TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğraf Kullanımı hk.

uaberkay uaberkay 28.09.2020 01:05:00
Herkese Merhabalar,

Elektronik şekilde basılacak ve yaban hayatını konu alacak aylık bir dergide kuşlara ilişkin ufak tanıtıcı yazılar yazma görevi bana düştü. Tanıttığım türlerin fotoğraflarını da eklemem gerekecek. Kendi fotoğraflarım da var fakat buradakilerin yanında taş devrindeki mağara çizimleri gibi kalıyor :) bu nedenle buradaki fotoğraflardan yararlanmak istiyorum fakat yanlış bir şey yapmamak adına şunları sormak istiyorum;

1) Trakus u kaynak gösterip fotoğraf sahibinin de ismine yer vererek fotoğrafı kullanabilir miyim?
2) Yoksa her bir fotoğraf sahibinden özel izin mi almam gerekir?
3) Ya da hicbir şekilde kullanamaz miyim?

Hassas bir konu oldugu için ve bilmeden yanlış bir adım atmamak adına danışmak istedim.

Şimdiden çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Herkese bol kuşlu günler diliyorum.

Selamlar :)

mythking mythking 7.10.2020 14:05:00

Tebrik ederim.

uaberkay uaberkay 28.09.2020 13:13:00

Serhat Hocam Merhabalar, Kusura bakmayın lütfen, sanırım kural okumaktan daha kolay gelmiş o an için foruma yazmak. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Selamlar :)

serhattigrel serhattigrel 28.09.2020 13:01:00

Ben bu vesile ile , konu ile ilgili kuralımızı kopyalayıp yapıştırıyorum . Bilgi Kullanımı : Siteden fotoğraf ve bilgi kullanımı müsaadeye tabiidir. Bu konuda taleplerinizi fotoğraf ise doğrudan seçtiğiniz fotoğraf sahibine yapınız. İletişim için, seçtiğiniz üyenin kişisel sayfasına gidiniz, sol üstte bulunan üyeye mail at yazısına tıklayarak mail atınız. Ticari amaç gütmeyen yayınlarda kullanılacak fotoğraflar için üyelerimiz genelde ücret almadan izin vermektedir, fotoğrafı İstenilen formatta göndermektedir. Sitemizden bilgi paylaşımı için , ana sayfa en alt bölmede bulunan iletişim'den talep yapınız. Ticari amaçlı yayın kuruluşların fotoğraf talepleri doğrudan üyeye, üye ile iletişim sağlanamıyorsa sitemize yapılabilir. Sitemizden bilgi ve fotoğraf alınıp kullanması halinde, yapılacak yayında fotoğrafın yanında , www.trakus.org ve üye adımızın , okunabilecek boyutta yazılması gerekmektedir. Bilgi kullanımında referans kısmında kaynağımız `` Türkiye'nin Anonim Kuşları www.trakus.org ´´ olarak belirtilmelidir. Zafer ağabeyimizin yönlendirmesi ile doğru yoldasınız, başarılar.

uaberkay uaberkay 28.09.2020 11:15:00

Anladığım kadarıyla fotoğraf sahibinden izin aldıktan sonra, "Fotoğraf ......... .......... tarafından çekilmiştir ve Trakus.org adresinden alınmıştır." gibi bir ifade etik ihlali ortadan kaldıracaktır sanırım. Çok teşekkür ederim Zafer Hocam. Selamlar.

zaferK zaferK 28.09.2020 09:28:00

Berkay merhaba ,dediğin gibi hassas bir konu.Bu güne kadar TRAKUS'tan fotoğraf kullanmak isteyenler ya sitemiz kanalıyla ,ya da doğrudan fotoğraf sahibine bir şekilde ulaşarak izin alıp fotoğrafı kullandı.Tabii kaynak göstererek. Yine böyle bir uygulama ile fotoğraf kullanabilirsin ,selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT