TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kozanlıda avcılar

ceer ceer 12.04.2009 21:24:00
Bugün Kozanlıda kuş gözlemlerken üzücü bir olayla karşılaştım. kuş gözlem kulesinin tam karşı yakasındaydık. yakınımızda sakarmekeler ve uzaktada bozkazlar vardı. Bir araba yaklaştı ve içinden bir adam elinde tüfekle indi ve iner inmez sakarmekeye ateş etti. Kuş uçarak kaçtı ümit ediyorum ki vurulmadı. Ben de çok yakındım ve adama dik dik baktım o da bana selam verdi . Çok sinirlenmiştim ama elinde silah olduğu için hiçbirşey diyemedim. Sonra arabaya tekrar bindiler ve biz de arabayla takip ettik. Ara ara durup kuşlara ateş açıyordu arabanın içinden o sırada ben plakasını aldım ve hemen 156 jandarmayı aradım. sonra tekrar aradım ve acele etmelerini söyledim. Bana hemen devriye göndereceklerini söylediler. Bu arada ben de arkadan arabayla arkadan takip ettim ve biraz işlerini bozmaya çalıştım ama sonra tekrar dönüp bir tur daha attılar.

İçimden birşeyler yapmak geldi ama yapamadım. Umarım yakalanmışlardır. Jandarma böyle ihbarlarda ne yapıyor tecrübesi olan arkadaşlar bir yorum yapabilir mi? Bu konuda daha başka birşey yapabilirmiydik diye düşünüyorum ama elimden gelen bu kadardı sanırım

Çok moralim bozuldu. O gün çok güzel geçmişti ve çok güzel türler görmüştük. Böyle insanları engellemenin bir yolu olmalı.

hasanturer hasanturer 12.04.2009 21:28:00

malesef av serbest

kanunlar çerçevesinde yapılacak bişey yok tabii

ama en azından kanunların dışına çıkmasalar o bile bize yeter şimdilik diye düşünüyorum

gönül isterki insanlar hiç avlanmasalar ama bunu engellemek mümkün olmasa gerek

selamlar

hasanturer hasanturer 12.04.2009 21:56:00

av yasağı başladımış olabilir ama içimizde canlıya sevgi oluşmadıkça olmuyor malesef

geçen haftalarda urfada küçücük bir su birikintisindeki serçelere ve kırkangıçlara sapanla taş atan iki çocuğa rastladım

atmamaları gerektiğini anlatmaya çalıştım ama dinlemediler

sonra o küçücük su birikintisini gözlemlemeye başladım 3 tür kuyruksallayan, küçük ve normal kumru, iki tür kırlangıç, sanırım çıvgın, küçük halkalı cılbıt ve sanırım iki su kuşu daha vardı

ayrıca kurbağalar ve kaplumbağalar da vardı

topu topu 5x30 m olan bu su birikintisi 15 kadar canlıya ev sahipliği yapıyor ancak çok işlek bir yerde ve ne yazıkki önüne gelen içine taş atıyor çöp döküyor ve ben bunu çaresizlikle seyrediyorum

eminim benden başka da burda bu canlıların farkında bile değildir

keşke bu kuşlara taş atmaktan değil de onları seyretmekten zevk alabilsek..

selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 12.04.2009 22:14:00

Yasaklar kimin umurunda ki,Büyükçekmece civarında av her mevsim yasak,ama gelin görün ki,eline silahı alan kuşlara ve diğer canlılara ateş etmekten çekinmiyor.Jandarmaya haber vermek de çözüm olmuyor.Böyle insanları engellemenin yolu da maalesef ufukta görünmüyor bence.Elinde silah olduğu sürece,susuyoruz,susuyoruz,susuyoruz.

İnsanlarımızın içinde maalesef hayvan sevgisi yok,insanlarımızın içine hayvan sevgisi yerleştirebilmek için daha çoooooooooooooook fırın ekmek yememiz gerekecek.

eng55 eng55 12.04.2009 23:29:00

Jandarma beni fotograf çektiğim için yakalamıştı.

Umarım avcıları da yakalamıştır:)

NACİEYP NACİEYP 13.04.2009 05:22:00

av yasak.4 avcı yakalattım.kelle başı 2000 ytl cezası varmış

aradıktan 15 dk.sonra geldiler ve 1,5 saat adamları gizlendikleri yerde aradılar.

alay komutanları niye hiç kaçak avcı yakalanmıyor diye epey baskı yapıyormuş,ihbar ettiğim için çok da memnun oldular.

ihbar edin mutlaka ve takipçisi olun

ceer ceer 13.04.2009 10:45:00

söylediklerinizde çok haklısınız. insanlarda bu bilinç olmadıktan sonra engellemek zor ama yinede elimizden geleni yapmalıyız.

156yı ilk aradığımda jandarma benden israrla arabanın plakasını istediler. ben de sonra arabayı takip edip plakayı alıp tekrar aradım , arabada kaç kişi olduğunu bile sordular. hemen devriye gönderiyoruz dediler açıkçası içimden inanmak geldi. ama sonra yakaladılar mı orasını hiç bilmiyorum.

kumsaati kumsaati 13.04.2009 11:52:00
diskuso diskuso 13.04.2009 13:08:00

talihsiz mekanlardan biri de Kozanlı ne yazık ki... su kuşlarının üreme mekanı olan Kozanlı da kuşlar dışında balık avcıları (olta avcıları, yürüyerek gölü boydan boya dolaşıyorlar), piknikçinler, tarla araç gereçleri (yoğun traktör nüfusu) ve eser sayıda kuş gözlemci ve kuş fotoğrafçıları... bunların arasında kuşlar fırsat bulursa yuva yapıp, yavrularını büyütecekler. herşeye rağmen kuşlar bu dengeyi bulmuş gibiler ama kaçak avcılara karşı çok savunmasızlar...

Ömer Bey gönülden katılıyorum, yetkililer kuş fotğrafçılarına gösterdikleri hassasiyetten fazlasını kaçak avcılara gösterseler bölgeye bir tane kaçak avcı yanaşabilir mi? Fazla değil, günde üç devriye avcıların canına ot tıkar... gölün çevresi ne kadar zati...

alcedo alcedo 13.04.2009 18:30:00

Bir teknenin üstüne çıkıp bütün gölü dolaşarak uçan herşeye ateş eden avcı görüntüleri var. Dayanabilirseniz youtubeda izlyebilirsiniz....

PYTHON PYTHON 15.04.2009 01:39:00

jandarmayı aradığınız zaman cevap alamıyor ve olaya müdahale gelmiyor ise lütfen o çevrede yer alan orman işletmesini veya direk orman bölge müdürlüğünü arayıp bilgi verin...

huddu huddu 19.04.2009 23:39:00

Bir konuyada değinmek gerekir ise, avcıların peşine düşerek fazla risk almayın. Beyin fonksiyonlarından emin olmadığınız bir özürlü çıkma ihtimali vardır. mümkünse çaktırmadan aramak daha hayırlısı.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT