"Aynı yalakta ya da aynı sopaların üstünde defalarca girilen kuşun 1 sn ara ile çekilmiş fotoğrafları da belki benim gibi başkalarının da hoşuna gitmiyor olabilir." bu konuda hem fikir olmakla birlikte, konunun "Bir üye aynı ilden aynı tür kuşun maksimum 5 karesini yükleyebilsin yada 10." önerinizle çözülebileceğini düşünmüyorum. Önerinizin aksine, bir üyenin, bir şehrin aynı ya da farklı alanlarından, farklı zamanlarda, aynı tür için yükleyebileceği farklı fotoğraflarla oluşturabileceği biyoçeşitlilik verisi oldukça önemlidir. Keşke her üye, her tür için bu şekilde birçok fotoğraf yükleyebilse. Öte yandan yorumunuzda da bahsettiğiniz gibi, trakuş, gözlemci/fotoğrafçı farklı bakış açılarını kapsıyor. Ancak, özellikle son yıllarda gerek tür yarışlarının, gerek fotoğraf yarışlarının etkisiyle camiadaki olumsuz örneklerin/vakaların sayısında belirgin bir artış var. Yarışlar ya da öne çıkarmalar devam ettiği sürece de bu olumsuz örnek ya da vakalar maalesef bir otokontrol meselesi olarak kalacaktır. Mevcut uygulamalar, kuşları sadece araç olarak gören insanların sayısını arttırdığından, yıllardır devam eden benzer sahnelerin biteceğini sanmıyorum.