Fotoğraflarımın Telifi Hakkında
alpertuydes 19.01.2021 00:40:00
Gördüğüm lüzum üzerine;
Siteye yüklediğim tüm fotoğraflarımın hatta videolarımın Trakuş yönetimi tarafından münasip görüldüğü takdirde şahsıma sorulmadan tamamen Trakuş un inisiyatifinde istenilen tüm alanlarda dijital veya basılı olarak kullanılabileceğini buradan belirtmek isterim.
Evet, fotoğraflarımdan yeri geldiğinde çeşitli mecralardan gelir de elde eden birisiyim. Lakin Trakuş un benim fotoğraflarımdan bir kazanç elde etmek yerine biliyorum ki bunu topluma, doğaya fayda sağlamak, farkındalık oluşturmak, dikkat çekmek için kullanacağından zerre şüphem yoktur. Bunun da doğru yerlerde kullanılmasına yönelik kararı Trakuş un titizlikle vereceğine eminim. Çünkü biliyorum ki ticari kaygıları olsaydı bu site bir kere ücretsiz olmazdı.
Ayrıca yıllardır özellikle Serhat Başkanın ve yönetimin cebinden öyle küçük de olmayan meblağlar harcanarak website ve işleyişi ayakta tutuluyor. Tabi bu işin maddi kısmı.
Ailesiyle ve işiyle ilgilenmesi gerektiği pek çok zamanda bu site için harcanan zamanın ve emeğin de farkındayım. Keşke fotoğraflarımızdan gelir de elde etseniz de Trakuş a bizler de maddi destek sağlamış olsak ve bir kaç kişiye külfet olmasa bu platform. Şayet bu konuda da böyle bir durum ortaya çıkar ve bizlerinde destek olabileceği bir durum ortaya çıkarsa tüm fotoğraflarım koşulsuz hizmetinizdedir.
Benim hayattaki en önemli başarılarımda, kazanımlarımda bu ailenin emeği çok büyük. Trakuş un hayatıma girmesiyle, bana kattığı bilgi, tecrübe ve hayat dersleri ile tanıştığım bu güzel insanların örnek davranışıyla bugün keyif aldığım bir hayatım, işim, uğraşım ve çevrem var. O yüzden bu aileye saygım, sevgim, güvenim ve vefam sonsuzdur.
Amacım gerçekten polemik sürdürmek değil. O konu kapansın artık. Bundan sonrası için bu dediklerim. Hem aile büyüklerine düşüncelerimi yenilemek istedim. Hem de bu şekilde düşünen insanların az olmadığını bu başlık altında göstermek.
İyi ki varsınız hepiniz..
shooter 20.01.2021 01:21:00 Dedim ki ben topa girmeyeyim... Sert oynarım... Hala da topa girmeme niyetindeyim... Ama Alper'in açtığı bu foruma bir kaç laf da ben edeyim... Trakuş hakkında birşey yazmama gerek yok, gören gözler düşünen kafalar onu nasılsa görüyor, görecek... Egoları şişmiş, hayatları boyunca kaprisler içinde boğuşmuş, beklentileri ve umutlarını gerçekleştiremiş kifayetsiz muhterisler bunu görmek istemeye bilirler... Bu onların derdi... Bu sitede yer alan tüm fotograflarım, yazı veya videolarım benden ayrıca izin alınma gereği olmadan Trakuş adına, Trakuş tarafından kullanılabilir... Bunun için verilebilecek herhangi bir ücretin de Tarkuş tarafından sosyal proje vs. de kullanılmak üzere katlı olabilirse bu beni daha mutlu edecektir... Tüm Trakuş dünyasına saygı ile belirtirim...