TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Pazar sohbeti

zaferK zaferK 27.09.2020 15:45:00
TRAKUS üyesi birçok arkadaşım zaman zaman soruyor ;abi bu ne kadar fotoğraf ve video
sen hergün mü arazi yapıyorsun?
Hayır ,her gün değil ;ama ışık ve hava şartları uygunsa haftada 1-2 kez arazi yapıyorum.Çok mu gerekli ;tabii ki hayır
aslında ben neredeyse 50 yıllık kuşçuyum ama yoğun ve daha bilinçli olarak 15 yıldan beri aktifim.Hem kuşçuluğu çok seviyor ve önemsiyorum ,hem de yapacak başka işim yok.’’Nasıl yani’’ dediğinizi duyar gibiyim
anlatayım :
Yıl 2005 ,Erzurum Numune hastanesinde görevli iken bir sabah hastanemize taze kan olarak yeni idareciler görevlendirildi.Hastanemizde bir anda 13 başhekim yardımcısı ve 13 te müdür yardımcısı toplam 26 yönetici oldu(Şaka değil ,gerçek).Üç pratisyen hekim dışında hiçbiri sağlık mensubu değildi ,ama hepsi mutlaka idarecilikte çok yetenekli oldukları için tercih edilmiş olmalılardı.Sanırım makam odası sorunu olduğundan hiçbir zaman hepsini bir arada göremedik.Zaman zaman bazı yöneticileri ,birkaç saatliğine görebiliyorduk.Gerçi bazıları hastane dışındaki işyerlerinde çok yoğun olduğundan sadece ayda bir kez ,maaş almaya geldiklerinde görebiliyorduk.Önceleri durumda pek gariplik yoktu ,ama zamanla amele gibi çalışan hekimlerin 300-500 TL ,sayın yönetim kadrosunun 4000-5000 TL döner sermaye aldığını öğrenince işler karıştı.Ben görevde 31 yılımı doldurduğum için emekliliğimi istedim ve İzmire göç ettim ,çünkü iki evladım İzmirde yaşıyordu.Bu arada birçok hekim de istifa ederek başka kurumlara geçti.
İzmirde 9 yıl bir kurumda hekimlik yaptım ,kurum kapanınca tam emekli oldum.Çalışmak için onlarca sağlık kurumuna başvurdum ,genelde hekim değil köle ya da amele aradıkları gerçeği ile karşılaşınca vazgeçtim.Son olarak bir hekim arkadaşımın önerisi ile Çeşmede Özel Hastane olduğu varsayılan (!) bir yere başvurduğumda ,artık aktif hekimliği bırakmaya kesin karar vermiştim ;çünkü beni salaş bir odada şıpıdık terlikle ve şortla ,sakız çiğneyerek karşılayan ve hastanenin müdürü olduğunu söyleyen zibidi tüm umutlarımı kırmıştı

Yani sonuçta ,başka uygun iş vardı da biz mi reddettik kardeşim
😊
Yeterince sorun çözme görevimi yerine getirdiğime karar verip ,artık hobilerimin peşinden daha yoğun gitmeye karar vermiştim.
Bu durumda tüm günlerim neredeyse boş.Hafta sonları dağ-bayır kalabalık olduğundan hafta içi arazi yapıyorum.Zaman zaman birlikte arazi yaptığım iki arkadaşımla da bu konuda iyi bir uyum ve dayanışma içindeyiz ,daha ne olsun

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Konuyu ‘’Kötü yola düşen biri’’ nin neden bu yolu seçtiği gibi anlatmış olsam da ,hepsi gerçek ve yaşanmış olduğu için paylaşmak istedim
😊
Bir sonraki sohbetimizde,özellikle yeni başlayan arkadaşlar için bazı önerilerim olacak ;hangi kuşları ,nerelerde ,ne şekilde arayalım
nasıl yaklaşalım gibi konularda buluşmak üzere

Hoşça kalın ,iyi pazarlar

NACİEYP NACİEYP 27.09.2020 18:02:00

şıpıdık terlikle ve şortla ,sakız çiğneyerek karşılayan ve hastanenin müdürü olduğunu söyleyen zibidi Abi burda sesli güldüm:))) bir sonraki sohbeti iple çekiyorum çok selam

serhattigrel serhattigrel 27.09.2020 19:20:00

Bende; iyi ki Erzurum da hastaneyi doğru dürüst yönetememişler dedim, Yoksa Zafer ağabeyimizi tanıyamayacaktık. :) Bu ara da, birçok kişi Zafer ağabeyimizin tanım heyetinde olduğunu, ve burada oldukça büyük bir yük taşıdığını bilmiyordur.

zaferK zaferK 27.09.2020 19:27:00

Aynen öyle Naci...o zibidinin kurumunda çalışacağıma overlokçuluk yapmayı ,ya da arkası açık kamyonetle Taşköprü sarmısağı satmayı yeğlerdim...:) Selamlar...

zaferK zaferK 27.09.2020 19:33:00

Başkan hoşgeldin ,özledik...tanım heyetimiz son katılımlarla daha güçlü ve yeterli görünüyor ...artık tanım işini neredeyse tamamen bıraktım.Arada bir fotoforuma takılıyorum... Selamlar ,sevgiler...

dpukurt dpukurt 27.09.2020 21:35:00

Sohbetine doyum olmayan değerli büyüğümüz zafer abi, yine hoş sohbetin ile bizlere değer kattın, bir sonraki pazar sohbetini merakla bekliyorum özellikle benim gibi yola yeni çıkmaya hazırlanan genç arkadaşlar için sizlerin kıymeti paha biçilemez, selamlar ağzına sağlık abi.

mustafatahire mustafatahire 27.09.2020 22:39:00

Canım abim güzel insan sen yıllardır hiç usanıp bıkmadan bize yılların birikimini hiç bir zaman esirgemeden bizimle hep paylaştın Sen değerli bilgilerini yıllardır beynimize kazıdın sana ne kadar teşekkür etsek azdır iyiki varsın Allahım sana dertsiz ama bir okadarda sağlıklı uzun ömürler versin öpüyorum ellerinden .

zaferK zaferK 27.09.2020 23:43:00

Teşekkürler Gökhan ,görüşmek üzere ,selamlar...

zaferK zaferK 27.09.2020 23:44:00

Teveccühün sevgili Mustafa...arazi birlikte güzel...selamlar ,sevgiler...

gedizmen gedizmen 28.09.2020 10:50:00

zafer hocam. değerli büyüğüm abim, iyi ki varsın.

Snylm Snylm 28.09.2020 15:31:00

Zafer abimin anlatımıyla bu yola yeni düştüm :) Ama o kadar memnunum ki bu yoldan, Allah uzun ömür verdiği sürece bu yolda yürümeye devam edecem. Bu yol yalnız yürünmeyecek kadar zorlu bir yol olduğunu gördüm. Siz değerli hocalarımızın yardımına fazlası ile ihtiyacım var. Çünkü bazen Cıvgın ile Söğütbülbülünü bile ayırt etmekte zorlanıyorum. Bunun dışında teknik konularda, arazi şartlarında ve aklıma gelmeyecek bir çok konuda ışığınız olmadan yolda kalacağız gibi. Trakuş benim için bir rehber gibi o yüzden siteyi kuran Serhat abime ayrıca teşekkür eder saygılarımı sunarım.

zaferK zaferK 28.09.2020 16:37:00

Teşekkürler arkadaşım...selamlar ,sevgiler...

zaferK zaferK 28.09.2020 16:39:00

Çıvgın-söğütbülbülü ayırdetme konusunda yalnız değilsiniz... :) Zaman zaman bizler de o konuda bayağı zorlanıyoruz...teşekkürler ,selamlar...

Mustafakasapoglu Mustafakasapoglu 11.10.2020 17:45:00

Valla Zafer Hocam, isterseniz özenti olarak görün, ister kötü örnek mi oluyorum deyin, ama ama size bakarak mesleğimi bırakasım geliyor. Huzuru kuşlarda, aslında tabitta bulduğumuz muhakkak. Yaşadığımız sayısız iş hayatı travmalarını her gün ileride kitap yazarsam anlatacağım diyorum. Birilerine kızarak da olas sizin yaptığınız gibi doğruyu bulmak mümkün. Güzel sohbetiniz, kaleminiz ve uslubunuzla kattığını kalite için teşekkür ederim.

zaferK zaferK 11.10.2020 17:58:00

Ben teşekkür ederim ,sağlık ve huzur dileklerimle...

gedizmen gedizmen 12.10.2020 09:12:00

mustafa abim çok güzel özetlemiş. İYİ Kİ VARSIN DEĞERLİ HOCAM.. saygılarımla

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT