Kitap: ÇAMLICA, İstanbulda Kalan Yaban Yaşamın Son Bahçesi Dr. Ali R. Bilginer kitaba Dünya Mucizesi İstanbulda Güzel Bahçem diye başlamış. Yıllar süren araştırma ve gözlem yanında bu kitap için bir evinin parasının tamamını harcamış, Ali Bey. Kendisi ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde Yurttaş Bilginler Atölyesinde tanışmıştım. Tıp doktoru olan Ali Bilginer Çamlıca bitkilerini, mantarlarını, hayvanlarını kendisi fotoğraflamış. 2500den fazla bitki türünün olduğu İstanbulda, Çamlıca tepeleri kuş göçünü izlediğimiz noktalardan biri olduğundan kitap benim için anlamlı oldu. Yok ben Çamlıca kitabına 60 TL vermek istemiyorum, öğrenciyim derseniz, NGBB Kütüphnesi'nde var. Gülhane Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi Kütüphanesi 'nin İstanbul kitapları köşesi çok güzeldir, orada olabilir. Kütüphanenin arkasında Gülhane Parkı çınarlarına bakan odanın camındaki sonbahar manzarası olağanüstüdür. İstanbul Araştırmaları Enstitüsünün İstanbul kitapları bölümü çok zengin bildiğiniz gibi. Pera Müzesinin biraz yukarısında ve metro durağına yakın. Sevgiler, dg