TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Doğa ,hobi ,zarar verme...v.s...v.s...

zaferK zaferK 18.07.2020 12:39:00
Doğa ve kuş fotoğrafçılığı bir hobimidir ?Evet güzel bir hobi
ve bu hobi kişiye ciddi sorumluluklar yükler.Örneğin doğayı koruyup kollamak ,kirletmemek ,bitki örtüsü ve canlılara zarar vermemek gibi

Ayrıca canlılara silah değil fotoğraf makinası doğrultmak ,onları sadece fotoğraflayarak doğayı yaşamak ta önemli misyonlarımızdan biridir
bunlarda mutabıkmıyız ,itiraz eden varmı ?Sanırım pek yok

Gelelim madalyonun diğer yüzüne ;bu hobiyi yaşarken kimlerin doğaya daha çok zarar verdiği konusunda ‘’Vicdanımız’’ dışında sağlam bir kriter veya delilimiz varmı ? Çok az ,o da şüpheli

Devasa ekonomik ve ekolojik boyutları olan yüzlerce ticari belgesel yapılıyor ;bunun doğaya verdiği zararlar hakkında fikri olan varmı ?
Vahşi tarım ve sanayi uğruna doğaya verilen zararın boyutları hakkında yeterince bilgisi olan varmı?

Tüm bunların yanında masum sayılacak bir hobi için bir bardak suda fırtına kopartmak adilmi ?
Tabii ki hobimiz uğruna doğaya ve canlılara kesinlikle zarar vermeyeceğiz ;bunun tartışılır tarafı yok.Ama birbirimizi mesnetsiz olarak suçlamadan ,kırmadan
incitmeden

Gelelim konuyla ilgili başka bir değerlendirmeye ;hani şu doğaya zarar verip vermemenin ölçüsüne

Birbirimizi suçlarken incitirken göz ardı etmememiz gereken bir konu
uzun yazmayacağım ,sadece birkaç örnek vereceğim

-Hani gariban bir kaçamak yapar da yakalanır ,’’Vay utanmaz ,zina yaparsın ha
vurun abalıya
’’durumu yaşar
ama bir ünlü ,ya da artiz kızımız ayda bir partner değiştirir ,adı ‘’Aradığı aşkı bir İtalyan iş adamında buldu’’ olur ya

-Ya da ,hani bir özdeyiş vardır ‘’Benim babam senin babanı pavyonda görmüş (=anladınız siz onu..:)) ‘’diye
iyi de güzel kardeşim ;senin baban doğru adamdı da ne işi vardı pavyonda

Yani demem o ki biz kırk kardeşiz ,kırkımız da birbirimizi iyi tanırız
!
Makul olalım ,doğanın ve hobimizin tadını çıkartalım
birbirimizi ve–özellikle de-doğamızı incitmeden

Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun
selamlar
sevgiler

SCP SCP 27.07.2020 22:24:00

Ne güzel kaleme almışsınız. Teşekkürler.

gedizmen gedizmen 20.07.2020 08:36:00

ağzına sağlık hocam.. güzel bir yazı olmuş..

cihaner62 cihaner62 19.07.2020 13:04:00

Hocam dün Kulu'ya gittim, gitmez olaydım. Düden'in küçük gölünde sular 50 m çekilmiş. 2 tane flamingo vardı. Korkuyla büyük göle geçtim. Durum facia. Belki 300, belki 400 m sular çekilmiş. Bir grup flamingo çok uzakta gölün ortasında sıkışmış kalmış. Çevredeki gölleri dolaştım, durum aynı. Bu ve benzer göllerin çevresinde vahşi sulama yapılıyor, mısır gibi aşırı su isteyen ürünler ekiliyor. Gelin bunlarla mücadele edelim. Bunlar için ne yapılabiliriz konusunu konuşup, eylemde bulunalım. Buradaki büyük topluluk içinden eminim bir şeyler yapabilecek birileri çıkacaktır. Bir çok kişinin hislerine tercüman oldunuz, teşekkürler.

engineergs engineergs 18.07.2020 15:23:00

Zafer Abi çok güzel yazmışsın üzerine söylenecek birşey kalmamış. Selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT