TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

KUŞ Kartpostalları

grikuzgun grikuzgun 20.04.2009 09:49:00
merhabalar,

amerikadaki bir arkadasim, turkiyenin kuslari ile ilgli, ozellikle de nesli tehlike altindaki kuslarla ilgli kartpostal var mi diye sordu. oradaki universitedeki hocalarina vs sunacak sanirim. o zamana kadar farketmemisim boyle bir seye hic rastlamadim acikcasi. rspb nin yada national geographic in buna benzer kartpostallari vardi elimde ve fakat turkiyenin kuslari etiketi ile degil.

konu konuyu aciyor. acaba bastirilabilir mi acaba? misal bir dergi sponsor olsa trakus kendi icinde yarisma duzenlese ve en cok begenilen dort foto trakus logosuyla dergi ile bereber dagitilsa..

bunun soyle artilari olur:

1. kuslarla ilgili basili meta aslinda sanildigi kadar cok degil cok guzel fotolar var ve bilgisayar ekraninda nicesinin arasinda kaybolup gidiyor. bir kac tanesini elle tutup sevdiklerimizle paylassak fena olmaz.

2. yarisma demis olsamda bu ayni zamanda sitenin de basinda reklamini saglar. insanlarin dikkatini trakusa yonlendirir.

3. fotograf sahiplerini onore eder. onlarin adlarinin anilmasini saglar

4. bende arkadasima kartpostalini yollayabilirim :)

konu ile ilgili dusunce degerlendirme ve her turlu fikrinizi merak ediyorum.

not: 4 foto demis olmam aslinda dergilerin A4 boyutunu kullanmalarindan ve bunu da dorte boldugumuzde herbirinin bir kartpostal boyunda olmasindan kaynaklanan keyfi bir degerdir.

grikuzgun grikuzgun 5.05.2009 09:19:00

Nedendir kimse olumlu yada olumsuz cevaplamamis. acaba kimse, yurt disina kartpostal yapip gonderilebilecek kadar guzel fotosu oldugunu dusunmuyor mu? yoksa paylasmak mi istemiyor? yoksa fotolari kartpostal olarak bastiramayacak kadar fakirmiyiz yada yapabilecekleri tanimiyormuyuz? fikir dahi ureten de mi yok? yada en kotusu sadece ilgisizlik mi?

Neyse kompak makinamla kizilirmak deltasina giderim, zaten yolum ustu, iki tane saz horozu cekip yollarim artik.

dede dede 5.05.2009 09:56:00

Düşünce güzel, fotoğraflarımdan bir tanesinin buna uygun görülmesi ancak sevindirir beni. Ancak bu işin ucundan tutan olması, zaman ayırması gerekir. Ve sanırım bu sıralar herkesin çok yoğun olduğu bir dönem.

Siz ulaşamamışsınız ama basılı kuş fotoğrafları içeren kartpostallar mevcut. Özellikle nesli tehlike altında olanlara yönelik olarak hazırlanmamış haliyle. Bir arkadaşım Gediz Deltasını gezerken oradan temin ettiği bazı kartpostalları bana getirmişti. Hepsi İzmir Kuş Cenneti başlığı altında basılmış.

Sevgilerimle.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT