TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Zoom konu önerisi

aluvd aluvd 5.10.2020 17:18:00
Merhabalar,
Pazar günü Edirne/Enez civarında yaptığım kuş gözlemim sonrasında Zoom için konu önerimi dile getirmek istedim, zira yine bir kaç tane yırtıcı görüp fotoğrafladım..
Ama ne dürbünüm, ne makinem, ne de ben profesyonel olmadığımız için gördüğüm kuşların türlerini belirleyemedim.. :)
Bu konuda biz acemilere biraz bilgi vermek isterseniz biz dinlemeye hazırız bence..
Selamlar..

aluvd aluvd 22.10.2020 17:46:00

Dilek Hanım merhaba, Trakuş'un ne zaman bilgilendirme maili atacağı belli olmuyor maalesef, mesajlarınızı görmemişim.. Yeni farkettim.. Çok faydalı linkler paylaşmışsınız, çok teşekkürler..

DilekveTunç DilekveTunç 10.10.2020 17:59:00

Hatta yarım saat içinde üç akbaba Üsküdar -Kızkulesi arasından geçebilir. Avrupa yakasında görmüş arkadaşlar, size doğru gelebilirler :) dg

DilekveTunç DilekveTunç 10.10.2020 01:09:00

Kuş rehberi olarak hangi kitabı kullanıyorsunuz yada kitabın telefon uygulamasını?

DilekveTunç DilekveTunç 10.10.2020 00:38:00

Alev Hanım, ne şanslısınız, lodos bitti mi Üsküdar'da kafanızı kaldırdığınızda yırtıcı kuş göçünü görebilirsiniz şu sıralar. Çamlıca tepesinde göç, korularda göçte uğrayan ötücüler... Kuş gözlemcilerinin İstanbul'da yaptığı sunumlar vardı ama çoğu videonun Youtube'da başına bir iş gelmiş, yoklar. Kalanlar: 1. Yırtıcılar (Şahinler, atmacalar, çaylaklar sunumu) http://bit.ly/Yirticilar1 2. KAMIŞÇINLAR - MUKALLİTLER VE ÇIVGINLAR SUNUMU http://bit.ly/Mukalitler 3. Martılar CHRIS GIBBINS arkadaşımızın yurt dışından konuğu idi. Sunumu, çevirisi yapılarak kaydedildi. http://bit.ly/Martilar1 (Sunum perdesindeki titreşim 3-4 dakika sonra yok oluyor!) Sevgiler, selamlar Dilek

uaberkay uaberkay 6.10.2020 19:46:00

Merhabalar. Nikon Coolpix p900 kullanan acemi bir kuş gözlemcisi olarak yazmak istedim :) Bence makinanız biz gibi acemi gözlemciler için biçilmiş kaftan. Fotograflarin kalitesi yüksek olmasa da çok uzaktaki kuşları bile tanımlanabilecek kadar yakınlaştıran bir zooma sahip. Ben 1 hazirandan bu yana kuş gözlemi yapıyorum ve kuşları tanimlama konusuna çok kafa yoruyorum. Bir nebze olsun gelistigimi de hissediyorum. Bana fayda sağlayan noktaları nacizane öneriler olarak sunmak istedim. 1) Ogün Bey'in grubuna katıldım. Çok da yardımı dokundu ilk başta. Ama sonra ben çok konuşunca ve rahatsızlık verdigimi hissedince gruptan ayrılmaya karar verdim. Yine de o gruptan özellikle Ergün ve Engin Hocalarımla iletişimi sürdürerek baya bir kazanım sağladım. 2) Bu sitenin iki kısmı acemi kuş gözlemcileri için bulunmaz nimetler. Bunlardan ilki Fotoforum ikincisi de Turkiyenin kuşları. Fotoforum; Bana iki anlamda çok büyük katkı sağlıyor. Bunlardan ilki çektiğim ve kendim tanımlamaya kafa yorduğum kuşlar hakkında kararsız kalırsam burayı kullanarak hemen soruyorum. Basta Zafer ve Ismail Hocalarım olmak üzere çok kısa sürede kuş hakkında bilgi sahibi olabiliyorum. Özellikle Zafer Hocam neredeyse her sorumda kuşun adını söylemekle yetinmeyip püf noktaları da öğretici harika dönüşler veriyor. Fotoforumda yalnızca bilmediklerini değil aynı zamanda türünü belirleyip emin olmadıklarını teyit amaclı da yüklüyorum. Fotoforumun ikinci faydası da şu oluyor benim için. Günde yaklaşık 10 defa kontrol ediyorum ve sorulan kuşları araştırıyorum ilk günden bu yana. Gelen cevaplara bakmadan kendim bulmaya calisiyorum. Bunu yapmak için de Turkiyenin kuşları sekmesi devreye giriyor. Sorulan kuşun hangi alt başlıkta olabileceğini tahmin ettiğimde oraya girio yakın olan her bir kuşu tek tek inceliyorum. Martı gençleri, gündüz yırtıcılarının bazıları dışında çoğunda da doğru cevaba ulaşıyorum. Ayrıca eski yöntemleri seven biri olarak başucumda hep collins birds guide duruyor. Bazen çektiğim fotografları bazen de fotoforumda sırtlanları tanımlamak için sıklıkla başvuruyorum. Bunun dışında keyfi olarak da geceleri yatmadan rastgele çizimlere ve tani kriterlerine bakıyorum. Bunları neredeyse temmuz ayından bu yana yapıyorum ve yol kaydettiğini düşünüyorum. Siz de denerseniz muhtemelen faydası olacaktır. Kuş Söğütbülbülü mu çıvgın mi ayırt edemeyebilseniz dahi çıvgın ya da söğütbülbülünden biri olduğunu gördüğünüz anda bilebilirsiniz bu sayede. Arama seçeneğiniz daraldiginda da doğru sonuca ulaşma şansınız oldukça yükselecektir. Bu arada ilk başta da bahsettiğim gibi ben de nikon coolpix p900 kullanıyorum. Makinaya biraz alıştıktan sonra çok daha keyif almaya başladım. Bence en güzel makina bizde :))) Bu arada yazdıklarım lütfen zoom önerisine karşı çıkmak şeklinde anlaşılmasın. Böyle bir konu işlendiğinde ilk katilacaklardan birisi eminim ben olacağım. Yalnızca o zamana kadar kullanabileceginiz oneriler vermek iatedim. Umarım yazdıklarımın faydası dokunur. Selamlar :)

aluvd aluvd 6.10.2020 13:36:00

Serhat Bey, yanıtınız için çok teşekkürler.. Ben de son yorumumla konuya biraz daha açıklık getirmeye çalışmıştım.. Tabiki sabırla beklerim zoom toplantısını.. Şu pandemi bir geçse de arazi yapabilsek hep beraber, en büyük beklentilerimden biri bu.. Teşekkürler.. Saygılar..

aluvd aluvd 6.10.2020 13:31:00

Ogün Bey, teşekkürler.. Whatsapp grubuna katılmak isterim tabiki, size bir mesaj yollayacağım.. Ama tek tek fotoğraf üzerinden sormak sizden sürekli balık istemek gibi olacak.. Belki zoom’da “tarlaların arasındaysanız şu yırtıcılar olabilir, yüksek rakımda ormanlık alandaysanız şu türler olabilir, kuyruklarından ayırt etmeye çalışabilirsiniz” gibi yaklaşımlar anlatılabilirse balık tutmayı öğrenebiliriz gibi geldi bana.. Çünkü siteden kuşlara çalışmak çok zor, masa başında pek akılda kalıcı olmuyor..

serhattigrel serhattigrel 6.10.2020 13:28:00

Öneriniz güzel, Ben yönetim adına size cevap veriyorum. Konuyu eğerlendireceğiz, hemen bir toplantı beklemeyin hazırlık yapmamız gerek. Bu konuda yapılmış bir Zoom toplantısı olacatı ; https://www.youtube.com/channel/UC6wdZx_SED8t4iUgq6_DKMg yukardaki adresten Youtube kanalımızda , Eğtimler kısmından izleyebilirsiniz. Sitemiz üyelerinin de içinde olduğu bir çok whatsapp gurubu var, bu gurupların aktiviteleri sorumluluğumuz dışındadır. Yeni başlayanlara tavsiyemiz, eski üyeler ile arazi yapmalarıdır. Kişiler ile görüşüp tanışmadan whatsapp guruplarına katılmanızı doğru bulmuyoruz.

Oguenaydin Oguenaydin 5.10.2020 23:34:00

Fotoforum'a yükleyebilir buradan cevap bekleyebilirsiniz veya whatsapp grubumuz var fotorafları oaraya atarsanız anında size cevap verebiliriz. Katılmak isterseniz 0531 264 7004

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT