TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kalavatan Yumurtası

00furkanyilmaz 00furkanyilmaz 3.11.2020 03:46:00
Merhaba dostlar, şimdi sizlere yakınlarda başımdan geçen bir olayı anlatıp bilenlerden yardım isteyeceğim.
Birkaç hafta önce havaların birden soğumasıyla hastalanır gibi oldum ve sürekli üşümeye başladım, eşim laf arasında "kalavatan yumurtası gibi sürekli üşüyorsun" dedi nedir bu kalavatan dedim bilmem ki ananem söylerdi biz sürekli üşüdüğümüzde dedi. İnternette falan araştırdım bir sonuç çıkmadı, neyse dedim. Anane 70 yaşlarında ve hâlâ hayatta, kendisine soracaz artık başka çare yok. Geçenlerde yanına gittik Kocaeli Kandıra Hediyeli Köyüne. Kendisine sordum o da bilmiyor ne olduğunu eskiden beri söylerler dedi. Köyde 92 yaşında bir amcayla tanıştım ona da sordum ama malesef öğrenemedim bu kalavatanın ne olduğunu. Aramızda bilen vardır belki diyerek buraya yazmak geldi aklıma değerli yorumlarınızı bekliyorum, selamlar...

Cengaver53 Cengaver53 7.12.2020 01:50:00

Bazı kelimeler söyleyişler kullanıla kullanıla farklılaşır bu birazda şiveden kaynaklanır,ama deyimin yanlış kullanıldığı aşikar üşüyen yumurta nasıl olur içindeki üşür.Hareketsiz bir yumurta aşırı üşüdüğünde titriyor mu hayvan kuluçkadan kalktığında her yumurta üşür yanlış kullanımdan kaynaklı öyle ki yöresel bir kullanım olsa mutlaka denk gelirdiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT