TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yılan Kartalı

moşe moşe 28.03.2009 17:25:00
Bir inşaat işçisi tarafından bulunmuş veya vurulmuş yılan kartalı olduğunu tahmin ettiğim bir kartal var uçup uçmadığını veya nasıl yakalandığını bilmiyorum sadece zincire bağlı olduğunuu evin bahcesinde durduğunu gördümm bahçede köpek olmasa içeri girip soracaktım nedir bu diye ??? Tahta bir masanın üstünde duran bu güzel kuşa ne yapıla bilinir?

rousettus rousettus 28.03.2009 22:03:00

Onur,

il olarak neresi diye soracağım. pek çok yerde Çevre-Orman İl Müdürlüğü ekipleri bu tür olaylara müdahale ediyor. belki büyük illerde bu ihtimal azalsa da avı yasak olan (yırtıcı) kuşlardan olduğu için çözüm üretebilirler. ilk planda aklıma gelen budur. senin doğrudan müdahalenin olumsuz sonuçlar doğurma ihtimalini de hatırlatmak isterim.

atmaca54 atmaca54 28.03.2009 22:10:00

Onur sen bir tam detaylı bir öğren gerekirse bakanlıktan kuşu aldıralım hemen senden geleçek olan bilgileri bekliyorum.saygılarımla

moşe moşe 29.03.2009 13:37:00

Sadece bir kere gösterdiler bir çok kişi var dı evin içerisinde bana da kuşun cinsini sormak için evimize geldiler ben de daha önce görmeme rağmen belki konuşuruz diye gittiğimde kuş bir öncekine göre bitkin bir faziyette saldırgan idi. Anladığım kdarıyla yılan kartalı sarı gözlü büyük bir kuş sitede yerde bir resmi yok aslında ama yılan kartalı olduğu açık resmini çekemedim yalnız kuşu terasa koymuşlar bir şekilde bulup yollıcağm ve haber edeceğim size teşekür ederim.

NACİEYP NACİEYP 29.03.2009 18:43:00

beklemenin bir anlamı yok.Çevre Orman MD.lükleri ve Jandarma çok duyarlı bu konularda,en azından bizim buralarda öyle.Bir an önce haber vermelisiniz..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT