TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş tanımı

emekli06 emekli06 10.10.2019 15:39:00
Merhaba, Trakuşa bir rehavet çöktü sanırım, 5 Ekimde yüklediğim kuş henüz onaylanmadı gözden kaçtı sanırım. Bu arada birkaç fotoğrafı inceledim benden önce yüklenmiş olan kuş da onay almamış henüz, bilgilerinize, saygılar.

Oguenaydin Oguenaydin 12.10.2019 20:03:00

Küçük Orman Kartalını Halkalama istasyonunda serbest bırakıldıktan sonra çektim. Bunu herkes biliyor oradaki hocalarda dilerseniz telefonlarını verebilirim... Kuş serbest bırakıldıktan sonra çime kondu ve kaçmadı. Bende çektim. Bunda herkhangi bir sakınca olduğunu bilmiyordum. Fotografı Galeriden yüklemiştim. Tanım alıp almaması önemli değildi. Sizlerin rahatsiz olduğunu görünce sildim. Art niyet , kötü niyet aramayın yoktur.... Amaç nedir anlamadım ama sürekli benimle uğraşılıyor......

furtun furtun 12.10.2019 17:58:00

Ogün bey bu forumdaki yorumunuzu silmişsiniz. Anlayışınız için tam teşekkür edecektim ki son yüklediğıniz fotoğrafı gördüm. Özellikle yırtıcılarda bu tip yakın çekim fotoğrafların tanım almayacağını bile bile hiç bir açıklama yapmadan veya destek fotoğraf linki vermeden bu şekilde yüklemiş olmanız benim açımdan forumdaki alaycı tavrınızla aynı çizgidedir. Elbette bir bildiğiniz vardır. Keşke kafanızdan geçenleri bilebilsek. Ben anlamakta zorlanıyorum. Bu vesile ile üyelerimize tekrar hatırlatmak isterim. Yakın çekim veya kesme işlemiyle yüklenen fotoğraflar özellikle yırtıcılarda/nadir türlerde gerekli açıklama ve ek fotoğraflar olmadan tanım almamaktadır. Açıklama ve ek fotoğraflar ile destek vermek üyelerimizin sorumluluğundadır. Fotoğraflarınızı destekleyen görselleri (geniş açı, uçar vs.) fotoforumdan yükleyerek fotoğrafın altına link verebilirsiniz.

furtun furtun 10.10.2019 20:21:00

2019 kertik yarışması ile birlikte uygulanan "hatalı tür adı" onaylanmaz kuralı nedeniyle bu kuralı bilmeyen üyelerimiz gecikmeden ya da hiç onay almamasından şikayetçi olabiliyorlar. "Ben yarışmıyorum ki ne alakası var? demeyin. İller yarışıyor ve artık tür adını hatalı girdiğinizde onaylanmıyor ya da tanım almaz olarak değerlendiriliyor. Yarışma dolayısıyla da doğru tür adı belirtilmiyor. Tanım konusunda yaşanan en sık sorunlardan biri budur. Zaman zaman Tanım Heyeti içindeki farklı görüşler nedeniyle tanımlama performansının düştüğü doğrudur. Performans düşüşünün ve nedenlerinin farkındayız. İnsanların birbirine aşırı derecede kırıcı olduğu bir ortamı yeniden düzeltmek kolay bir şey değil. Zor bir sorumluluk olan Tanım işinde destek veren arkadaşların ekip arkadaşları ile sosyal medya ve forumlarda tartışmasına anlam veremiyoruz. Bir ekibe katıldıysanız o ekibi yönetenlere ve ekip arkadaşlarınıza saygı ve gönüllü de olsa aldığınız sgörevin sağlıkli bir şekilde yürümesine katkı ön planda olmalıdır. Zaman zaman yaşadığımız bu soruna bir çözüm yolu bulacağız merak etmeyin. Ama forumlarda tartışarak değil. Herkesin gönüllü olarak destek verdiği Trakusta bu konuların ve çözümlerinin gündeme alındığı toplantılar ne yazık ki sık sık yapılamıyor. Üyelerimizden ricamız özellikle bu dönemlerde polemik yaratacak yorumlarla ekibi daha da yıpratacak ortamlar yaratmamalarıdır. İki yüz binin üzerinde tanım yapmış bir ekibe sorunlar yaşandığı zaman alaycı üsluplar, kırıcı ısrarlar ile yüklenmek yerine sahip çıkmalıyız.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT