Ah corona..!Vah Corona..!
zaferK 29.03.2020 17:00:00
Ah Corona
vah Corona..!
Hani her zaman söylerim ;hep kuş ,hep kuş
nereye kadar ?
Pandemi var ,dünya kaynıyor
ama aylardır bekliyorum ,TRAKUS ta Coronayla ilgili tık yok
ne alakası var demeyin ,Aleyna Tilki kızımızın bile direk dansı paylaşımı ile halka destek verdiği bir dönemde konuya Fransız kalmak bize yakışmaz
Gerçi 47 yıllık bir hekim de olsam konunun benimle pek alakası yok ;konu siyasilerin ,sanatçıların ,jeolog sismolog astrologların ,psikologların ,eğitmenlerin ,gazetecilerin ve bilumum medya tayfasının işi
onlar da cansiperane bir gayretle her dakika yurdum insanını aydınlatıyor ,hayati önerilerde bulunuyorlar.Artist ,şarkıcı ,tiyatrocu vatanseverlerimizin filtikozlarıyla kapandıkları evden yaptıkları paylaşımlar olmasa halimiz nicedir dostlar
sevgili Türk düşünürü Safiye Soyman kardeşimizin o muhteşem Corona ilacı tarifi olmasa maazallah salgını kimse durduramazdı
Nankörlük etmeyelim ;köşe yazarlarının ,futbol otoritelerinin ,tarihçilerin ,repçilerin ,komedyenlerin bilimsel katkıları ve etkileyici paylaşımları da salgının yayılmasını büyük ölçüde yavaşlatmıştır.
Bülent ablamızın da bu konuda mutlaka önerileri vardır ;ama sanırım ,medya bu kez fikrini sormayı akıl edemedi
umarım bu yazımdan sonra ablamızın değerli bilgileri ile de ihya oluruz.
Medyayı izledikçe bu konuda ne kadar cahil kaldığımı görüp nasıl mahcup oldum ;nasıl ezilip küçüldüm bilemezsiniz.Corona bulaşmıştan beter oldum ,Allahtan haberleri izlemeyi bırakıp belgesel izlemeye koyulunca ,biraz kendime gelebildim.
Genel öneri ve korunma kurallarını zaten biliyorsunuz ;hergün defalarca izlediniz.Adet olduğu üzere ,benim de bu konuda vurgulamak istediğim bazı noktalar var.Bunlar gerçekten önemli ,ama genelde pek dokunulmamış konular.
-Coronayla mücadelede aslolan vücudun direnci ;daha doğrusu immün sistemin güçlü ve yeterli olması.Yani bağışıklık artırıcı tedbirlere önem vermeli ,mümkün olduğunca bunları uygulamalıyız.
-Bunun için tatlılardan ve diğer karbonhidratlardan (unlu gıdalar ,patates ,pirinç v.s.) uzak durmalıyız.Protein ve sebze ağırlıklı beslenmeliyiz.(Et ,yumurta ,tavuk ,peynir ,yoğurt v.s.ve bilumum sebzeler.)Bu dönemde C vitamini alacağım diye meyvelere fazla yüklenmemekte yarar var.
-Probiyotik kaynağı ürünler tüketmeliyiz.(Ev yapımı turşu ,yoğurt ,kefir
v.s.)
-İyi uyumalı ,vücudu zorlamayacak ölçüde egzersiz yapmalıyız.
-Tedavisinde immün sistemi baskı altına alan ilaç kullanan varsa ,bu salgın geçene kadar bu ilaçlara kontrollü bir şekilde -ara vermeli.(Lökotrien antagonistleri ve kortizonlu ilaçlar
v.s...)
Sağlık ve huzurunuz daim olsun
selamlar ,sevgiler