TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Keskinlik Sorunu

YusufD YusufD 3.03.2021 05:02:00
İyi günler. Kuş fotoğrafçılığına başlayalı birkaç ay oldu. 7dmark2 400mm f5.6 ikilisini aldım. Bir türlü keskin fotoğraflar çekemiyorum. İlk başlarda kuşlar uzak olduğu için net çıkmıyor diye düşünüyordum fakat yakınımdaki kuşlarda dahi keskinlik ve netlik problemi oluyor. Tripod da sorunumu çözmedi. Yaklaşık 6 yıldır fotoğraf çekiyorum. Bugüne kadar Macro ve doğa çekimi yapıyordum. O alanlarda İnternet üzerinden video ve döküman ile kendimi geliştirebildim fakat kuş fotoğrafçılığında bu kaynaklar az maalesef. Çekim ayarları konusunda yardımcı olabilir misiniz. Özellikle Af menüsünde yapmam gereken özel bir ayar varmı.

dkokenek dkokenek 3.03.2021 09:41:00

Back-Front Focus Problemi varsa netlikte sorun yapabiliyor. https://www.arthenos.com/lens-kalibrasyonu-nedir-nasil-yapilir/ linkte nikon için örnekler verilmiş ama genel olarak aynı ayarlar canon için de geçerlidir.

ksondas ksondas 5.03.2021 17:44:00

Yusuf bey aynı problemi geçen sene yaşamış birisi olarak profilinizi ve fotoğraflarınızı inceledim naçizane yapıcı bir eleştiri olarak kabul ederseniz bir kaç önerim olacak size aynı ekipmanı kullanan ve aynı hataları zamanında yapmış birisi olarak...Öncelikle anladığım kadarıyla 7dm2 nin gren oluşturmasından kaynaklı isoyu çoğunlukla "100" değerinde gördüm fotoğraflarınızda (kızılgerdan ve alakarga fotoğrafı hariç) ve yine çekilen fotoların ortamına baktığımda elde fotoğraf çektiğinizi varsayıyorum. Bu çerçevede isoyu en azından elde çekim yaparken 400 ile 640 arasında kullanmanızı öneririm ...Işık konusunda da dikkatli olmanızı öneririm .Makinenizi evde tripodta kurup sabit bir konuyu 3.5m den netleyip çekim yaptığınız da netlik problemi varmı yokmu kesin olarak baktıktan sonra AF menüsü 4üncü sekmeden "AF microayarlama" kısmından veya - değerler vererek problemi deneme yanılma ile çözersiniz. Bunun için hazırlanmış AFmicroayarlama kağıtlarıda var konu yerine onuda kullanabilirsiniz (http://regex.info/i/JEF_024811.jpg). Ama emin olun ışığı arkadan alıp elde değilde tripod yada makarna torbası ile çekim yaptığınızda sonuçlar düzelecektir...

baskin baskin 6.03.2021 08:09:00

Arkadaşlar çok iyi izah etmiş. Lensin önünde UV filtre var ise bir de filtreyi çıkarıp çekim yapmanızı öneririm. Geçmişte yaşadığımız bir sorundur :)

YusufD YusufD 6.03.2021 09:50:00

Bilgi için hepinize çok teşekkür ederim. Sağlam bir tripod aldım sahaya çıkacağım. Filtreyi çıkarıp da deneyeceğim. Son olarak ufak bir ayrıntıya kafam takıldı lens tripod halkası yok bende direkt makineyi tripoda bağlamanın dezavantajı var mı lens için tripod halkası almalı mıyım sizce.

zaferK zaferK 6.03.2021 10:50:00

Lens makinadan ağır olduğu için ,tripod bağlantısını body kaidesinden yaparsanız ciddi denge sorunları yaşarsınız.Lens halkası mutlaka gerekli...selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT