TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İllüstrasyon

İbrahimozturk İbrahimozturk 7.02.2021 03:09:00
Sevgili site yönetimi kolay gelsin.
Yaptığım illüstrasyonlar çoğunlukla saygıdeğer üyelerimizin çektiği güzel fotoğraflardan oluşuyor. Bunların bazıları tür olarak Ankara da görülmemesine karşın sisteme Ankara girdiğim için yanıltıcı olarak türün dağılım haritasında Ankara da çıkmakta. İkinci durum ise bu türlerin bazılarını çekmediğim halde tür sayım artıyor.
Bu sorunu İllüstrasyon hanesi için çözebilir miyiz?

İlk sorun çözülemeyecek durumda olursa çeken kişinin yüklediği şehir olarak yüklerim bundan sonra.

Sevgi ve saygılarımla

İbrahimozturk İbrahimozturk 7.02.2021 19:20:00

İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim beni onore ettiniz. Hüseyin abi ilk problem için dediğimiz gibi fotoğrafın çekildiği yeri girmek daha doğru olacak. (daha önce niye yapmadıysam ). Tür sayısı konusuna sizlerden yardım bekliyorum. Selamlar...

mademiral mademiral 7.02.2021 17:06:00

İbrahim Bey öncelikle emek verip hazırlayarak sitede yayınladığınız çizimleriniz için gönülden tebrik ederim. Keşke ben de bu konuda sizin kadar yetenekli olabilseydim. Bence de önerilerinizin üzerinde düşünülmeye değer. Sayın Başbuğ ismimi vermeden yakalı toy çizimime atıf yapmışsınız. Lütfen endişe etmeyiniz. Ben sitede hiç kimsenin Türminatör listesinde öne çıkabilmek adına illüstrasyon çizdiğini düşünmüyorum. Evet yakalı toy çizimim site kuralları gereği türe ait 1. Fotoğraf olarak listelenmiş çünkü öyle görülüyor ki Trakus kuruluşunda başka bir vizyonla yola çıkmış. Hakan Beyin yakalı toyu yaşatmak konusundaki emeğine çok saygı duyuyorum. Bununla beraber fotoğraflanan bireyin tutsak koşullarda üretilip yetiştirilerek doğaya salınan evcil bir birey olduğu konusunda ciddi kuşkularım var. Sırf piknikçilerin attığı ekmekleri yemeye alışmışlar diye Mogan’daki yabani ördeklere onay verilmeyen bir sitede bu konuda da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim.

toshi1 toshi1 7.02.2021 14:11:00

Şu anki sisteme göre illüstrasyon olarak eklenen fotoğraf tür sayısını arttırıyor. Bunun tür sayısını etkilemeyecek şekilde değiştirilmesini tavsiye ediyorum. Örneğin Yakalı Toy fotoğrafında Hakan Kahraman'ın fotoğrafında ikinci fotoğraf diye yazıyordu. Aslında birinci fotoğraf illüstrrasyona ait bir çizimdi. Çekilmemiş türlerin çizimini yapıp Emin'i Türmi,natör listesinde geçebilirsiniz. :))

surgeon surgeon 7.02.2021 12:09:00

İbrahim hocam, Öncelikle başarılı çalışmalarınız için siz kutluyorum.Fotoğrafın aslından uyarlanan bir tür reprodüksiyon çalışması gibi bir ürün olduğundan fotoğrafın orijinalindeki bilgilere sadık kalmak fikriniz bu problem için en doğru çözüm gibi geliyor bana... Daha doğru çözüm için diğer üyelerimiz de fikir beyan ederse sağlıklı bir sonuca ulaşılabilir. Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT