Yaratıcı avcılar iş başında
feridunt 27.04.2009 12:06:00
Merhaba
2-3 aydır kızlarım ve eşimle kuş gözlemi için istanbul un çeşitli yerlerine gidiyoruz.
25 nisandada Riva ya gittik.
Biraz sahilde yürüyüş yaptık kumsalda koşturduk
sonra dereden biraz yukarı çıktık
güzel bir noktada gözleme başladık.
resmi geçitdeki kuşları tanımaya ve serbest atışla tahmine çalıştık keyfimiz çok iyiydi yanımızdan bikaç gözlemci geçti kısa muhabbetler ettik
birisi ergün beydi (ismini yanlış hatırlamıyorsam) (kendisine ayrıca teşekkür ederiz gözleme çıktığımız ilk gün bize dürbününü vererek bizim kuşlara yaklaşmamamızı sağlamıştı.)
neyse sonra biraz daha yukarı çıktık orda birkaç kuş daha gözlemledik ve sahile indik. tam köprüden geçerken deniz tarafında suda fundaların arasında çok güzel bir kuş gördüm. arabayı ileriye yol kenarına park ettim ve yürüyerek geri döndüm dürbünle kuşu buldum kitabımdan ne olduğunu bulmaya çalışırken solda 2 kişi köprünün ayağında arabalarından inip küçük bir kayığa biniyordu. 5-6 dk sonra kayığı hareket ettirdiler ve benim izlediğim kuşun bulunduğu yere geldiler. kayıktakilerden biri yerden kocaman bir havalı zıpkın çıkardı sonra lastiğini gerdi ve kuşu aramaya devam ettiler.
bunun üzerine hemen arabaya gittim jandarma karakoluna gidip şikayet edeyim dedim. gittim soldaki yoldan gideceğine sağdan sahile kadar gittim. sonra geri döndüm bu sırada aklıma 156 geldi tekrar köprüye döndüm 156 yı aradım bana bir telefon verdiler (galiba beykozun) orayı aradım tamam baktıralım dediler.
Bu sırada bizim yaman avcılar 400-500 m yukarı doğru çıkmışlardı.
dürbünle izledim sağ kıyıdaki fundalıkların arasına girdiler (herhalde ördekgillerden) bir kuş havalandı karşı kıyıya kondu onlarda peşinden karşı kıyıya geçtiler.
tekrar jandarmayı aradım. ne oldu diye sordum. bir arkadaş geldi kimseyi bulamadı dedi görevli asker arkadaş. ben burda bekliyorum kimse gelmedi dedim.
5 dk sonra karakoldan araç çıktı geldi astsubaya anlattım zıpkınla kuşmu avlanır dedi pek inanmadı. sonra arabalarını gösterdim bizim avcılarda o sırada aşağı doğru iniyorlardı. jandarma araçlarının yanına gitti. jandarma ile onları başbaşa bırakıp eve doğru yola çıktık ...