TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

2020 İLKBAHAR GÖÇÜ BAŞLADI.

DilekveTunç DilekveTunç 1.03.2020 14:46:00
Merhaba Sevgili TRAKUŞ,

Bu acı günlerimizde kuşlar gene bize umut versin. Yoksa kalp krizi geçireceğiz, şehitlerimizi düşündükçe. Sosyal medya paylaşımımı buraya kopyalıyorum.

Bu hafta Sarıyer’den kuş gözlemci Akdoğan Özkan şahin göçünün başladığını müjdelemişti.

Almanya’da 2013 yılında dünyaya gelen Jonas adlı vericili leylek İstanbul’a vardı.
Leylek Afrika nın güneyinden değil daha yakından Filistin’den geliyor.
17 Şubat 2020’de Filisitin’den yolculuğa başlıyor.
19 Şubat sabahı Antakya’dan Türkiye’ye giriş yapıyor.
26 Şubat 18:00’de İstanbul yakınlarında Değirmençayır’ı yakınlarına varıyor.
27 Şubat Perşembe akşamı Kömürcüoda çöplüğüne varıyor.

Şimdi hala çöplükte takılıyor çoğunuzun takip ettiği gibi.

Takip etmek isterseniz: Animal Tracker adlı telefon uygulamasını indirmeniz yeterli (TRAKUŞluların bildiği gibi)

Keşke silahlar yok olsa ne hayvan, ne insan vurulmasa.

Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 22.06.2020 13:29:00

Akpelikan göçü Istanbul: Tarih: 22 Haziran 202O Pazatesi Saat:10.19 Yer : Caddebostan ve Goztepe Parkı /Kadikoy/Istanbul Gözlemciler: Kuşlara yeni heveselenen Evrim Karabal ve Çiğdem Kurtuluş Eser ve kızı Kumsal. Yön: Adalardan Caddebostan'a dogru uçmuşlar. Her iki gözlemde mutfak penceresinden yapılmış. Fotoğraf ve video yok ama çok yakından görmüşler yuksek katta oturduklarindan. Pelikandan eminler, türü akpelikandır diye dusundum. Bol kuşlu ve sağlıklı günlere. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 2.04.2020 21:20:00

Leylekler Validebag Korusunda. Bu geceyi Validebağ Korusu'nda geçirecekler. Koruda geçen hafta leylekler havlayan köpekleri paylaşmışlardı korudan. Umarız bu geceyi rahat geçirirler. Fotograf ve video icin sosyal medyada Validebağ Gonulleri sayfalarinda dg

DilekveTunç DilekveTunç 1.04.2020 23:28:00

Teşekkürler hızlarına yetişemiyorum, iyi oldu. dg

Nedimilkin Nedimilkin 31.03.2020 20:53:00

Jonas şu an da Almanya'ya evine vardı. Leon'da dün Marmarayı geçerek 300 km uçtu ve Bursa'dan Bulgaristan'da Varna yakınlarına indi. Muhakkak biliyorsunuzdur ama belirtmek istedim.Selamlar

DilekveTunç DilekveTunç 30.03.2020 16:30:00

GÖÇ (BUGÜN O GÜN MÜ?) Bizim eski 31 Mart'lar gibi... Bir gün farkla. Muazzam bir geçiş oluyor bugün arkadaşlar.. diyor Sarıyer'de oturan TRAKUŞ üyesi Akdoğan arkadaşımız. Pencere ve bahçe gözleminin en güzeli bu olsa gerek. Herkese selamlar, Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT