TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

LİMİT

kingfisher53 kingfisher53 19.03.2021 12:03:00
Sayın Site Yöneticileri,

Bir önerim olacak teknik olarak zorlar mı bilemiyorum tabi ki.

Bir üye aynı ilden aynı tür kuşun maksimum 5 karesini yükleyebilsin yada 10.
İl mutlaka olmalı çünkü üyelerimizin 81 ilden bütün kuşların kayıtlarını girmek gibi bir hedefi var ise önü kesilmemiş olur.

Böylelikle bugün 63. sü girilen aynı birey Kıyı Kuşunun belki yenileri eklenmez. Aynı yalakta ya da aynı sopaların üstünde defalarca girilen kuşun 1 sn ara ile çekilmiş fotoğrafları da belki benim gibi başkalarının da hoşuna gitmiyor olabilir.

Aynı kuşların üstüste günler rahatsız edilmesini de engellemiş oluruz belki. Belki fotoğrafçı arkadaşlarımıza Türkiye de 485 tür olduğunu hatırlatmış olur yeni gözlem alanları yeni türlere konsantre olmasını sağlarız.

Türün daha iyi fotoğrafını kaydettiğini düşünen üyemiz, limiti doldu ise önceki fotoğraflarından birini silmek zorunda kalır yine daha iyi fotoğrafı girmesinin önü açılır

Ne dersiniz ?

Oguenaydin Oguenaydin 27.03.2021 09:58:00

Bence böyle şeylere kafanızı takmayın. Adamın elinden başka kuş çemek gelmiyordur. Benzer kareler ile mutlu oluyordur. Siz kuşu çekin farkı yakalayın.... UNUTMAYIN: O kuşun en iyi karesi hala çekilemedi ...

sercan sercan 26.03.2021 13:19:00

"Aynı yalakta ya da aynı sopaların üstünde defalarca girilen kuşun 1 sn ara ile çekilmiş fotoğrafları da belki benim gibi başkalarının da hoşuna gitmiyor olabilir." bu konuda hem fikir olmakla birlikte, konunun "Bir üye aynı ilden aynı tür kuşun maksimum 5 karesini yükleyebilsin yada 10." önerinizle çözülebileceğini düşünmüyorum. Önerinizin aksine, bir üyenin, bir şehrin aynı ya da farklı alanlarından, farklı zamanlarda, aynı tür için yükleyebileceği farklı fotoğraflarla oluşturabileceği biyoçeşitlilik verisi oldukça önemlidir. Keşke her üye, her tür için bu şekilde birçok fotoğraf yükleyebilse. Öte yandan yorumunuzda da bahsettiğiniz gibi, trakuş, gözlemci/fotoğrafçı farklı bakış açılarını kapsıyor. Ancak, özellikle son yıllarda gerek tür yarışlarının, gerek fotoğraf yarışlarının etkisiyle camiadaki olumsuz örneklerin/vakaların sayısında belirgin bir artış var. Yarışlar ya da öne çıkarmalar devam ettiği sürece de bu olumsuz örnek ya da vakalar maalesef bir otokontrol meselesi olarak kalacaktır. Mevcut uygulamalar, kuşları sadece araç olarak gören insanların sayısını arttırdığından, yıllardır devam eden benzer sahnelerin biteceğini sanmıyorum.

mkagankarayigit mkagankarayigit 24.03.2021 23:35:00

Limit sayısı 5-10 bunu bilemem ama bence de bir limit koyulmalı. Nadiratlar tabii ki önemli ona lafım yok ama Türkiye’nin herhangi bir yerinde nadir bir kuş çıkar çıkmaz tüm ana sayfa o kuşla doluyor. Hem de söylediğiniz gibi aynı taşın/çubuğun vb. üstünde. Yorumunuza katılıyorum 👍🏻

kingfisher53 kingfisher53 20.03.2021 16:20:00

Bu arada 64 oldu. Kenan Bey sizin yorumunuzu okuyunca Trakus u aslında kuşlara ne kadar farklı açılardan bakan insanlardan oluşan bir topluluk olduğunu bir kere daha hatırlamış oldum. Bu aslında sitemizin bir zenginliği. Agorafobi ( Evden dışarı çıkamama fobisi ) olan yaşlı bir kadın 30 yılın sonunda psikolojik destek almaya karar veriyor. Başarılı bir tedavi süreci sonrasında kadın fobisini yeniyor ve dışarı çıkabilmeye başlıyor. Eşi ile birlikte mutlu bir yaşlılıkları olacak diye düşünürken, 1 yıl içinde eşinden boşanıyorlar. Alışageldikleri düzen ve görev paylaşımları bozulmuş ve yeni rollere aile bireyleri adapte olamıyor. Sitemiz Kuş fotoğrafçıları için güzel bir platform. Sitemiz telefonda yeni tür gelmesini bekleyip tür sayısına 1 adet daha eklemek isteyenler ve bunu onaylatmak isteyenler için de çok güzel bir platform. Bozmalayım aman. Ne gerek var kuş gözlemci sayısının artmasına, ne gerek var bu ülkede kuş tanımı yapabilen, elinde dürbünle kuş gözlemi yapan gençlerin sayısı 300 olsa ne 500 olsa ne. 3-5 tane bize yeter. Fikrimden de vazgeçtim. Sonra olanı da kaybederiz.

keynowski keynowski 19.03.2021 13:26:00

Ben bu öneriye katılmıyorum. Herkesin Türkiye' deki tüm türleri görüntülemek gibi bir amacı olmayabilir. Bulunduğu şehrin dışından başka bir yerde araziye gitmeye de herkesin olanağı olmayabilir. Bizler beğenmediğimiz fotoğraflarda beğeni tuşuna basmayıp kendimizce gerekeni yapabiliriz. MeselA ben de nadir türlere ait fotoğrafların çok daha güzel fotoğrafların önünde yer almasından rahatsızım. Fotogaleri deyince aklıma güzel fotoğraflar geliyor ama güzellikten ziyade nadiratlık daha çok değer görüyor. Nadirat fotoğrafları gündemde olunca diğer güzel fotoğraflar arada kaynıyor. Güzel çekilmiş nadirat fotoğraflarına lafım yok. :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT