TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Rastladığım kuşun türü ne?

makay makay 21.06.2020 13:49:00
Merhaba doğaseverler. Aranıza yeni katıldım. Son dönemde kuşlara ve kuş gözlemciliğine büyük ilgi duymaya başladım. Türlerini ve yaşam şekillerini tanımayı çok istiyorum. Geçenlerde de bahçede benim için farklı tür bir kuşa rastladım. Bu forum haricinde başka bir mecrada iletişim kuruyor musunuz? Gaziantep ten yazıyorum ve kuş türleri bakımından zengin bir şehrim olduğunu biliyorum. Buraya fotoğrafını yükleyemedim fakat yardımcı olmak isteyen benimle iletişime geçerse sevinirim. Sağlıcakla kalın. Herkese selamlar.

tylnlgn tylnlgn 26.06.2020 15:57:00

Pardon telefon vada'yı Bada olarak değiştirmiş.

tylnlgn tylnlgn 26.06.2020 15:55:00

Merhaba ben de bir kuş türünü sormak istiyorum. Böyle yapı kredi reklamlarında çıkan Bada diye öten yaratıkların aynı ses tonunda aynı sesi yani Bada yada Tata diye öten bir kuş türünü arıyorum. Yardımcı olur musunuz?

uaberkay uaberkay 25.06.2020 18:05:00

Çok yeniyim ama yardımcı olmaya çalışayım anladığım ölçüde. Exif bilgi fotoğrafın tarih, saat, konum gibi bilgilerini ve ıso, beyaz dengesi, pozlama vb. teknik detaylarını içeren veriler olarak tanımlanabilir. Fotoğraf makinesinden direkt aktardığınızda exif bilgisi fotoğrafla birlikte geliyor zaten. Fakat siteye özellikle foto galeri kısmına fotoğraf yüklerken bu uyarıyla ben de karşılaşıyorum. Bunun nedeni fotoğrafın istenen boyutların dışında olması olabiliyor. Gerekli düzenlemeyi yapıp fotoğrafı sıkıştırdığımda sorun yaşamıyorum. Exif bilgisi içeren fotoğraflara uyarı veriyorsa eğer bunun sebebi boyutların uygun olmaması diye düşünüyorum. Dediğim gibi çok yeniyim, yanlış bir yorum yaptıysam eğer deneyimliler tarafından düzeltilirse ben de öğrenmiş olurum. Selamlar.

makay makay 21.06.2020 15:15:00

Fotoğraf exif bilgisi içermek zorundadır. * Tarih bilgisi şeklinde uyarı alıyorum yüklerken. Sebebi nedir acaba?

surgeon surgeon 21.06.2020 14:53:00

Mehmet bey, Trakus'a hoşgeldiniz. Anasayfada kullanıcı adınızın bulunduğu yerdeki turuncu butona tıkladığınızda bazı seçenekler çıkacaktır. Oradan FotoForum sekmesini kullanarak türünü bilmediğiniz kuşların fotoğrafını yükleyebilirsiniz. Yükleme öncesi kuralları mutlaka okuyunuz. Sıkıntı yaşarsanız, bize "İLETİŞİM" yoluyla ulaşmanızı öneririz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT