TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FOTOĞRAF ÇEKERKEN ! !

Emir26 Emir26 9.07.2020 08:17:00
Ankarada ki durumun bir benzeri veya yakın durumu veya veya alaka kuramayanda olabilir BİLECİK-X köyünde yaşanmaktadır.

Malum yerin ismini vermiyorum zaten ortalıkta dolaşıyor ismi.
Burası ve buraya gelenler için birkaç bir şey söylemek istiyorum.
1-2 kişi bu çeşmenin bu hale gelmesine neden oldu tabiri caizse çarşamba pazarı gibi.

Çeşmeye gelen büyükbaş ve küçükbaş sürülerin su içmeleri engellenmiş, koyulan tünekleri hayvanlar deviriyor, yalakta su kalmıyor diye hayvanlar çeşmeye yanaştırılmamış, çeşme başında birkaç araç olduğundan dolayı hayvanlar su içememiş araçlarını çekmemişler bunun üzerine çobanlarla tartışmalar yaşamışlar ve hatta köy yönetimi geçtiğimiz senelerde çeşmenin suyunu kesmek zorunda kalmışlardı.

Lütfen bahse konu olan yere gittiğinizde hayvan sürüleri geldiğinde fotoğrafı bırakın, araçlarınızdan inin geriye çekilin, çadırlarınızdan çıkın, kamuflajlarınızı bozun, tüneklerinizi alın ve hayvanlara müüsade edin hatta çobanlarla iki çift laf edin ve yerelin güvenini kazanın. Bir öncekinin aksi davranışları bir sonraki geleceklerin işini de bozuyor ve sonra herkese tüm fotoğrafçılara kötü gözle bakılmasına neden oluyor.

Teşekkürler.

celalabay celalabay 12.07.2020 12:38:00

Dünya nereye gidiyor. Sorsalar hepimiz ornito sevdlısı, kuşların en gönüllü koruyucularıyız. Son 1 yılda duyduklarımdan sonra insanların yakınında çekim yapmaya korkar oldum... Birisi yuva bulur benden başkası gelmesin diye etrafını taş doldurur, diğeri içine gopro kamera yerleştirir.. uyarı yapılır kimse iplemez gene aynı davranışlara devam eder... Bilecik/çeşme mevzusu ayrı bir konu... Arka fon güzel çıksın diye bitki kesmek nedir arkadaş... Sözlerim kimseyi hedef almamakta olup genel anlamda rahatsızlığımı dile getirmek içindir. Kenan Bey'i şahsen tanımasam da severek takip ederim. Bu konuda kendini rahatsız hissetmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta herkes aynı değil. Bir kare için kalp kıran da gördüm bu platformda gruplaşıp popülerlik peşinde koşanı da. Artık kolay kolay şaşıramıyorum...

mevlüt mevlüt 9.07.2020 22:51:00

Selam...Sonuna kadar katılıyorum Emir.... Bunların çoğunu beraber bile yaşadık... Bu olanların tek sorumlusu sadec sen değilsin Kenan... Hepimiziz.... Selamlar...

Özay Özay 9.07.2020 13:51:00

Bir fotoğraf için bu kadar bencil olunabilir mi? Ses çalma en masumu imiş meğer. Üzücü...

bordox bordox 9.07.2020 10:28:00

Emir bey sonuna kadar haklısınız !

Emir26 Emir26 9.07.2020 10:06:00

Evet iyi insanlar tanımak çok güzel bir şey her memlekette tanıdığımız bir yüz uğrayacağımız bir kapı oluyor fakat demek ki bazı kişiler yerele ve hayvanlara gerçekten dikkat etmiyor bu durum çok üzücü. Sizde duymuşsunuzdur söylediklerimi köylünün dilinden ciddi anlamda mağdur durumda kalmışlar. Koyunlar yanaşırken araçlarını çekmemişler, hayvanlar suyu bitiriyor diye yeter artık su kalmadı diyenler bile olmuş. Kesinlikle zararın neresinden dönülürse kârdır katılıyorum. Teşekkürler iyi çalışmalar görüşmek dileğiyle.

keynowski keynowski 9.07.2020 09:40:00

Ek olarak; Orada fotoğraf çeken bazı kişilerin, çekim esnasında oraya gelen başka fotoğrafçılara müsaade etmemesi. Kuşların yerdeki su birikintisinden su içmemeleri için birikintileri kesilen dallarla örtülmesi. Yeşil ve temiz fon elde etmek için gördükleri tüm bitkilere zarar verilmesi de yazılabilir. Bu örnekler arttırılabilir. Zaman zaman orada gördüğüm çöpleri de kuşçular atmış derseler artık şaşırmam... Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum Sayın Emir Bey, ama keşke tüm bunlara 1-2 kişi neden oldu diye değil de; bu durumun sorumlusu KENAN ULUKAYA ‘ dır diye yazsaydınız! Kastettiğiniz diğer 2. kişi de zaten benden öğrendi orayı. Ben önüme gelen herkese söyledim çünkü orayı size göre. Ne geçti elime gelenlerden para mı aldım? Herhangi bir kazanç mı sağladım iyi insanlar tanımak dışında... Keşke tüm bunlar yaşanmasaydı ve oraya hiç gitmemiş olsaydım. Orası sayesinde bazı kuşçuların fotoğraf uğruna ne kadar çirkinleşebildiğini öğrenmiş oldum. Son 1 yıldır hiç kimseye yardımcı olmuyorum . Zararın neresinden dönersek kardır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT