TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Makine Tavsiyesi (yardım)

ahmetyasin ahmetyasin 15.12.2020 11:28:00
Yaklaşık 2 yıldır kuş gözlemliyorum. Daha önce eskilerden kalma 18x zoomlu kompakt bir makine kullanıyordum. Hem yetersiz zoomu hem eski teknolojisinden dolayı çok tür kaçırdım. Şuan yüksek optik zoom lu, seri çekim yapabilen bir makine arıyorum. Asıl amacım fotoğraf kalitesinden daha çok türlerin kaydını almak olduğu için DSLR değilde superzoomlu kompakt bir makine arıyorum. Biraz araştırmayla Canon Sx70 ve Nikon P900 gibi makinelerin benim amacım için uygun olduğunu düşünüyorum. Bunlar veya bunlar gibi makineleri kullanan varsa bana biraz tavsiye, ürün önerisi yapabilirmi? Alırken yeterince bilgi sahibi olmak istiyorum.

ahmetyasin ahmetyasin 17.12.2020 16:42:00

Berkay Hocam öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. İnternetten araştırdığım kadarıyla Canon'un netleme sisteminin daha iyi olduğu söyleniyor. Eski kameramda netlemesi birkaç saniyesini alıyordu. Uçan kuşları ise neredeyse hiç netleyemiyordu. Siz P900 ile netlemede hiç sorun yaşadınız mı? Bir diğer konu da titreme. El ile çekim yaparken özellikle yüksek zoom değerlerinde fotoğrafı etkileyecek kadar fazla titreme oluyormu? Bazı makinelerde titremeyi önleyecek sistemler oluyor. P900 ile bu konuda sorun yaşarmıyım? Son sorum da seri çekim hakkında. P900 ile çekim yaparken deklanşöre bastıktan sonra konuyu netleyip çekmesi süre alıyormu? Veya saniyede kaç kare çekebiliyorsunuz? Tekrardan teşekkür ederim. Selamlar..

uaberkay uaberkay 16.12.2020 14:21:00

Ahmet Hocam selamlar. Ancak fırsat bulabildim çok yoğundum kusura bakmayın. Ben de 6 ay önce p900 ile başladım gözleme. ilk kez başlıyor olmam ve yüksek zoom özelliği sebebiyle kompakt bir makina arayışındaydım. Ben de benzer şekilde sx70 ve p900 arasında kaldım. Ne fotoğrafçılıktan ne t3knik özelliklerden pek anlamıyorum ama ikisi arasındaki bariz farkların şunlar olduğunu düşünüyorum. Sx70'in avantajı RAW formatında çekim yapabiliyor olması bunun haricinde 65x optik zooma sahip P900 ise 83x zooma sahip fakat yalnızca jpeg formatında çekim yapabiliyor. Velhasılı kelam bence çok basit bir karar vermeniz lazım eğer 65x zoom bana yeter, ayrıca ben photoshopla uğraşmayı seviyorum. fotoğraflarımı daha güzel şekillerde çekmek öncelikli amacım diyorsanız, yani bu işin fotoğraf kısmına daha çok önem veriyorsanız SX70. Ama benim gibi fotoğraftan önce gözlem ve tür kısmına önem veriyorsanız P900 diyebilirim. Mesajınızı okuduğumda ikinci seçeneğe daha yakın olduğunuzu seziyorum bu nedenle P900 kesinlikle beklediğinizden de fazlasını verecektir. Ama bütçem var biraz daha çıkabilirim diyorsanız P1000 dışında bir şey düşünmeyin derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar.

ahmetyasin ahmetyasin 16.12.2020 00:27:00

Teşekkürler hocam, inceliyorum.

kabacallo kabacallo 16.12.2020 00:19:00

sony'ye de bakabilirsiniz. ben dslr almadan önce araştırmıştım ama şahsen kullanmadım rx10 mark 3 ya da 4'e de bir bakabilirsiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT