TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

+ 65

zaferK zaferK 12.04.2020 18:06:00
Farkındamısınız ,bu corona belası sinsice dünyanın gidişatını değiştirmeye başladı

Gerek yaşam tarzımızda ,gerekse duygu ve algılarımızda ciddi değişiklikler gözlemliyorum.Örneğin tüm ülkelerde ‘’Her şey yalanmış ;ama sağlık ve ölüm gerçek’’ temasının gündeme geldiğini görüyorum.Bir ara her akşam saat dokuz da sağlık çalışanları alkışlanıyordu ,yeterince gaz verildiğine kanaat getirilmiş olmalı ki epeydir sesler kesildi.Zaten bazı dedikoducular bunun ‘’Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek’’ olduğunu ima ediyorlardı ,ama ben inanmadım.Yine bazı hain gazeteciler ,hala ‘’saldırıya uğrayan sağlıkçı’’ haberleriyle can sıkıyorlar
ne gerek var ,sırasımı şimdi.
Bir süre önce bir arkadaşımla ıssız bir dağ başında jandarma baskınına uğradık.Doktor ve eczacılara yasak olmadığı için sorun olmayacağını düşünmüştüm ,esas sorunun 65 yaş üstü olması aklıma gelmemişti.Kahraman ekip bizi dağ başında yakalamanın tadını çıkarta çıkarta tam 45 dakika süren tutanak töreni düzenlediler.Ben her ne kadar ‘’Evlat ben hekim
iç hastalıkları uzmanı
corona benim işim
bulaşma,korunma,tedavi benim işim
bu konulara vakıfım ,sorun yok ‘’ diye gevelediysem de bastılar üçbinküsür TL. cezayı
’’Be vefasızlar ,hani her akşam bizi alkışlıyordunuz ,bumudur yani’’ diye aklımdan geçti ,ama demedim tabii.Ne kadar ayıp ,adamlar görevini yapıyor ,söylenirmi öyle şeyler
yine diyemedim ki ‘’Allah saklasın ,şurda bir sağlık sorununuz olsa, dağ başında benden başka müdahale edecek kimse yok.Devamlı yanımda taşıdığım ilk yardım setiyle elimden geleni fazlasıyla yapardım.’’Diyemedim tabii ,onlar gençtir ;onlara gelen bana gelsin

Sizin de dikkatinizi çektimi ;corona salgınında onlarca sanatçı ,iş insanı ,yazar ,bilim adamı ,doktor ,mühendis v.s.öldü
ama hiç politikacı ölüm haberi duymadık ,ya da çok azdı arada kaynadı
şu sıkıntılı günlerde tek sevindirici haber budur
diğerleri ölsün ,yerine daha bilgili ve güçlü insanlar mutlaka çıkar ;ama dünyayı başarıyla yöneten ,tek amaçları insanlığa hizmet olan politikacılara bir şey olmasın ,bir politikacının yetişmesi ,dünyaya yön verecek kıvama gelmesi kolaymı

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri ,yaklaşık 100 yıldan beri uğraşmalarına rağmen virüslere karşı doğru dürüst bir tedavi geliştiremediler.Çünkü pek ciddiye almadılar
çünkü daha çok kazanma ,daha çok büyüme peşinde koştular.Ama artık neyin daha önemli olduğunu –bu çok acı deneyimle-gördüler.
Merak ediyorum ;bu salgından sonra antiviral tedavi araştırmaları ‘’yüz dolgusu ,meme ve kalça büyütme teknikleri ,Marsa insan gönderme projeleri ,petrol cukkası elde etmek için son teknikler,en bilmemne araba modelleri v.s
’’ gibi çabaların önüne geçecekmi.
Corona korkusundanmıdır ,yediğim fahiş cezanın etkisimidir bilmiyorum ;bu aralar bana bir rehavet ,bir yumuşama geldi ki sormayın.Kim ne dese ‘’Haklısın ,doğrudur’’ diyorum
yoğurt karadır deseler yine kabulleniyorum.Amaaan boş verin dünyanın üç beş kuşuna ,fotoğrafına
sağlığınızın ve doştluğunuzun kıymetini bilin.
Bizmi ;biz +65 likleri de boş verin ,biz sizlerin kolay anlayamıyacağı ,çok farklı şartlarda ,çok farklı altyapıyla yetişmiş bir nesiliz ,her hal-u-kârda başımızın çaresine bakarız
tüm +65 likler adına değerli üyelerimize sağlık ve huzur diliyorum.Selamlar
sevgiler

Dip not: Yanlış anlamalara neden olmamak için ,bu yazıda emoji ,ünlem ,soru işareti ve gülücük gibi işaretler özellikle kullanılmamıştır.

AZİM AZİM 19.04.2020 11:37:00

Zafer Bey geçmiş olsun. Sağlıklı günlerin en erken bir zamanda gelmesi dileğiyle. Selamlar.

salimefendizade salimefendizade 18.04.2020 14:36:00

Zafer abi çok geçmiş olsun, selam saygılar.

zaferK zaferK 18.04.2020 10:03:00

Teşekkürler arkadaşlar...:) Selamlar ,sevgiler...

halibut halibut 18.04.2020 09:43:00

Hiç kusura bakmayın, ben de sizi öyle sahada görsem, en az 1 saat alıkoyardım. Ama muhabbet etmek için, yakalamışken sorar, öğrenir, tecrübenizden hoş sohbetinizden faydalanırdım.. Sağlıcakla kalın.

cs1963 cs1963 17.04.2020 22:23:00

Tek kelimeyle sağlık olsun Zafer abi!

mustafatahire mustafatahire 16.04.2020 01:49:00

Evet zafer abim benim çok üzülmüştüm ogün sağlığımız daim olsun ne diyeyimki

zaferK zaferK 15.04.2020 18:29:00

Sizlerin canı sağolsun arkadaşlar...teşekkür ederim ,selamlar...

adem1974erdem adem1974erdem 15.04.2020 15:38:00

Abi gecmmis olsun.

VolkanAkgul VolkanAkgul 15.04.2020 15:31:00

Geçmiş olsun Zafer abi.

Nedimilkin Nedimilkin 15.04.2020 00:42:00

Teşekkür ederim.Saygılar

zaferK zaferK 14.04.2020 23:14:00

Tüm dünya hazırlıksız yakalandı...tüm gelişmiş ülkelerin son 50 yılı ''lay lay lom'' la geçti... Bu gün Corona ,yarın başka bir sıkıntı mutlaka olacak bu gidişle... Umalım ki bu son olsun ,umalım ki gerekli dersler çıkartılır ''insanca yaşama'' nın global bir ilke olması gerekliliği artık kabullenilir... Ülke olarak ta hazırlıksız yakalandık aslında ,neyin doğru neyin yanlış olduğu konusu hala net değil. Ama en kısa zamanda toparlanacağımızı ,bu pandemiyi birkaç ay içinde atlatacağımızı düşünüyorum... Selamlar ,sevgiler...

Nedimilkin Nedimilkin 14.04.2020 21:49:00

Zafer hocam bu esaretimiz nereye kadar devam edecek acaba.?? Geçmiş olsun.Selamlar

zaferK zaferK 14.04.2020 21:04:00

Teşekkürler değerli arkadaşlar... Sağlık ve huzur dileklerimle...

ayasar ayasar 14.04.2020 20:28:00

Geçmiş olsun Zafer Hocam. Selamlar.

demokritos demokritos 14.04.2020 07:55:00

Geçmiş olsun Zafer Abi, şehirler arası geçişler şu an çok sıkı, her göreve gidişte 3 kontrol noktasında ateşimize bakıp iyisiniz maşallah diyip gönderiyorlar bizi de.

zaferK zaferK 13.04.2020 20:23:00

Hem yol kontrolü ,hem de arazi kontrolleri var...yol kontrollerinde bazı arabaları durdurup kontrol ediyorlar ve ceza yazıyorlar.Ama durdurma kriterleri nedir ,neye göredir bilemiyorum.Aslında biz yoldan bayağı uzak ,ıssız bir arazide idik.Nasıl ve neden geldiler ,tutanak faslı neden bir saate yakın sürdü bir anlam veremedim.Sonuçta durum değerlendirme ve uygulama yetkisi onlarda ,yapacak birşey yok... On günden fazla oldu ,aldığım duyumlara göre şimdi çok daha sıkı imiş...

makeskin makeskin 13.04.2020 20:01:00

Zafer bey arabanın içinde de ceza yazıyorlarmı.

Oguenaydin Oguenaydin 13.04.2020 11:56:00

Sağlık olsun, gerisi tefaruat... Geçmiş olsun... Huzur dolu dünler dilerim....

zaferK zaferK 13.04.2020 10:41:00

Teşekkürler Oğuz , Teşekkürler Yaşar bey... Görünen o ki tek çözüm var...sabır ,sabır ,sabır... Selamlar ,sevgiler...

yasar16 yasar16 13.04.2020 00:28:00

Sevgili hocam , cezanın üzerinizde bir etkisi olduğunu sanmıyorum bir 65 lik olarak korkunun da pek etkili olmadığı kanatindeyim . Bu corona hepimizin yaşam dengesini bozdu . Aynı yumuşamayı bende yaşıyorum . Bir umursamazlık sorma gitsin, hep kedi kendime " Şu uzaktaki soluk mavi nokta " yı unutma diyorum . Selam ve sevgilerimle .

oguz44 oguz44 12.04.2020 22:49:00

Abi geçmiş olsun.Kendinize dikkat edin.Saygılar

zaferK zaferK 12.04.2020 22:15:00

Teşekkürler Engin bey ,aslında böyle durumlara pek yabancı değiliz...toplum olarak bizim kültürümüzde var...hani bir anektod vardır; '' Çengiye volespit (bisiklet) vermişler ,önce babasına çarpmış...'' Selamlar ,sevgiler...

Engin06 Engin06 12.04.2020 19:45:00

Çok geçmiş olsun Zafer hocam, gerçekten üzücü bir durum. Yakalayamadık bir türlü milletçe samimiyeti hoşgörüyü.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT