TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TUBITAK Dergileri kullanıma açıldı.

DilekveTunç DilekveTunç 17.03.2020 00:24:00
Bilim Teknik
Bilim Çocuk
Meraklı Minik
dergilerinin tamamını başta çocuklar için açıldı.

Ancak yoğun ilgi sebebiyle aksaklıklar olmuş, düzeltecekmiş.
Cocuk dergilerinin kuşlarla ilgili olanların sayılarını daha sonra  aşağıya yazarız.

Haber veren Suhendan Hanıma cok tesekkurler.

Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 11.11.2020 14:46:00

Kitap: ÇAMLICA, İstanbul’da Kalan Yaban Yaşamın Son Bahçesi Dr. Ali R. Bilginer kitaba “Dünya Mucizesi İstanbul’da Güzel Bahçem” diye başlamış. Yıllar süren araştırma ve gözlem yanında bu kitap için bir evinin parasının tamamını harcamış, Ali Bey. Kendisi ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde Yurttaş Bilginler Atölyesi’nde tanışmıştım. Tıp doktoru olan Ali Bilginer Çamlıca bitkilerini, mantarlarını, hayvanlarını kendisi fotoğraflamış. 2500’den fazla bitki türünün olduğu İstanbul’da, Çamlıca tepeleri kuş göçünü izlediğimiz noktalardan biri olduğundan kitap benim için anlamlı oldu. Yok ben Çamlıca kitabına 60 TL vermek istemiyorum, öğrenciyim derseniz, NGBB Kütüphnesi'nde var. Gülhane Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi Kütüphanesi 'nin İstanbul kitapları köşesi çok güzeldir, orada olabilir. Kütüphanenin arkasında Gülhane Parkı çınarlarına bakan odanın camındaki sonbahar manzarası olağanüstüdür. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün İstanbul kitapları bölümü çok zengin bildiğiniz gibi. Pera Müzesinin biraz yukarısında ve metro durağına yakın. Sevgiler, dg

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT