önemli-Canon 90D ile alakalı
fotoemin 17.12.2019 12:30:00
Herkese selam, yeni Canon 90D aldım.
Windows kullanıcıları için Photoshop CS6 ya camera raw 11.4.1 sürümünü indirmeme rağmen 90D nin CR3 dosyalarını açamıyorum. Nasıl bir işlem yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek var mı? İnternetten okuduğum kadarıyla CS6 için 11.4.1 uymuyor. Ancak mac kullanıcısı bir arkadaşım 90D fotoğraflarını güncelleme sonrası CS6 da açabildiğini söyledi.
Ayrıca 7D Mark ii gibi aracısız olarak photoshop ta açmayı diliyorum. Yani DNG converter ya da Canon un kendi programını öneri olarak sunmayın.
Son olarak 90 den memnunum ancak anlayamadığım birkaç şey oldu. 7D Mark ii ye nazaran çok daha iyi özellikleri mevcut. Wifi olması harika. Yüksek iso da da sonuçlarından oldukça memnunum ama bazen sanki bir kompakt makine ile çekiyormuşum gibi hissettiriyor. Misal muhteşem ışık şartlarında çektiğim 20 kareden sadece bir iki tanesi tüylerine kadar sayılacak ölçüde net çıkıyor. Bu sadece bir seride meydana gelmedi. Yaklaşık olarak çektiğim 20 bin karenin birçoğunda bu problemle karşılaştım. Acaba kullandığım 600mm ii ve 100-400 ii lerin görüntü sabitleyicisi ile alakalı bir durum olabilir mi? 7D Mark iii gelmeyecek bu arada. O konuda bilgisi olmayanlar için bu konu artık çok net. :) Maalesef :/
Son Güney Afrika seyahatimizde bilgisayarımız bozulduğundan ötürü çektiğim fotoğrafları yeni inceleyebiliyorum. O sebepten ötürü bunu bir sorun olarak yeni algılayabildim.
Çok teşekkürler şimdiden.