TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Puan.Tür.TRAKUS v.s...

zaferK zaferK 24.12.2019 15:09:00

(Yeni yıla biraz tebessümle girmeniz ve tüm kırgınlıkları-dargınlıkları unutmanız dileklerimle
)

Sitede habire puan ve tür biriktiriyoruz ;peki ne işe yaradığını bilen varmı ?Yok tabii ,nerden bileceksiniz
anlatayım

Yıllar önce aldığım bir duyuma göre Serhat başkan 20000 puanı geçene Porche armağan edecekmiş.Tür sayısı birincilerine vereceği armağanı ise sır gibi saklıyor ,en ufak bir tüyo vermiyormuş

Bu duyumları alınca canhıraş bir gayretle 20000 puanı geçtim ,Porche için başkana ulaşmaya çalışıyorum ama ne mümkün
armağanı kaptırmamak için devamlı yurtdışında olduğunu söylediler ;ama ben inanmadım.Koskoca işadamı için bir arabanın lafımı olur.Hem zaten birkaç haftaya onun MTV si ödenecek ,onu ödeyeceğine bana verse daha hesaplı olur gibi

Neyse sonunda ulaştık ,armağan konusunu açtık
öyle 20000 puanla olmaz ;türün kaç dedi.261
Eee ,261 türe armağan olurmu ,400’ü geçmen lazım dedi

Moralim nasıl bozuldu bilemezsiniz.Çünkü İzmirde 300 türe bile ulaşmak mümkün değil ,il dışına çıkma imkanım da pek yok.Düşündüm taşındım ve yeni türleri PS de oluşturmaya karar verdim.Son günlerde popüler olan türlerle başladım işe

Önce genç bir gümüş martının sol gözüne siyah bant çektim ,sonra kuyruğundan kırptım azıcık.Hani korsan martı olmazsa kütkuyruklu filan diye onaylanır belki

ne mümkün ;Veysel hemen itiraz etti
abi böyle sol gözünü siyah bantla kapatınca korsan olmuyor ,hele kuyruğu kesince kütkuyruklu hiç olmaz.Bu bildiğin genç gümüş

Sümsüğüm de yok ,ne yapsam ki
arşivden bulduğum bir hazar martısını güzelce işledim ,gaga ve kuyrukta bayağı sıkıntı çektiysem de sonunda pek güzel bir sümsük çıkardım
bu sefer de itiraz Umuttan geldi ;abi bu primerle sümsük olamaz ,çok inceledim ,bundan sadece süm çıkıyor;sümsük mümkün değil

Çaresiz ötücülere yöneldim ,profil pozuyla güzel bir kır incir buldum ,ufak bir iki rötuşla ortaya harika bir mahmuzlu incirkuşu çıktı
fakat o da ne ,mahmuzlu incirkuşu diye mahmuzlu kızkuşu yüklemişim meğer
bu sefer itiraz Kuzeycemden
Collinsten yarım sayfa açıklama yüklemiş ;neden mahmuzlu incirkuşu değil de mahmuzlu kızkuşu olduğunu açıklamaya çalışıyor.Metni okurken yarısında uyuyakalmışım

O kadar emek vermişim ,boşa gitmesin diye ufak bir iki dokunuşla mahmuzlu incirkuşunu Moğol incirkuşuna çevirdim ve hemen yükledim.Bilal anında müdahale etti ;abi bu kuş Moğol olamaz
hem gözleri çekik değil ,hem bacakları uzun
ben kuşun çekik gözlü ve tıknaz olmasını beklerdim

Son bir gayretle bir de taşkuşunu deneyeyim dedim
yine profil bir taşkuşu fotoğrafını güzelce rötuşladım ;sütbeyazı kuyruk sokumu ve boyun halkası ile mükemmel bir Sibirya taşkuşu oldu

Haydaaaa ,Ahmet hoca anında müdahale etti
abi bu kuşun ayakları kokuyor dedi
kesinlikle Sibirya olamaz ,bu bildiğin adi taşkuşu

.
Sizin anlayacağınız tüm hayallerim suya düştü

Sağlık ve huzurunuz daim olsun
ışığınız bol ,lensiniz keskin olsun
şimdiden mutlu yıllar

gedizmen gedizmen 24.12.2019 15:31:00

hay sen çok yaşayasın hocam.. iyi ki varsın...

toshi1 toshi1 24.12.2019 15:36:00

Süper olmuş Zafer hocam, size ve ailenize sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim. Selamlar.

kingfisher53 kingfisher53 24.12.2019 16:33:00

Ödül yokmu gerçekten? E ben hep ödül var diye :) Şakası bir yana güzel bir site güzel bir topluluk kertik yarışı dahil kimsenin maddi değeri olan bir ödülü kabul edeceğini sanmam...önemli olan heyecanlanmak, sinirlenmek, gülmek ( Veysel abisiz olmaz ), tartışmak; kısacası hayata renk katmak. Teşekkürler Trakus hayatımıza renk kattığın için :)

demokritos demokritos 24.12.2019 17:37:00

Porche ile gezdireyim demiştir O, Sen yanlış Anlamışsın Zafer hocam :)

NACİEYP NACİEYP 24.12.2019 18:47:00

Abi tek kişi 400 tür çok zor.7 kişi toplanıp bi Porche girsek:)

zaferK zaferK 24.12.2019 20:22:00

Değerli yorum ve katkılarınız için teşekkürler arkadaşlar... Sevgili Serhat başkan zaten TRAKUS gibi bir site ile bizlere en büyük armağanı verdi...yıllardır hiç bir konuda yardım ve desteklerini esirgemedi. Bu vesileyle Serhat başkana ve bu siteye emeği geçen tüm üyelere kucak dolusu sevgiler...

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 24.12.2019 21:02:00

Hacı murat a razıyım hocam.)) hemide 400 ü geçtim.)) Daha nice sağlıklı mutlu yılara Zafer abim...

yasar16 yasar16 25.12.2019 09:43:00

İyi ki varsın Zafer hocam , nefis olmuş , Aziz nesin okusa kıskanırdı valla . Herkese mutlu yıllar ...

zaferK zaferK 25.12.2019 21:23:00

2019 'da - iyi ,kötü - her ne yaşadıysak birkaç gün sonra hepsi geride kalacak...gâh sevindik ,gâh üzüldük...bazen sinirlendik ,bazen siteden uzaklaşmayı düşündük...kızdık ,suçladık ,suçlandık...ama kabul edin genelde hep mutlu olduk... Çünkü biz büyük bir aileyiz...belki de büyük aile olmanın tadını çıkartırken bazen ipin ucunu kaçırdık...ama dedim ya ;birkaç gün sonra yeni bir yıl başlayacak... Yeni yıla empatiyle ,daha hoşgörü ve anlayışla girmeyi deneyelim... Arazide olmanın ,dostlarla doğanın güzelliklerini paylaşmanın tadını çıkartalım... Kalın sağlıcakla...mutlu yıllar...

shooter shooter 25.12.2019 23:51:00

En güzel ödül yaptığın işi hakkıyla, içten, beklentisiz, en iyi şekilde yaparak kendini mutlu etmektir... Gerisi laf-ı güzaftır abem... :)

goreng goreng 26.12.2019 14:03:00

Zafer Hocam, size de mutlu yıllar... Enfes bir hikayeydi, teşekkürler. Sevgiler.

ersoymatras ersoymatras 26.12.2019 20:48:00

Mutlu yıllar dilerim hocam:)))Saygılarımla.

serdarsatirlar serdarsatirlar 30.12.2019 18:24:00

Zafer Hocam, Trakus ailesini ve burada paylaşım yapanların hoşgörüsünün yüksekliğini ve benmerkezcilikten uzak sıcacık insanları güzel anlatmışsınız bana göre, çünkü hissiyatım bu yöndeydi. Birbirini çekemeyen fotoğrafçılık camiasından kaçarken ardıma bile bakmadım ve burada inanılmaz bir içtenliğin ve samimiyetin ortaya konduğunu gördüm. İşte bu dedim olması gerekende buydu. Yarışın güzel yanı bir amaç belirlemesiydi, biraz uyuşuk olanlarımıza şevk verdiği de kesin olmakla birlikte, bir koca yılın nasıl geçtiğini anlayamadık. İşin henüz başındayken beni telefondan arayarak yardımcı olan kişilere buradan ayrıca teşekkür etmekte isterim. Sizin değerli yorumlarınız, buna vakit ayırmanız bile çok değerliydi. Tüm Trakuş ailesinin yeni yılının bol ışıklı ve sağlıklı geçmesini dilerim. Sizin vasıtanızla olsa da(Porche olmasa da)Herkese Teşekkürler....

avşarbey avşarbey 3.02.2020 01:28:00

Ne porche si Zafer hocam. Biz hacı Murat 124 bile razıyız ama nerdeeeeeeeee. Çokkk çalışmam lazımmm çokkkk.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT