TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tanım Bekleyenler

jordan35 jordan35 12.03.2021 10:49:00
1-2 gündür siteye yüklediğim fotoğraflar tanım almıyor. Öyle tanım almayacak kareler de değil. Tanıma uygun değile de atılmıyor. Sitede bir sıkıntı mı var?

kingfisher53 kingfisher53 1.04.2021 12:05:00

Bende talebi karşılamada güçlük çekildiğine katılıyorum. Aslında kadromuz geniş. Birer birer bakıldığında hepsi birbirinden bilgili birbirinden değerli üstadlar. Sonuçta gönüllülük esaslı bir iş olduğu için, dönem dönem hepimizde de olmuştur konsantrasyonumuz kendi gerçek gündemimize dönebiliyor hayatın içerisinde. Tür sayfaları da dahil olmak üzere, elimizdeki genç jenerasyonun daha aktif olarak değerlendirilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Daha önce başka başlıkların altında defalarca dile getirdiği gibi , sadece Trakus için değil genel bir felsefe olarak da, Değişimin önünde hiç bir statükonun duramayacağını, değişimin kendisine mutlaka bir yol bulacağına inanıyorum.

Tatar Tatar 1.04.2021 09:56:00

Son zamanlarda, fotoğrafların tanım sürecinde ki bu bekleme süresi uzunluğu halen devam ediyor. Trakus kuşseverlerin siteye olan bu yoğun ve artan ilgisine canı gönülden sunduğu bu desteği ve hatta gönüllü hizmeti için bir doğa ve kuşsever olarak kendi adıma teşekkür ediyorum. Her kuruluş kendine olan talebin artmasından memnun olur diye düşünüyorum. Nacizane fikrim olarak belki tanımcı kadrosunun genişletilmesi bu konuda ki trafiğin rahatlamasına yardımcı olur. Saygılarımla.

jordan35 jordan35 15.03.2021 09:21:00

Teşekkürler Zafer Abi. Valla zorlandığınızı bilsem daha az fotoğraf yüklerdim. Bundan sonra araziye çıktığımız günler fotoğraf yükleyeceğim. İnşallah bir arazide görüşürüz de beraber gözlem yaparız, selamlar :)

zaferK zaferK 14.03.2021 23:57:00

Yağız tanımcıların yarısı sana çalışıyor ,farkındasın değilmi...8 aylık üye olmana rağmen 400'e yakın fotoğraf paylaşmışsın... :) Bu kadar kısa zamanda bu kadar gözlem ve fotoğraf ,bir de üzerine fotoforumda çok başarılı tanımların için kutlarım seni... Ders durumunu ve fotoğraf işleme konusunu şimdilik gündeme getirmeyeceğim ,bir gün arazide karşılaşırsak etraflıca hesap soracağım ,haberin olsun...:) Selamlar...

jordan35 jordan35 14.03.2021 19:43:00

Bu bir şikayet değil Zafer Abi. Sadece geç olduğunu belirtmek istedim. Ben sizin yerinizde olsam bu işi hiç beceremezdim zaten :)

zaferK zaferK 14.03.2021 18:49:00

Bu aralar yüklenen fotoğraf sayısı çok fazla ,bazen sayı 200'e yaklaşıyor.Bazı karelerin tanımı birkaç saniye sürse de birçok fotoğraf bayağı zaman alıyor.Malum yüklenen her kare cillop değil...:) Zaten vakti uygun olan arkadaşlar yeterince zaman ayırıyor ,ancak bu her zaman mümkün olmuyor ,yani arada birikmeler olması doğal.Sonuçta geç de olsa mutlaka tanımlanıyor...tanım almayan ,ya da ''tanıma uygun olmayanlar'' sayfasına aaktarılan fotoğrafların tamamı en az çift onayla gerçekleşiyor.Bunun için gerekli kriterler belli ,genelde şartları zorluyoruz ,ama yine de bu sayfaya aktarmak durumunda kalıyoruz.Devamlı aktif olarak tanım yapan 5-6 arkadaşımıza ,zaman zaman benim gibi eski tanımcılar da destek olmaya çalışıyoruz.Valla elimizden gelen bu...bildiğiniz gibi değil ,herkesi memnun edecek tanımcılık zor...:) Selamlar ,sevgiler...

jordan35 jordan35 14.03.2021 16:55:00

Olabilir. Belki de ondandır :)

jordan35 jordan35 14.03.2021 16:55:00

O sıkıntı değil. Tanıma uygun değile atılmıyor. Yine de teşekkürler :)

Oguenaydin Oguenaydin 14.03.2021 16:48:00

Yarışmadan dolayı çektiğiniz fotografların yer -alan bilgisini girmiş olmanız gerekiyor. Belki bundan dolayıdır.

bgnnrobrdbsrvr bgnnrobrdbsrvr 12.03.2021 13:49:00

Aynı durum benim yüklediğim fotoğraflarda da oluyor. Sanırım tanım ekibinin işleri bu aralar biraz yoğun. Belki de bu yüzden fotoğraflar geç tanımlanıyordur.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT