TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İllüstrasyon için

ihsan ihsan 18.12.2019 10:20:00
Merhabalar, İzmir Belediyesi işbirliği ile Gediz deltası için bazı türlerin illüstrasyon çalışmaları yapılacak. Yalnız sanatçı Gürcan Özkan ın çalışabilmesi için yüksek çözünürlü fotograflara ihtiyacı var. Yardımcı olmak isteyen kuş gözlemci veya fotografçıları, Gürcan Özkan a (gurcan@gurcanozkan.com) veya bana (info.ihsaneroglu@gmail.com) iletebilirler. İstenilen türler aşağıda yazılı ve mutlaka yüksek çözünürlü olmalı, zaten kuş ful kadrajı kaplamadığı için düşük olunca işe yaramıyor. We transferle (wetransfer.com) gönderilirse rahatlıkla geliyor. Şimdiden teşekkürler...

1) Bahri-Podiceps cristatus
2) Kara boyunlu batağan-Podiceps nigricollis
3) Küçük batağan-Tachybaptus ruficollis
4) Tepeli pelikan-Pelecanus crispus
5) Ak pelikan-Pelecanus onocratalus
6) Karabatak-Phalacrocorax carbo
7) Küçük karabatak-Microcarbo pygmeus
8) Gri balıkçıl-Ardea cinerea
9) Büyük ak balıkçıl-Ardea alba
10) Küçük ak balıkçıl-Egretta garzetta
11) Flamingo-Phoenicopterus roseus
12) Sakarmeke-Fulica atra
13) Akdeniz martısı-Larus melanocephalus
14) Gümüş martı-Larus michahellis
15) Karabaş martı-Larus ridibundus
16) İnce gagalı martı-Larus genei
17) Kara gagalı sumru-Thalasseus sandvicensis
18) Sumru-Sterna hirundo
19) Yalıçapkını-Alcedo atthis

gedizmen gedizmen 26.12.2019 15:23:00

1

gedizmen gedizmen 26.12.2019 15:20:00

-1

ihsan ihsan 18.12.2019 13:26:00

Resimlerin tarzında bütünlük olması gerekir Dilek, ayrı ayrı ellerden farklı tarzlar çıkar... Ayrıca anlaşma sağlanmış iş başlamış, devam ediyor :)

ihsan ihsan 18.12.2019 13:23:00

Zafer Bey Merhaba, istenilen profesyonel çalışma olduğu için profesyonel sanatçıyla çalışılıyor. Ücretli olması kaçınılmaz. 30 tane kuşu büyük panolarla ziyaretçilere tanıtmak için sipariş verilmiş. Ben güzel sanatlar fakültesinden arkadaşıyım, konu kuş olunca benden yardım istedi kendisi... www.gurcanozkan.com sitesini ziyaret edip çalışmalarına gözatın... Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Sonuçta çok güzel eserler çıkacak ama gerçekçi olması için referans fotoğraf olması kaçınılmaz. Belediyeden de bu konuda yardım alıyor ama bu türler eksik kalmış, gelenler çok küçük kalmış. Stock ajanslarından maalesef tüm türleri istediği açılardan bulması imkansız. Ülkemizin kuşçularından başka yardım alacak sağlıklı bir yer yok. Bu işten para kazanacak ama Gediz'e güzel bir eser kalacak. Bir açıdan ziyaretçilere kültürel olarak hizmet edecek. Karar sizin tabii, elçiye zeval olmaz :) Siteye üye olabilirse kendini daha iyi ifade edebilir ama site hata veriyormuş. Selamlar.

zaferK zaferK 18.12.2019 11:46:00

İhsan bey merhaba...konuyu biraz açarmısınız? Sanatçı ,bu illustrasyonları sosyo-kültürel bir etkinliğe katkı amaçlı olarakmı yapacak ;yoksa belediyeye belli bir meblağ karşılığında mı yapacak. Yazdığınız türlerin tamamının yüksek çözünürlüklü kareleri var bende ;ama ben sadece sosyo-kültürel etkinliklere katkı amaçlı olarak verebilirim.(Ücretsiz-karşılıksız olarak) Ama ticari amaçlı çalışmalar için başka kaynaklar önerebilirim ;örneğin stok-fotoğraf siteleri gibi ,ya da fotoğraflarını bir şekilde verecek başka üyeler olabilir.Selamlar...

DilekveTunç DilekveTunç 18.12.2019 11:23:00

Illustrasyonlerini versek. Biz semtte bir ekip var, yerde tuttular atölye olarak. Ellerinde hazir vardir bazilari. Selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT