TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yakalı toy

Engin06 Engin06 12.11.2020 15:27:00
Kuş gözlemcileri ve Milli Parklar memurları tarafından koruma altına alınan ve 7 yıl sonra yeniden Türkiye de görülen kuş türü yakalı toy, maalesef Yozgat ta bir avcının kurbanı olmuş :(
https://seyler.eksisozluk.com/turkiyede-7-yil-sonra-ilk-kez-gorulen-yakali-toy-kusunun-yozgatta-vurulmasi

theguide theguide 12.11.2020 16:14:00

Allah bunların bin belasını versin...derhal yasaklanmalı avcılık bu ülkede yoksa bunlar bizleri de vuracak kuşlar hayvanlar bitince..o avcıyı bulmalı ve en ağır ceza verilmeli..

jordan35 jordan35 13.11.2020 10:53:00

Bence de bir o kalmıştı vurmadıkları!!!! En ağır ceza en kısa zamanda verilmeli!!

zaferK zaferK 13.11.2020 13:21:00

Güzel ülkemde bir zamanlar kuşlar sadece ikiye ayrılırdı ;eti yenilen ve yenimeyen kuşlar diye
Çocukken kendi çabamızla ürettiğimiz ilk aparatlar ‘’sapanlar’’ dı ,çünkü büyüklerimizden öyle görmüştük
Sonra yıllar geçtikçe ,medyanın ve iletişim imkanlarının etkisiyle ,kuşların insanoğlu için ne kadar değerli ve kutsal canlılar olduğunu öğrendik

ve birgün ülkemizde 500’e yakın kuş türü olduğunun farkına vardık
ecnebilerden uzun yıllar sonra da olsa kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığının harika bir uğraşı olduğunu öğrendik
Belgeselleri izledikçe gaza geldik ,şevkimiz arttı
binlerce kişi avcılığın ne kadar gereksiz ve anlamsız olduğunu fark etti ve gücü yettiğince avcılıkla mücadele etti.Yıllar içinde bu konuda çok ciddi kazanımlar elde ettik. Sonuçta bu bir zaman ve eğitim meselesi
ümitliyim ,her şeye rağmen
her şeye rağmen diyorum ;çünkü değerli üyelerimizin ‘’YouTube’’da paylaştığı emek ürünü harika videoların birkaç izlenme ve beğeni aldığını ,ama bir medya maymununun ya da bir makyaj uzmanının yüzbinlerce izlenme ve beğeni aldığını görmek içimi acıtıyor.Bu tabii ki yurdum insanına has bir durum değil ,tün dünyada görülen yaygın bir garabet örneği
TRAKUS’un bu konudaki katkılarını göz ardı etmeyelim ,13 yılda çok şey değişti ,çooook
Sağlık ve huzur dileklerimle

abozkurt abozkurt 13.11.2020 19:40:00

Akademisyeni böyleyse, avcısına ne diyebiliriz. Kaynak Yeniçağ: Yaban Hayatı Ekolojisi profesörü de bunu dedi ya, batsın bu dünya Karadeniz Teknik Üniversitesi Yaban Hayatı Ekolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya'nın, “Avcılığı yasaklayarak hayvanlar korunmaz” paylaşımı sosyal medyada tepki çekti. Anadolu’da nesli tükendiği düşünülen, 22 gün önce Trabzon'da yorgun halde bulunduktan sonra bakımı yapılarak doğaya salınan yakalı toy kuşunun Yozgat’ta tüfekle vurulması av tartışmalarını yeniden başlattı. Tartışmalara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla katılan KTÜ Yaban Hayatı Ekolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, avcılığın yasaklanarak hayvanların korunamayacağını savundu. Prof. Dr. Başkaya paylaşımında, “Karabağ, baston ile değil silah ile alındı. Oyuna gelmeyelim. Avcılığı yasaklayarak hayvanlar korunmaz. Avı yasaklamak, Türkü silahsızlandırıp, Lgbtxyz, Sanal Robot yapma politikasıdır. Avcılık bir yaşam biçimidir. Herkes evden işe, oradan sosyal medyada sözde doğasever olmaya yönlendiriliyor. Silahlı Türk’ün düşmanı bir üst akıl grubu, işi hemen kasıtlı bir şekilde avcılara mal etti, kimileri de avcılara hakareti marifet saydı.Avcılık tanzimattan beri bizde horlandı, batıda yeşertildi. Hiçbir tür, avcılar tarafından yok edilmedi. Av hasattır. 500 kuş türünden 20 kadarı av türüdür ve nesilleri devam ediyor. Türk avcısına, Afrika kabilesi muamelesi yapanların derdir; habitat kay belli. Esasen, avcıların el sürmediği türler yok oluyor. Avlanmayan türleri kim yok ediyor, sebepler neler; habitat kaybı, kediler, cama çarpmalar, zehirler ilk sırada. Yasal avcılık neden bir tek bizde böyle sorun oluyor; Çünkü, biz Türk’üz, biliyorlar ki Türklerin bu dünyada önemli bir görevi var” ifadelerine yer verdi.

zaferK zaferK 13.11.2020 19:50:00

Bence ciddiye alınacak birisi ve ciddiye alınacak bir metin değil...popülizm kokan ,imla hatalarıyla dolu bir yazı...kariyer sahibi olması ''yanlış insan olmadığı'' anlamına gelmez... Bu ve benzeri aykırı görüşler her zaman olacaktır ,ama hiç kuşkunuz olmasın ;bizler çoğunluktayız...

Engin06 Engin06 13.11.2020 20:39:00

Dün bu durumu öğrendikten sonra baya üzüldüm, çıktım işyerinin balkonuna uçan kuşlara baktım, her tür kendi çapında ya uçuyor, ya bir ağaç üstünde ya da telde güneşleniyor bazıları ağaç içinde yem arayışında... diyeceğim o ki, bir canlının canı değil üstündeki türü yapacak kabiliyette değiliz ama ne yazık ki hala bunun bilincinde değiliz. Düşünün çamurdan bir testi yaptınız koydunuz bir yere biri geldi tekme attı kırdı, ne kadar gücünüze gider, Adnan beyin paylaştığı prf bu işin ne kadar bilincinde, hiç testisi kırıldı mı acaba ? boş verelim bu tür yazıları.. Zafer hocamın yazdıklarına katılmakla beraber, kendi adıma bu sayfayı ve türleri tanıdıktan sonra canlılara bakış açım değişti, doğa sevgim katlanarak arttı diyebilirim. Unutmadan testisi kırılan adamın testi kırılınca gücüne gitti ya, o kuş sahipsiz değil YARATANI var er geç hesabını soracaktır biz bilmesek te. Sağlıcakla, selamlarımla

shooter shooter 13.11.2020 20:51:00

cevap verdikten sonra beni engelledi... kifayetsiz muhteris, yalakalık yapma derdinde...

00furkanyilmaz 00furkanyilmaz 16.11.2020 18:22:00

Bende o fakültede orman mühendisliği bölümünde okudum ve Şadan beyin öğrencisi birçok arkadaşım var üzülerek belirtmek istiyorum ki öğrencilerine de aynı görüşü aşılamakta. Lisans eğitimini Şadan bey ile tamamlamış ve şuan Gazi Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlamakta olan çok samimi olduğum bir arkadaşım da aynı düşünceyi savunuyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT