TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Canon 1x4 III Extender (90d/400mm için)

OnurSalkım OnurSalkım 20.02.2021 17:09:00
Merhabalar yakın zamanda ekipmanımı yenileyerek Canon 90d ile 400mm kombinasyonuna geçmiş bulunmaktayım. Bu zamana kadar hiç düşünmediğim ancak son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu var.. Bu kombinasyona 1x4 III extender eklemem ne derece etkili olur? Çeşitli web sayfalarında 7dmii ve 100-400 ii ile kullanımına yönelik video ve görüşler bulunmakta. Ancak 90d ve 400 mm için çok fazla bir bilgiye erişemedim. Nerelerde kullanılır, nerelerde kullanılmaz, netlik kaybı ne derece olur gibi gibi bir çok soru var kafamda... Deneyimleyen, detaylı bilgisi olan, tavsiye eden ya da etmeyenlerden ricam görüşünü paylaşırsa çok yararıma dokunacaktır. Selamlar..

ZaGoR ZaGoR 21.02.2021 13:22:00

Merhaba Hocam. Ben fotoğrafçılıkta daha yolun başındayım. Naçizane kendi deneyimi mi söyleyeyim. Ben de sizin gibi çok araştırdım. Yurt dışı kaynaklı birçok forumda ilgili yazıları okudum. Buradaki tecrübeli arkadaşlara sordum. Sonuç olarak kafama takılanı yaptım. Sizin ekipmanı değil de Canon 300 mm f4.0 lens ile 1.4 II. nesil konvertör ikilisini bir süre kullandım. Konvertör takılı iken AF yavaş ve görüntü kaybı fark edilir düzeyde. Sonuçlar beni pek tatmin etmedi.

theguide theguide 21.02.2021 14:19:00

Merhaba, bu konuda bir çok yazı ve bilgi mevcut forumlarda. Extenderlar genelde bu lenslere pek tavsiye edilmez. Sebebi arkadaşın dediği gibi tüm af değil sadece merkez af aktif durumda olması. Diğer bir sebep ise arada ne kadar cok ışığı kıran cam olursa fotoğraf kalitesinin düşmesidir. Extenderlar ister istemez birkaç stop ışığı düşürür o sebepten bence sadece lens kullanmak daha mantıklı olacaktır. Kuşa yaklaşamıyorum derseniz eğer...en iyi çözüm kamuflaj çadır veya kamuflaj ağ ile dir. Extender yapacağınız yatırımı kamuflaja yatırın bence...kamuflaj sizi üzmez...:) selamlar..

kabacallo kabacallo 21.02.2021 14:31:00

90d'de 7d mark ii'den farklı olarak f8'de 27 nokta af kullanılabiliyor. Ben de şahsen o lensi kullandım ama tc ile kullanmadım. Teknik detayları çok araştıran biri olarak nacizane yorumum eğer nesne üzerinde yeterli ışık varsa sonuçların iyi olacağı yönünde. Onun dışında pek verimli olacağını sanmıyorum. Genelde önerenler full frame kullanıcıları

mergen mergen 21.02.2021 15:17:00

90d —100-400 mark2 ve 200 400 f4–dışında f8 de tek nokta AF yapıyor İkinci husus ise 400 f5.6 1.4 tc kombinasyonun pek iyi olmadığı şeklinde —Keskinlik kaybı — yorumlar var.

OnurSalkım OnurSalkım 21.02.2021 23:17:00

Görüşleriniz için çok teşekkür ederim, dediğim gibi hiç aklımda olmayan ama acaba dedirten bir konuydu.. Kişisel araştırmalarımda da olumsuz yorumlar biraz daha fazlaydı. Aksi iddia edilip ispatlanana kadar konuyu rafa kaldırmak sanırım bu noktada mantıklı olan. :) Kamuflaj-çadır üstüne güncel tavsiyeler varsa alabilirim.. Elinize sağlık, tekrar teşekkürler selamlar ..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT