TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Crop mu Full Frame mi?

fatihozcan fatihozcan 7.09.2020 12:26:00
Kıymetli forum üyeleri ve değerli ustalar,

Bu soru belki de anneni mi yoksa babanı mı daha çok seversin gibi bir içerikte olacak ama özellikle dünyanın ve ülkenin ekonomik göstergeleri bu şekilde devam ettiği müddetçe bu iki kavramdan birini uzaktan sevmeye devam edip iki sevgiden birini tercih edeceğiz! Bu satırların yazılması sona erene kadar ortaya çıkacak yeni kur dalgalanmaları belki de hem ana hem baba hasreti ile hayatı idame etmemizi gerektirecek.

Bir süre evvel 700D ile başladığım bu yolculukta elimdeki ekipmanın hemen her hafta dolandığım Istranca dağlarında gördüklerimi kareler içine sığdırmakta bir hayli yetersiz kalması ile yeni arayışlara girmek zorunda kaldım.

İstanbul sevdam devam ettiği sürece tarihi yapılar, boğaz ve vapurlar; fotoğraflanması daha ekonomik öznelerdi ama fırsat bulur bulmaz kendimizi doğaya attığımızdan kuş, çiçek, kelebek gibi dostlar biraz daha özel ekipmana poz veriyorlar.

Değerli ustalara sorum şudur!

90D gibi yetenekli bir crop makinenin mi yoksa 6D mark 2 gibi full frame bir makinenin mi hayali peşinden koşayım? Hiçbiri cevabını ve izahatini de ilgi ile değerlendireceğim.

Vakit ayırıp yanıt verecek olan tüm fotoğraf tutkunlarına şimdiden teşekkür ederim.

Not: Tabi ki lens de önemli de biz evvela devrimi yapalım. :)

msaltik msaltik 7.09.2020 13:20:00

Hem FF hem Crop body taşımak en iyisidir :)

NACİEYP NACİEYP 7.09.2020 15:23:00

croplu makina ve 500 mm lens derim ben pratiğinizi artırdıktan sonra da FF makina şahane olur

Ercan3 Ercan3 7.09.2020 17:13:00

Lens için bütçe/ağırlık beklentinize bağlı olarak önerim değişecektir. 100-400 veya 400mm gibi hafif ve pratik bir len düşünüyorsanız croplu bir gövde size daha uygun olacaktır. Sitede 7DM2 ve 400 kombinasyonuyla harika sonuç alan birçok arkadaşımız var. Yok 500mm ve üstü bir lens düşünüyorsanız benim önerin FF bir gövde olacaktır. FF ile artan ISO performansı, özellikle bu tür lenslerde size büyük avantaj sağlar diye düşünüyorum. Tabii kuş çekiminde özellikle uçarda seri çekim hızı yüksek bir gövde her zaman fayda sağlayacaktır. 6DM2 düşük seri çekim hızı ile sizi mutsuz edecektir.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 8.09.2020 12:39:00

Nikon D850 Nikon 500 mm f4 mükemmel bir kombinasyon olacaktır. 600 mm olursa tadından yenmez. d850 nin krop hali de (d500 ayarında) 19 mp yapar. tam kadraj çektiğiniz kuş fotografında ise mükemmel detaylar ortaya çıkar. d850 dynamic rangi d500 e göre çok yüksektir. sensör kalitesi de. canon ile kıyaslanmaz derim.

dpukurt dpukurt 9.09.2020 19:16:00

Nikon düşünürseniz 90d yerine d500 ve 200-500mm lens çok güzel ikili olacaktır ancak Canon da 7d mark 2 de dusunmenizi tavsiye ederim ikinci el de 5-6 bin civarına bulabilirsiniz sahibinden.com da, lens de 100-400mm is 2 sabit lens yerine daha çok işinizi görecektir , umarım bizlere de almak nasip olur selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT