlemcisi, kuş ve doğa fotoğrafçısıdır. Biz O’na ne kadar değer verebildik ki , o bizler için biraz daha gayret etsin.

Yine de burada üye olarak bulunması, altını dolduramasak ta ; her biri uluslar arası bir kitapta posterde , afişte , bir dergide yer almış fotoğraflarını burada paylaşması bence TRAKUS üyeleri için bir onur.

O tutkusunun peşinden koşarken dağlarda inanılmaz koşullarda bir enstantaneyi beklerken ayni zamanda geçimini de temin etmeye çalışarak, yeni nesil kuşaklara örnek olmaya çalışıyor.

Ne yazık ki O’nun tanıyanların ve birlikte olanların çok iyi bildiği ayırtkan özelliğini fark eden yine yabancılar. Ne mutlu ki Ayşe Arman gibi sağduyusu güçlü birileri var ve O’nu ve misyonunu hiç bilmeyenlere fark ettirdi sütunlara taşıdı.

Bence fotoğraflarına tekrar bakıp adı geçen yere bir kelime yazmaktır , yazabiliyorsak bize düşen. Bu sitede en az 15 kelime yazma zorunluluğu yok bildiğim kadarı ile. Burada fotoğraflar çoğaldıkça bizler kadar mutlu olduğunu düşünüyorum.

Tutkumuzu ve mesleğini taşıdığı boyuttan dolayı huzurlarınızda Soner Bekir ‘e bir kez daha teşekkür ediyorum.Teşekkürler Berrin haberi doğrudan okunabilir şekilde ana sayfamıza anında taşıdığın için. Sevgilerimle

shooter shooter 24.03.2009 22:59:00

Bence de kuş dünyası için çok güzel bir söyleşi olmuş... Soner de bu konuda alkışlayacağımız çalışmalarda bulunan ve övgüyü hak eden bir arkadaşımız... Tek sayfa ona az bile... Ancak unutulmuş bir tek sözcük var...TRAKUŞ.... Gönül isterdi ki, bu söyleşinin bir yerinde o tek sözcüğü de görebilseydik...:(

arda arda 24.03.2009 21:55:00

Benzetme magazinel olduğu için dikkat çekici olmuştur.. Keyifle okudum böyle tam sayfa görmek ne güzel.. sorular da iyiymiş..

Umarım çok kişi görmüştür röportajı..

böyle nice röportajlara..

atmaca54 atmaca54 23.03.2009 23:13:00

Gerçekten harika bir söyleşi olmuş soneri tebrik ederim yolun açıl olsun arkadaşım,Ayrıca ayşe hanımda pek şaşırmış türkiyede böyle bir işin olduğunu bilmiyormuş,Ülke olarak kuş türünde ne kadar zengin olduğumuzu kendi araştırmaçılarımız bile bilmemekte:)Başarılarının devamı dileğimle soner bekir,cavit abi sana da teşekürlerimi sunarımki böyle güzel bir ayrıntıyı bizlere sunduğun için.saygılarımla

atmacamana atmacamana 23.03.2009 22:39:00

Sitemiz üyelerinden Soner Bekir in muhteşem reportajı. Okuyamayanlar için , adresi yeniden vermek istedim. Sevgilerimle

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=11259221&yazarid=12&tarih=2009-03-21

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT