TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Domuz gribi

armadillo armadillo 4.05.2009 20:37:00
İlk olarak Meksika da görülüp, hızla dünyaya yayılma eğiliminde olan domuz gribi, İnfluenza A virüsünün (A/H1N1) neden olduğu bir hastalıktır. Kuş gribinden farklı olarak insandan insana geçebilmektedir. Virüs, daha önce insanlarda hastalığa yol açmazken, geçirdiği bir değişim ile artık insanlarda da hastalık yapmakta ve insandan inansa geçebilmektedir. Aslında, kuş gribinde de korkulan budur.

Grip, yeryüzünde ölüme neden olan en önemli hastalıklar arasındadır. 1918-1920 yılları arasında görülen ve İspanyol gribi olarak bilinen salgında 50-100 milyon insan öldüğü tahmin edilmektedir.

Grip virüsündeki yapısal değişiklikler tümüyle RNA kaynaklıdır. RNA nın kopyalanmasında hata oranı yüksek olduğu için, virüs genomu sürekli değişim halindedir. Ayrıca, aynı hücreyi birden fazla virüsün enfekte etmesi durumunda viral RNA parçaları birbirleriyle karışıp yeni genetik kombinezonlar oluşturabilirler. Bu değişim HIV ve diğer virüslerde de görülmektedir. Domuz gribi konusunda bireysel olarak yapılması gerekenler; genel sağlık ve hijyen kurallarına uyulmasıdır. Kapalı ve havasız yerlerden olabildiğince uzak kalınması, temizliğe her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi, vücut direncini düşüren sigara ve sağlıksız beslenme koşullarından kaçınılması yeterlidir. İkinci olarak, sadece yetkili kuruluşların bilgilendirme ve açıklamaları izlenmelidir. Bu konuda en doğru kaynak ise www.saglik.gov.tr adresidir.

mikrobiyoloji.org

KANDIZLIK KANDIZLIK 4.05.2009 23:01:00

Gökhan Bey teşekkür ederim , yararlı oldu benim için verdiğiniz bilgiler.

PYTHON PYTHON 5.05.2009 07:20:00

Gökhan abi bütün önlemlerimi almış olmakla birlikte ben pek inanmam böyle kuş-domuz vs işlerine..:)

Kuş gribi dediler 1 sene doğru dürüst kuş fotoğrafı çekmeye göndermediler bizimkiler...:):):):)

Bereket bu sefer ilgilenmediğimiz bir alanda çıktı virüs yok memeli fotoğrafçısı olsaydım yine benim işim yaştı..:)

Şaka bir yana değerli bilgiler için teşekkürler...

dediğin internet adresinide anasayfa yaptım ne olur ne olmaz bilgi akışını temiz tutalım...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT