Bir Öneri :)
uaberkay 3.12.2020 15:49:00
Herkese Merhabalar,
Konuya şöyle başlamak uygun olacak sanırım. Kısa süreli üyeliğimde az çok ismime, fotoğraflarıma ya da yorumlarıma rast gelenler olmuştur. Kimseyle bir alıp veremediği olmayan, etliye sütlüye karışmayan kendi halinde amatörün de amatörü bir kuş gözlemcisiyim :) Dolayısıyla bu yazdıklarımı kişisel olarak algılayacak kimsenin olmadığına güvenerek yazıyorum. 2020 Haziran ayında aldığım kompakt makinemle birlikte bu güzel aileye üye oldum ve kendimi geliştirmeye, bilgilenmeye ve aynı zamanda da göz zevkimi doyurmaya çalışıyorum.
Göz zevkimi genellikle fotogaleri sayesinde doyururken son değişikliklerin (sürelerin kısaltılması vb) ardından neredeyse türünü bile anlamakta zorlandığım fotoğraflarla karşılaşıyorum. Haziran ayında üye olduğumda Mehmet Öztürk bana çok özetle "kalitelileri fotogaleriye, kalitesizleri türgaleriye ekle" demişti. O günden bu yana hep bu ayrımı gözeterek fotoğraf yüklemeye gayret ediyorum. Fakat aynı özenin birçok üye tarafından gösterilmediği ve bunun da kaliteyi gitgide düşürüyor olduğu kanısındayım (Bunların bazılarının arka planında ciddi bir aksiyon ya da sürpriz kayıt niteliği var. Bu nedenle onları dışarıda bırakıyorum.).
Fotogaleri için herhangi bir kriter olmaması sebebiyle bu yazdıklarımın kişilerin özgürlüğünü de kısıtlayıcı olabileceğinin farkındayım. Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında "Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır yazar" tıpkı bunun gibi fotogalerideki fotoğrafların kalitesi ancak fotoğrafı yükleyenin vicdanına bağlı olacaktır.
Bu nedenle benim önerim genç arkadaşları,yeni başlayanları ve ekipmanı yeterli olmayanları demotive etmemesi açısından fotogaleri ye dokunmadan "Elit Galeri" tarzı bir galeri oluşturulup, tıpkı tanımcı hocalarımız gibi, yönetim tarafından fotoğraf ve fotoğrafçılık konusunda gerçekten güvenilen bir ekip oluşturulup bu galeriye yüklenen fotoğrafların, bu hocalarımız tarafından değerlendirilerek onaylanmasıdır.
Şu ana kadar birçok fotoğraf yüklememe rağmen yalnızca 2-3 fotoğrafım günün fotoğraflarına seçildi. Muhtemelen makinem sebebiyle bu bahsettiğim oluşuma girebilecek fotoğraflarım olmayacak fakat en azından bu galeriyi açıp hayranlıkla izleyebilecek, tüm hocalarımın üst düzey fotoğraflarını görebileceğim. Bununla birlikte her gün yüklemem hakkının gelmesiyle birlikte oluşan yoğunluktan kaynaklı gözden kaçan güzel fotoğrafların da herkesin beğenisine sunulacağını düşünüyorum.
Son zamanlarda çok fazla dikkatimi çektiği için böyle bir paylaşımda bulunmak istedim. Kimse tarafından yanlış anlaşılmamak ümidiyle, herkese bol kuşlu günler diliyorum :)
Sevgi, saygı ve selamlarımla...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hüseyin Hocam nezdinde tüm yöneticilerimize ufak bir not:
Herhangi bir hata bildirimi olmadığı için ve görüş beyan etmek isteyen üyeler de olabileceğini düşündüğümden iletişim sekmesini kullanmadım. Selamlar.