SİTEDEN SİTEYE KOŞMAK
avşarbey 6.03.2020 19:59:00
SEVGİLİ ARKADAŞLAR;
Bir süredir yaşadığım sıkıntıyı aktaracağım. Daha doğrusu aslında sıkıntı da değil de, beni rahatsız eden konu..
Trakuş üyesi ya da diğer sitelere üye olun kuş fotoğrafçısı arkadaşlar için yazdım bu konuyu,
Ne zaman facebooku açsam her hangi bir kuşçu arkadaşın bir kuş fotoğrafı.
Diyelim ki Karatavuk fotoğrafı..
Peşpeşe peşpeşe çeşitli 10larca site de paylaşmış. 8 beğeni almış 10 beğeni almış. Ya da 100 beğeni almış olsun
Kanatı kırık kuşlar, uçunca ayağı sarkan kuşlar, kuyruğunu bir teli dökülmüş kuşlar, gözü çapaklı kuşlar, gece uçmuş yorulmuş kuşlar, tırnağı manikürsüz kuşlar vs vs vs
Bazen beğendi yapıyorum.. başka bir sayfada görüyorum bir daha gene beğeniyorum.. Sonra olmuyor ve diğerlerine bakmadan geçiyorum. Sonra da dönüp Trakuşa baktığımda aynı kuşu görünce sanki o kuşu daha önce beğenmiş ya da altına yorum yapmış gibi geldiği için pas geçiyorum. Birkaç gün sonra baktığımda bir arkadaşın güzel fotoğrafına beğendi yapmadığımı düşündüğüm halde bu tür paylaşımlardan dolayı yapmadığını görüyorum.
Şimdi buradan bu tür site ya da Facebook sayfası olan arkadaşlar bana kızacaklar, ama benim konum siteler değil. Benim anlatmak istediğim bu sitelere fotoğraf yükleyen arkadaşlara. Haa
Yükleyeceksen, birine karatavuk yüklersen, diğerini bülbül yükle, ötekine Arap bülbülü, başkasına da yeşilbaş ördek yükle. Yoksa beğeniniz birinde 5 diğerinde 7 ötekinde 10u geçmez, geçmiyor da. Farkındalık yarat. Yoksa bıkkınlık yaratıyorsunuz.. Ya da aynı fotoğrafı ondan fazla siteye yükleyince ne kanıtlanmış oluyor. Lütfen daha özen ve daha dikkat