TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

7D MII nin üstü

sgurcan sgurcan 5.04.2020 13:13:00
Merhaba, Kullandığım makina 7D yi objektiflerimin de canon lens olması nedeni ile bir üst Canon modeline yükseltmek istiyorum. 7D Mark II veya Canon 90 arasında teknolojiye bağlı bazı farklılıklar gözğme çarptı. 90D de Digic 8 işlemci, 10 fps 32.5 mps görüntü kalitesi varken, 45 AF netlemesi bulunuyor. 7D M2 de ise ikili digit 6 (karşılaştırılabilir mi) ve 65 AF si ile öne çıkıyor görününyor. 7D M2 deki ikili digit 6 ve 65lik AF netlemesi kuş çekiminde ne kadarlık bir fark yaratır. Sizlerin önerisi benim için önemli. Bu arada bütçemin 8-9 bin tl olduğunu belirterek farklı önerilerinize açık olduğumu belirtmek isterim.

gedizmen gedizmen 14.05.2020 08:47:00

nokta. Doğru bir karar..

theguide theguide 14.05.2020 07:42:00

Hayırlısı olsun...güzel çekimler dileklerimle...

sgurcan sgurcan 14.05.2020 07:04:00

Tekrar merhaba, 90D'yi alırken aşağıdaki yazılan teknik inceleme etken oldu, arazi şartlarında 7D m2 nin kullanım avantajı olabilir. Ancak teknik özellikleri tartışılabilir. ----- Konuya girmeden önce iki makinenin teknik özelliklerini bir incelemek gerekiyor: https://www.canon.com.tr/for_home/pr...ification.html https://www.canon.com.tr/cameras/eos...pecifications/ İlk konu ISO: 7D MkII oldukça eski bir gövde ve kumlanmadan (grenden) rahatsız oluyorsanız limitiniz 800 ISO olacaktır. Ancak 90D, yeni bir gövde olduğundan dolayı, çok iyi bir ISO performasına sahip bir gövdedir. Bu konuda seçim, tereddütsüz olarak, 90D. İkinci konu ise gövdenin en dar kaç diyaframda çalıştığı: Yukarıdaki sitelerde der ki: 7D MkII: 65 çapraz tip AF noktası (Merkez noktası ekstra hassas f/2,8'de dual çapraz tipi, f/8'de çapraz tipidir ve -3EV'ye karşı hassastır) 90D: 45 f/5,6 çapraz tip AF noktası, 27 f/8 noktası (9 çapraz tip), merkez noktası f/2,8 ve f/5,6 ikili çapraz tip 400mm f/5.6L lensi x1.4 Extender ile kullanırsanız, lensin 'native' diyaframı 1-stop azalarak / daralarak f/8 olur. (Extender'larda ışık kaybedildiği için f-stop'un azaldığını biliyorsunuzdur.) Bu durumda f/8'de AF yapabilecek bir gövdeye ihtiyacınız var. Yukarıdaki iki gövde karşılatırıldığında, 90D'nin f/8'de 27 AF noktası ile çalışırken, 7D MkII'nin tek merkez AF noktası ile çalışabildiği görülüyor. Bu açıdan da seçilecek gövde 90D olarak kendini ortaya koyuyor. Üçüncü konu ise sürekli çekim performansı: Yine teknik özelliklere bakıldığında iki makinenin de 10 fps çekim hızı olduğu görülüyor. Peki buffer ve kayıt hızları? 7D MkII'nin buffer hafızasının 31 adet RAW fotoğrafa kadar olduğu belirtilirken, 90D'nin 25 adet RAW'a kadar olduğu belirtiliyor. Burada avantajlı olan 7D MkII gibi görünüyor, ancak 90D'nin hafıza kartlarında UHS-II desteği var ve 7D Mk'nin 20MP çözünürlüğüne karşın, 90D 32MP çözünürlük sağlıyor. Bu nedenle 25 adet buffer ile 32MP'lik fotoğrafları karta kaydetmek çok daha büyük bir marifet. Dördüncü ve etkili konulardan birisi olan fotoğraf çözünürlüğü: 90D'nin 32MP'lik çözünürlüğü 7D MkII'nin 20MP'lik çözünürlüğünün çok ötesinde diyebilirim. Ben bile 6D'den 6D MkII'ye geçerken, 20MP'den 28MP'ye geçişin bu kadar etkili olacağını tahmin etmemiştim. Detaylar daha fazla, fotoğrafı kırpma imkanı daha fazla... genel olarak kadrajın tamamına bakıldığında (uygun lens ile) daha keskin bir fotoğraf sağlıyor 90D. Genel olarak ve özellikle de çok daha yeni bir gövde olması nedeniyle de 90D en makul ve en mantıklı seçim.

theguide theguide 13.05.2020 23:55:00

7d mk 2 iyi bir makinadır. 90d evet yeni olabilir ancak yapılan karşılaştırmalarda 7d mk 2 hala bircok yönden önde. Alırken amac ne olacak sorusu önemli...spesifik istekler alımı belirleyen faktorlerdir. 2016 dan beri kullanıyorum ve cok memnunum.

devilsadvocate devilsadvocate 13.05.2020 19:07:00

Hayırlı olsun ancak bu konudan faydalanacak diğer arkadaşlar için katkı yapayım. özellikle benim gibi uçar fotoğrafı çekmekten özel keyif alanlar için hala 7dmark ii'nin canon'da en iyi croplu makine seçeneği olduğunu belirtmek gerek. 90d iso ve imaj kalitesinde elbette yeni olmanın avantajıyla bir adım önde ancak oto fokus ve takip avantajı da net olarak 7d mark ii'de. ayrıca 7d mark ii arazi şartlarında daha fazla güven verecektir. şurada güzel bir karşılaştırma mevcut. https://www.youtube.com/watch?v=cqkymaBq-Oo

sgurcan sgurcan 11.04.2020 19:09:00

Değerli yorum ve önerileriniz doğrultusunda 90d yi aldım. Teşekkür ederim.

celalabay celalabay 11.04.2020 18:00:00

Selamlar, Önceki makinem 70D idi. üzerinde EF400mm F5.6 lens ile kullanıyordum. Değişiklik için 7Dm3 bekledim, bekledim..bekledim :)Taa ki çıkmayacak diye canonrumors da yazı okuyana kadar bekledim. Önümde 2 seçenek vardı, 7DMII ve 90D. 7DMII kendisini ıspatlamış bir kuş makinesi olsa da teknolojik olarak birçok yönden geride kaldığına inanıp daha ortalıkta incelemesi bile yokken TR ye gelen ilk 90D lerden birisini aldım. Renklerdeki başarı, dinamik aralık ve iso başarısı 7DMII den daha başarılı. Fakat kasa yapısı olarak bana 7DMII gibi endüstriyel gelmedi. Bunun haricinde 4K video, built in özellikleri (Time lapse, slow motion video vs) kendisini 1 adım daha öne çıkarttı bende ve tercihimi 90D olarak kullanmaktan memnun kaldım.

gedizmen gedizmen 5.04.2020 21:11:00

90d derim.. olaya bir de teknik yönü değilde şu yönden bakın derim... 7dm2 alırsanız 2014 teknolojisi 1-2 yıl sonra elinizde patlar ..satıyorum deseniz para etmez 90 d gıcır cır 2020 model uzun yıllar kullanırsınız sonra satıp başka modele geçebilirsiniz.. kim ne derse desin 2014 model bir body bu kadar fazla para ödemem ben.. gider 90d alırım... teknik bakımdan incelemelerde gayet başarılı... karar sizin...

ksondas ksondas 5.04.2020 20:46:00

Bende bir süre önce kullandığım 7dm2 den 90d ye terfi meselesini gündemime almıştım. Bahsettiginiz dezavantaj ve avantajlara 90d nin 4k video kabiliyetini ve iso başarısını eklersek 90d yi tetcih edin bence. Bu çerçevede 7dm2 den 90d ye gecmek çokta elzem gelmedi bana o açıdan 7dm2 ile devam ediyorum. Ama 7d -90d gecişi olabilir. Ilerde 7dm3 çıkacakmı onu biksek beklemek en doğrusu olur ama cikmayacak diyorlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT