TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Spam fotoğraf yorumları

babuccu babuccu 31.10.2020 17:51:00
Son zamanlarda tür galeriye eklenen her fotoğtafa “tebrikler” diye yorum yazan bir furya türedi. Bu sitenin konsepti ve etiği dahilinde midir? Olmayacak fotoğrafın altında tebrikler yazısını görünce insan dalga geçiliyor gibi hissediyor; her ne kadar puan kasmak için yapılsa da. Bence hoş değil.

surgeon surgeon 1.11.2020 21:02:00

Cihan bey haklısınız, üyelerimizin biraz daha teknik, estetik ve bilgilendirici yorum yapmasını bekliyoruz. Ancak bazen zamandan kazanma, bazen de alışkanlıklar bu tür yorumlar yaptırıyor. Yüklenen fotoğraf sayısında epey bir artış oldu. Sanırım bu da etkili bu kısa yorumlara...

dpukurt dpukurt 2.11.2020 08:19:00

sitede yeni olunca ilk zamanlarda 15 günde bir hd 4 günde bir normal kare yükleme şartı var diye şikayet etmiştim ama şimdi görüyorum ki nasılsa yükleme hakkım var diye pek çok fotoğraf yükleniyor siteye ve içinde nice özel kareler gereken değeri alamıyor ,elbette takipçilerimiz ayırt ediyor iyi ve kötüyü ancak fotoğraf yükleme sınırı tekrardan gözden geçirilmeli bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama nacizane bir öneri beni yanlış anlamayın sizler yine de en doğrusunu bilirsiniz selamlar teşekkürler.

serhattigrel serhattigrel 2.11.2020 09:59:00

Gerek anlamsız yorumlar, gerk de takip edilemez hızlı akış konusunda sizlerle aynı fikirdeyim. Bize düşen; son hafta, ne yüklenmiş, ne youmlar yapılmış bunu iyice incelemek , ondan sonra size sağlıklı bir cevap vermek, gerekirse yönetimi toplayıp kural değişmek. Yorum içerikleri konusunda da ortak bir akıl yaratmanın zamanı gelmiş, bir eylem planı hazırlayacağız.

vogel vogel 2.11.2020 15:35:00

Yorumlara minimum bir kelime limiti getirilebilir.

Engin06 Engin06 3.11.2020 20:06:00

Esasında hiç bir yorum anlamsız değildir bazı yorumlar fotağrafı yüceltir, bazı yorumlar fotoğrafı çekeni.. bazı yorumlar yorum yapanın varlığı belli eder, bazı yorumlar ben yorum yaptım bana da yorum yap anlamına gelir, bazı yorumlar fotoğraf çekenle irtibata geçme yöntemidir, bazı yorumlar 0,25 puanlık sistemin getirisini beklemektir. vs vs.... * Biraz farklı gelebilir yazdıklarım, en kötüsü yorumsuzluktur bir fotoğraftaki, o boş dediğimiz yorumlar zamanla bilinçlendirecektir kişiyi aynen BENİM gibi, -zamanla fotoğraf çekmeyi öğreneceksiniz -zaman geçecek türleri tanıyacaksınız -zaman geçecek türün habibatını göç zamanlarını öğreneceksiniz -zamanla üreme dönemlerinde türlerin rahatsız edilmemesini öğreneceksiniz zamanla her gördüğünüz kuşa SERÇE demeyeceksiniz daha nereye giderim bilmiyorum, bu kendimden örneklemedir bence herkes istediği gibi yorum yapsın sayfa kuralları çerçevesinde selamlar saygılarımla

keynowski keynowski 3.11.2020 21:38:00

Engin Bey' e katılıyorum. Bence yorum konusunda kısıtlamaya gerek yok. Zaten fotogaleriye çok fazla ilgi yok gibi; bir de yorum kısıtlaması olursa belki bazı kişiler galeriyi kullanmayı da bırakır. Gereksiz yorum yaparak puan kazanacak kişi puanı ne yapacak ki, zaten fotoğraf yükleme konusunda epey serbestlik getirildi. Galeriye yüklenen fotoğraf sayısı arttı ama genelde yine aynı kişiler yüklüyor. Galerideki fotoğrafların daha fazla kişi tarafından izlenmesini isterdim ama bu nasıl sağlanacak bilemiyorum. Siteyi daha iyiye taşımak için çalışan yönetime ve siteye katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.

abozkurt abozkurt 3.11.2020 22:39:00

Merhaba, Engin ve Kenan Beylere katılıyorum, beğeni sadece fotoğrafın kalitesine değil bence, o fotoğrafın çekilmesi için verilen bir çaba, emek, istek ve heves var sonuçta, birbirimizi cesaretlendirmek varken neden hevesini kıralım, Sitemizde her gün çok güzel fotoğraflar görüyorum, sadece 3-5 beğeni almış ve bu beni çok üzüyor, o arkadaşları daha çok üzüyordur, keşke çok iyi fotoğraflar binlerce beğeni alsa da, idare eder fotoğraflara da 5-10 beğeni gelse. İtiraf ediyorum bazen beğeni almamış fotoğraflara beğeni veriyorum ki kimsenin hevesi cesareti kırılmasın. Ayrıca bu site sadece kuş fotoğrafçılığı üzerine kurulu değil dolayısıyla bütün fotoğrafların mükemmel olması gerekmiyor, anı kaydetsin yeter. Sonuç olarak, beğenileri nasıl engelleyeceğimizi değil nasıl artıracağımızı düşünmek gerekiyor. Kenan Beyin dediğine de aynen katılıyorum, "Siteyi daha iyiye taşımak için çalışan yönetime ve siteye katkı sağlayan herkese teşekkür ederim." ( kötü fotoğraf çekenler de dahil :) )

goshawk67 goshawk67 3.11.2020 22:53:00

1

babuccu babuccu 3.11.2020 23:43:00

Ben aslında konuyu açarken emeksiz yorumlardan dert yanarak açmamıştım, konu biraz farklı yere gitti sanırım. Herkes tabii ki beğenisini istediği şekilde dile getirsin onunla ilgili benim bir eleştirim yok ama özellikle son zamanlarda sadece tanım ve kayıt için koyulduğu belli olan (benimkiler dahil) vasat ve vasat altı fotoğraflara dahi tebrikler vb yorumlar yazılmaya başlandı puan toplamak için. Öyle olunca da cesaretlendirmek yerine sinir bozucu olabiliyor. Bunu danışmak için konuyu gündeme getirmiştim. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Ben de bir kez daha sitede emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum. Selamlar.

ToraTorito ToraTorito 4.11.2020 11:21:00

Rahmetli Adam Smith olsaydı "bırakınız yazsınlar, bırakınız çizsinler" der idi. Kısa, uzun, anlamlı, anlamsız farketmez, yorum yorumdur. Yapanı bağlar. Bireylerin ifade özgürlüklerini etik değerler çerçevesinde sınırlamamak gerekir. Selamlar.

vodo vodo 4.11.2020 13:21:00

Siteye daha fazla fotoğraf yüklenmesinde bir olumsuzluk görmüyorum..Kendi adıma siteye daha sık girip bakar oldum...

theguide theguide 4.11.2020 14:57:00

Engin Bey'e katılıyorum..güzel özet yapmış..bence yoruma kısıtlama getirlmesi çok iyi olmaz..

avşarbey avşarbey 4.11.2020 19:11:00

Sayın başkanım; Bu konu ile yorum üzerinden, günün fotosu seçildiği günlerde yine böylesine bir konu üzerinde tartışmıştık. O zamanda söylemiştik düşüncelerimi.. Fotoğraftan, tekniğinden çok iyi anlayan arkadaşlarımız var (Bunu sadece günün fotoğrafı seçimi için söylüyorum). Bir teknik heyet gibi bir oluşuma gidilmesi ve o günkü fotoğraflara onlarında teknik estetik puanlar vermesi gibi. Yorumdan geçilmemesi için beğendi getirildi değişen bir şey olmadı, küçük bir seçici kurul gibi(yönetimden isimleri gizli) olmadığı sürece ne tür kararlar alınırsa alınsın değişen bir şey olmayacak. İsim önemli değil bir kaç ay önce iki ya da üç fotoğraf gördüm. 14 ile 19 beğeni almış çok ama çok güzel karelerdi. Emekler heba olmuştu. Bu yüzden böyle bir komisyonun, komitenin yada teknik heyetin kurulması gerekir bence. Bu arada Trakuş elbetteki fotoğraf dayalı değilde kuşa ve türe dayalı bir site. Bunu ürik asit yarışına döndürmek işi bu duruma getiriyor. Umarım bir an önce çare bulunur ve güzel fotoğraflar hak ettiği değeri görür. Daha bir çok konu var ama bugünlük bu kadar yeter. Herkese gönül dolusu selamlaaaaaarrrrrrrrrrrr

Emir26 Emir26 5.11.2020 07:14:00

ÇOK YANLIŞ BİR DÜŞÜNCE. GERÇEKTEN ÜZÜCÜ. HERKESTE MİLYARLIK 2-3 GÖVDE VE LENS OLMAYABİLİR. SIRADAN BİR CİHAZLA BİRŞEYLER ÇEKMEYE GAYRET EDEBİLİRLER. HERKESİ TEŞVİK ETMEK, MORAL VERMEK VE EMEĞİNİ TEBRİK ETMEK GAYET NORMAL BİRŞEY. NEFİİSSSSSSSSSSSSSSSS MUHTEŞEEEMMM Mİ İSTİYORSUNUZ _?????? BENCİLCE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN. BURASI FOTOĞRAF YARIŞMASI SİTESİ DEĞİL. 500 LİRALIK BİR CİHAZLADA HEVESLİ BİR ABİMİZ ABLAMIZ KARDEŞİMİZ FOTOĞRAF YÜKLEYİP BİRŞEYLER ÖĞRENMEYE ÇALIŞABİLİR. YORUM YAPMAK İSTEMEYEN YAPMAZ, GÖZÜNÜZE ÇİRKİN HOŞ OLMAYAN KARE GELİYORSA FOTOĞRAFI AÇMAYABİLİRSİNİZ !

traay traay 6.11.2020 12:59:00

Kimisi az-öz yorum yapar... kimisi fotoğraf hakkında roman yazar... kimisi de fotoğrafın tekniği ile ilgilenir. Emir hocama katılıyorum. Durumu bu şekilde de değerlendirmeli, böyle bir konuyu dahi açmak gereksizdi. Tora bey 'ede katılıyorum... Buda benim özgür ifadem :) Selamlar, saygılar.

coşkun coşkun 6.11.2020 23:13:00

1000

uaberkay uaberkay 9.11.2020 08:43:00

Herkese Merhaba, Buranın bir fotoğraf yarışma sitesi olmadığı konusunda her birinizle hem fikirim. Başta engin06 hocam olmak üzere tüm görüşlere de bir noktada katılıyorum. Hatta buna belki sizden çok daha fazla ihtiyaç duyuyorum çünkü kullandığım kompakt makina sebebiyle fotoğraf kalitelerim hep sınırlı kalıyor. Buna rağmen beğenildiğini, yorum alabildiğini gördüğüm fotoğraflarım inanılmaz mutluluk veriyor bana. Fakat ben biraz cihan hocamın yanlış anlaşıldığı kanısındayım. Zira Cihan hocamın konuyu açarken takıldığı noktayı çok yakından yaşadım. Cihan hocamın bahsettiği nokta neredeyse türün bile zor tanım aldığı fotoğraflara yazılmış yorumlar. Bir kuş çekmiştim sarıbeylerde. Tanımcı hocalarım küçük sinekkapan ile kızılkuyruk arasında gitti geldi. Sonuç olarak tanım bile almadı. bu fotoğrafa bile tebrik ederim, çok güzel minvalinde yorumlar geldi. Benzer bir fotoğrafta yaşadım aynı şeyi ve aynı kişiydi. Bu nedenle diğer görüşlere katıldığımın ve beğenilmek yorum almaktan haz duyduğumun altını tekrar tekrar çizmekle birlikte cihan hocamı da anladığımı ve hak verdiğimi ifade etmek istiyorum. Zira aynı mantıkla baktığımızda her gün balkonumda otururken martı, leş kargası, çıvgın, kızılgerdan, serçe, kızılkuyruk, kara kızılkuyruk gözlemleyebiliyorum. Fakat puan uğruna her gün bunun gözlemini girmem ne kadar uygunsa, sadece puan uğruna yorum yapılmasının da en fazla o kadar uygun olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte site yönetimi açısından baktığımda uğraşılacak milyon tane sekme, milyon tane bölüm var. Bunlar göz önüne alındığında cihan hocam'ın "spam yorum" olarak ifade ettiği problemin çözülmesi ancak insanların dürüstlüğüyle çözülür gibi geliyor. Maksat puan almaksa video eklemek en makulü gibi duruyor. En azından "spam yorum" dan daha çok katkısı olur. Selamlar herkese.

ESES ESES 9.11.2020 08:54:00

Bütün arkadaşların yorumlarına ayrı, ayrı katılıyorum bende bu günlerde bunu düşünüyordum evet genel olarak her zaman iyi bir fotoğraf öyle veya böyle kazanıyor fakat bazen tahammül edilemez derecede bazı fotoğrafların Emeği ve hakkı yeniyor mesela 2 gün önce genç bir arkadaşımız İstanbul Rivada çok güzel bir dikkuyruk kaydetmiş bu gün bir Abimiz kuzgun avıyla kaya kartalı bu fotoğraflar hakettiği değeri alamadığı zaman herkesin hevesi ister istemez kırılıyor bunlar sadece örnek genel bir sıkıntı var bu konuda maalesef. Birde FotoGalaride 1 türü ayda 1 defa paylaşabilecek şekilde düzenleme yapılma olasılığı var ise kanımca çok faydalı olacağını düşünüyorum şayet aynı gün çekilmiş iyi bir türü ayda 3 4 defa paylaşan arkadaşlar var hatta silip geri yükleyenler bile bunları sizler hepimizden iyi biliyorsunuz Saygılarımla..

tatlım tatlım 9.11.2020 09:24:00

En geniş katılımı sağlamanın amaca götürdüğünü hiç bir zaman akıldan çıkarmadan, düzenleme ve davranış geliştirmenin yollarını aramalıyız. Kişilerin kendini ifade etme yolu aradığını, iyi niyet çerçevesinde kendince katkıda bulunduğunu, bunun kişiyi geliştiren bir süreci beraberinde getirdiğini, her kısıtlama ve yargının bir bakıma öznellik taşıyabileceğini unutmadan; nesnelliği kişide değil bütünde aramalıyız. Minderde cengimiz, masada sözümüz, meydanda sesimiz, sofrada yerimiz olmasın mı? TRAKUŞ bence yolunda başarıyla ilerliyor. Tek başına yönetim işlevinin, teşkilat ve şefin konser vermesi mümkün mü? Üyelerin, izleyenlerin ve dinleyenlerin katkıları ne güne duruyor. Üzüm yemek varken bağcıyı dövmek, katılımcıların işlevini yadsımak olmaz mı? Arkadaşlarımızı sevgiyle selamlar, yollarının açık olmasını dilerim. Hakkı Uçkun

bordox bordox 24.11.2020 09:08:00

ne güzel özetlemişsiniz. herzaman geniş çevrçeveden bakabilmenin önemi !!!

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT