TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ÇOCUK VE GENÇLER ÇEVRİMİÇİ BULUŞUYOR

DilekveTunç DilekveTunç 16.12.2020 22:12:00
Merhabalar,

TRAKUŞ VE TRAKEL üyesi çocuk ve gençler 19 Aralık Cumartesi, Zoom’da buluşuyor. İlkini TRAKEL’de gerçekleştirdiğimiz Zoom buluşmasına katılan gençler bu hafta sonu için buluşma konusunu “DENİZ CANLILARI” olarak belirledi.

Konuğumuz TRAKUŞ üyesi Cem Dalyan’ın öğrencisi Bikem Kesici. Bikem, İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Hidrobiyoloji Bölümünde doktora yapıyor.

Katılım koşulları:
- 7-15 yaş arasında olmak,
- Başvurunun sadece veliler tarafından yapılması,
- Başvuru ve iletişim için velinin cep telefon numarasını eposta ile dgecit@yandex.com ya da Telegram’da @DilekGecit ‘e mesajla Cuma gecesine kadar gönderilmesini rica ederiz.

Eğitim değil, tanışma, doğa ve oyun odaklı interaktif buluşmaya TRAKUŞ ve TRAKEL’in sevgili çocuk ve genç üyelerini bekliyoruz.

DilekveTunç DilekveTunç 29.05.2021 13:58:00

Son Buluşma TRAKUŞ Gençleri bu öğretim yılının son buluşmasını yapıyor. "Dört Kuş Bir Resim" etkinliği için online buluşuyor. Çocuk ve gençleri resim yapanları ya da dinlemeye, izlemeye bekliyoruz. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 19.05.2021 22:24:00

Üyelerimizin çocuklarının katılmaları bizleri çok mutlu eder. Haydi resim yapmaya. Çok teşekkürler Fatma Hanım, şimdiden çok heyecanlandım. Adana'ya, ekibe selamlar, dg

adaşadaş adaşadaş 19.05.2021 21:40:00

Gençler merhaba, 29 Mayıs 2021 Cumartesi, 20:00 günü "Dört Kuş Bir Resim" adı altında bir etkinlik yapacağız. 🦩Dört kuş belirleyeceğiz, bu kuşları istediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz, yırtıcı, ötücü, kıyı kuşu... 🦢Çizim yaparken yaptığınız kuşun bölümlerini, renklerini yapılarını önce incelemeyi unutmayalım, belirlediğiniz kuşların özelliklerini de yazarsanız iyi olur etkinlik sırasında bizimle de paylaşabilirsiniz 🦉Belirlediğimiz her kuşun bir bölümünü alacaksınız, *kafa, *gövde- kanat, *bacak * kuyruk bu bölümleri birleştirerek kendi kuş resmimizi çizeceksiniz, tamamıyla özgürsünüz. Habitat da ekleyebilirsiniz 🦅Teknik serbest, istediğiniz boya türünü kullanabilirsiniz, kuru boya, suluboya, akrilik, lavi(mürekkep), kurşun kalem, pastel yada karışık teknik, suluboya- kuru boya gibi 🦚Ürünlerinizi, genel hatları belirleyip yapabileceğiniz gibi etüt (ayrıntılı)dediğimiz en küçük ayrıntısını vererek de yapabilirsiniz serbestsiniz. 🦃Yaptığınız kuşa, resminize isim verirken de özgürsünüz, kendi isminizden , kuşların isminden, kuşların özelliklerinden yola çıkabilirsiniz. 🦆Son olarak yaptığımız kuşları birbirinize sorarak tahminde bulunabiliriz eğlenceli olacağından eminim. 🌺Ayrıca etkinlik ürünlerinin kendimiz için katkı sağlayan süreç olduğunu unutmayalım, yaparken sadece çizim ve siz olun, lütfen sonuca odaklanmayın. Kolay gelsin. Sağlıkla sanatla kalın sevgiler hepinize Fatma Ertaç Karan Görsel Sanatlar Öğretmeni

DilekveTunç DilekveTunç 11.05.2021 22:33:00

TRAKEL VE TRAKUŞ gençleri bu hafta sonu buluşuyor. Yeni katılmak isteyenleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. 1.BÖLÜM: 19 Mayıs Atatürk ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Haftası kutlaması 30 dakikalık birinci bölümünün konusu “Atatürk ve Doğa” olacak. Ziraat Mühendisi, Ulusal Feneoloji uzmanı ve Orman Okulu Eğitmeni Zeynep Gülçin Altun Yürüyen Köşk ve Atatürk Orman Çiftliğini anlatacak. 2. BÖLÜM: Benim Ağacım Doğal olayların tekrar etme zamanlarını inceleyen bilim dalı) olan fenoloji olacak. İki aydır gözlemledikleri ya da düzenli fotoğrafını çektikleri ağaçları paylaşacak katılımcı gençler. 3. BÖLÜM Sürpriz bir konuğumuz ile kısa bir sohbet yapacağız. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 23.04.2021 14:01:00

GENÇ BULUŞMASININ KONUSU KİTAPLAR Sevgili TRAKUŞ genç üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun. Gelecek çevrimiçi buluşmamızda kütüphanenizdeki kitaplardan seçtiğiniz en sevdiğiniz kuş, kelebek, doğa kitaplarını seçip buluşmadaki katılımcı arkadaşlarınıza göstermeye ne dersiniz? Ben yeni başladım diyorsanız izleyici olarak katılabilirsiniz. Buluşmada tanıtacağınız kitapların adlarını https://forms.gle/ju3E9xFjgPPcgnSm8 formunu doldurarak 25 Nisan Pazar akşamına kadar göndermenizi rica edeceğim. Amaç: 1. Katılımcılar arasında kitap bilgi alışverişi sağlamak 2. Buluşma sonucunda çıkarılan kitap listesini TRAKUŞ ve TRAKEL’de yayınlayarak, bugün ve gelecekte herkesin faydalanmasını sağlamak. Sağlıklı ve güzel günlere, Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 22.03.2021 00:02:00

TRAKUŞ -TRAKEL Genç buluşmasında haftaya konumuz “Kuş Göçü ve Süzülerek Uçan Kuşların Göçü” olacak. Katılımcı gençlerin fotoğraf, bilgi ve sohbeti ile buluşma gerçekleşecek. Göç ile ilgili belki bir iki sözel oyunda olur kim bilir? 😉 Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 13.03.2021 17:27:00

TRAKUŞ Genç buluşmasına katılmandan çok mutlu oluruz. Arıyorum seni hemen çünkü What's app'ta seni bulamıyorum. Selamlar, Dilek

ahmetyasin ahmetyasin 9.03.2021 20:54:00

Merhaba, katılmak istiyorum. Ne zaman yapılacak?

DilekveTunç DilekveTunç 8.03.2021 22:38:00

Konuk Ergün Bacak, Konu İstanbul Halkalama Merkezi olacak. Çocuk ve Genç TRAKUŞ; TRAKEL üyelerini aramızda görmekten mutlu olacağız. Yeni katılacakların başvuru yapabilirler. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 9.02.2021 18:25:00

Bir sonraki konuğumuz Prof.Dr. Ünal Akkemik. Konu ağaçlar ve ağaç fosilleri. İlk kez katılmak isteyenlerin velileri Telegram’da @DilekGecit ya da dgecit@yandex.com a başvurabilir. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 27.01.2021 15:44:00

Gelecek buluşmaya TRAKUŞ üyesi Kuzey Cem Kulaçoğlu konuk olarak davet edildi. Tür tanımlama ve tanımlamada zorlanılan püf noktaları anlatacak. Yeni katılmak isteyen site üyelerimizin velileri dgecit@yandex.com ya da Telegram’da @DilekGecit ile ulaşarak kayıt yaptırabilir. Baharda kelebeklere daha fazla ağır vermek ümidiyle... dg

DilekveTunç DilekveTunç 16.01.2021 14:47:00

BULUŞUYORUZ Çocuk-Genç TRAKUŞ, TRAKEL buluşmasını bu hafta sonu yapacağız. Yeni katılmak isteyen site üyelerimizin velileri dgecit@yandex.com ya da Telegram’da @DilekGecit ile ulaşarak kayıt yaptırabilir. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 16.01.2021 14:37:00

Çocuk-Genç TRAKUŞ ve TRAKEL cilerin buluşması ile ilgili bu haberi buraya ekleyelim, sonraki yıllarda arşivde haberi bulması zor oluyor ama forumda bulmayı daha kolay hallediyorum: Her çekilişte kelebeğin bilgilerinin olduğu oyunu severek oynarken buluşmaya Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu dördüncü buluşmaya bağlanarak sürpriz yaptı. Haberi: https://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=1&id=5039&tit=cagan_sekercioglu_nun_surprizi Haberin altına yorumu : cagan, Selam Dilek. Simdi gordum. Nazik yazin icin cok tesekkur ederim. Cok guzeldi ve hepinizi tebrik ederim bu cok onemli egitim calismasi icin. Genc kuscularimiz beni cok mutlu etti. Sevgiler.

DilekveTunç DilekveTunç 1.01.2021 18:11:00

ÇOCUKLARLA BULUŞUYORUZ. Hafta sonu TRAKEL VE TRAKUŞ çocuk ve genç üyeleriyle eğitici kelebek oyunu VE TRAKUŞ Kuş Bul oyunu oynamak için çevrimiçi buluşuyoruz. Katılmak isteyenlerin ebeveynleri yarın öğlene kadar dgecit@yandex.com ya da Telegram’da @DilekGecit ‘e mesajla başvurursa, katılımcını oyun kartını gönderebilirim. Daha önce buluşmalara katılanlara kartları gönderildi. Mutlu, umutlu, sağlıklı yıllara. Sevgiler, selamlar, Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 19.12.2020 20:34:00

Sunumda bahsettiğimiz oyunun linki: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=q02elLQxl_4 Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 18.12.2020 18:25:00

Harika, teşekkürler.

serhattigrel serhattigrel 17.12.2020 22:33:00

Dilek hanım, Trakus üyesi olmayan bir iki tanıdığıma bahsettim, katılmak istediler, bilginiz olsun. Üyeliklerini görmezseniz şaşırmayın :) Ben izleyici olarak bulunacağım zaten.

DilekveTunç DilekveTunç 17.12.2020 20:58:00

Çocuk ve genç üyelerimizden önceki buluşmaya katılanların ebeynlerinin iletişim bilgisi listemizde olduğundan onları tekrar yormayalım. Başvuru ilk kez katılacaklar için. Selamlar, Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT