TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ABBAS BEYİN ÇAYIRI

DilekveTunç DilekveTunç 31.01.2021 01:48:00
Sosyal medyada rastladım Türkiye nin ilk kuş gözlemcilerinden biri olan Asaf Ertan Bey in paylaşımına:

"Tüm kuş gözlemcilerine sunuyorum. Riva hepinizin gözde alanlarından biri. O çayırlar, dere, orman çayır birlikteliği ve muhteşem doğaya ihanet eden yönetimler...

Gözlemciler sizden bir ricam var. Çayırların adını ‘Abbas’ın çayırı’ olarak söylemeyiniz. “ Abbas Bey “ in çayırı yada çayırları olarak ifade ediniz. O ailenin bir ferdidir Abbas Bey. Ve kendisine ‘ bey ‘ sıfatını esirgemeden hitap ediniz. Yücelen siz olursunuz..."

DilekveTunç DilekveTunç 4.02.2021 00:22:00

Bu arada yorum olarak görmedim, Asaf Bey kendisi yukarıdaki paylaşmıştı sayfasında. :) Bol kuşlu günler, dg

DilekveTunç DilekveTunç 31.01.2021 11:52:00

Tesekkurler, sizinkini gormemistim. Selamlar, dg

akin akin 31.01.2021 11:17:00

Abbasın çayırı tabiri de bana sıcak ve hoş gelirdi, o paylaşımı yapan bendim,bir arkadaşımın da komşusu olurmuş rahmetli Abbas Bey, Asaf beyin ricası üzerine düzelttim, bundan sonra ABBAS BEY'İN ÇAYIRI orası en azından benim için....

DilekveTunç DilekveTunç 31.01.2021 02:12:00

Asef Ertan diyor ki "Vaktiyle bir doğa koruma derneğinde görev üstlendiğim zamanda Riva, Ballıkayalar ve Enez için tabiatı koruma alanı olarak düzenlenmelerini teklif etmiştik. Enez için olumlu sonuca ulaşmıştık ama diğerlerini kabul ettiremedik. Günümüzde, değerleri ortada. Yazık oldu ülkemin talan edilen önemli alanlarına..."

DilekveTunç DilekveTunç 31.01.2021 01:49:00

Gelen bir yorum: "Yarı Riva'li olarak büyüdüm...hep Abbas bey diye konuşulurdu. Abbas Beyin Çiftligi diye tarifte edilirdi. Geldigimiz nokta üzücü." Gül Tuna Şahin

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT