TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Objektif Temizliği

uaberkay uaberkay 9.07.2020 11:17:00
Herkese Merhabalar,

Kuş fotoğrafçılığına yeni başladım amatör bir hobi olarak. Geçen gün eklediğim bir fotoğrafta zaferk hocam objektifimin tozlandığını ve temizlemem gerektiğini ifade etmiş. Bahsi geçen temizliği nasıl yapmalıyım. Objektifin çok hassas olduğunu düşünüyorum o nedenle yanlış birşey yapmak istemiyorum.

Çok üst düzey yöntemler yerine basitçe evde yapabileceğim önerilerde bulunursanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Makina: Nikon Coolpix P900

uaberkay uaberkay 10.07.2020 16:35:00

Çok sağolun Zafer Hocam. Şu an için beni rahatsız etmiyor. Kuşları tanımaya ve tanımlamaya uğraşıyorum daha çok. İlerleyen zamanlarda muhtemelen gözüme dokunmaya başlayacaktır. O zaman yapılması gerekenleri yapayım :) Selamlar.

zaferK zaferK 10.07.2020 16:32:00

Çok ciddi bir durum değil ,3-4 yerde sabit leke var.Boş alana denk gelmezse farkedilmez bile.Şimdilik hiç kurcalatmayın ,dediğim gibi açık alanlardaki belirgin lekeleri gerekirse PS de temizlersiniz.Selamlar...

uaberkay uaberkay 10.07.2020 16:24:00

Cidden mi Zafer Hocam? O kadar da özenli kullanıyordum oysa ki. Ben farketmedim ama siz soyluyorsaniz bi baktırayım. Tekrar çok teşekkürler.

uaberkay uaberkay 10.07.2020 16:21:00

Çok teşekkürler Ercan Bey. Makineyi alalı çok kısa bir süre oldu. 1 aydır kullanıyorum. O nedenle içeriden çok tozlanmış olacağını zannetmiyorum. Ben de gözlük cami temizlemek için olan yumuşak bezlerle silmeyi plânlamıştım. Zarar vermeyecekse öyle yapayım. Çok teşekkürler.

zaferK zaferK 10.07.2020 16:20:00

Berkay merhaba...ufak bir yanlış anlama olmuş sanırım ,objektifte değil de sensöre bir şekilde toz girmiş...birçok fotoğrafında aynı yerlerde lekeler vardı ,onu kastetmiştim.Ercan beyin dediği gibi bu servis işi...ya da seni rahatsız eden lekeleri PS de ufak rötuşlarla -fotoğraftan-temizleyebilirsin.Selamlar...

Ercan3 Ercan3 10.07.2020 16:13:00

Berkay Bey merhaba, makineniz kompakt olduğu için ancak lens önü temizliğini siz yapabilirsiniz, bunun için de temizleme setlerini kullanabilirsiniz. Gözlük camı temizleyiciler ve yumuşak, lensi çizmeyecek bir bez ile de temizleyebilirsiniz. Ancak optik camlar arasına girmiş tozlar var ise bunu yetkin bir servise yaptırmanızı öneririm.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT