TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

NE YAPMALIYIM

avşarbey avşarbey 31.03.2021 20:52:00
Aynı yazıyı fotoforuma da yazdım. Buraya da kopyala yapıştır yapıyorum. Linkini de en aşağıya ekliyorium.
Arkadaşlar.....
Bu kuşu iki gün önce Ebabil diye yükledim tanımsızlara atıldı. Dün yukarıda görüldüğü gibi boz ebabil diye yükledim yine tanımsızlara atılmış. Şimdi ben bu işi anlamadım. 3-4 gün içerisinde iki kez yüklememe rağmen bu ne kuşu acaba. Geriye akkarınlı ile küçük kaldı yarından sonra iki kez üst üste Akkarınlı ve küçük ebabil diye mi yükleyeyim
Tanımcılık gönüllülüğe, isteğe sevgiyi ve öz veriye dayalı bunu biliyorum. Bunun için her tür tanımcısına emekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum..
Lütfen sizde bizi anlayın.
O kadar çok kilometre o kadar çok arazi yapıyorum. Her çalının içini tarıyorum her çalının önünde saatlerce bekliyorum. Ve ben buralara ya toplu taşıma(Belediyle otobüsü, dolmuş) araçları ile gidiyorum, ya da beni seven bir iki dostumun daveti ile onlarla gidiyorum. Çoğu zaman onlarca kilometreyi yürüyerek yol kat ediyorum. Bunların hiç biri abartı değil. Eve geliyorum binlerce fotoğraf seçiyorum dosyalıyorum arşivliyorum, bunun üzerine bir de yarışa giriyorum. Seç ayıkla photoshop yap yükle. Sonuç sıfır.
Birde anlamadığım konu şu. Tanımcı arkadaşlarımız kaç kişi belli. Bir kaç gün önce Ebabil tanımsızsa, Boz diye yüklediğim kuş ne inanın gerçekten ve yürekten merak ediyorum. Amacım kimseyi kırmak ve üzmek değil. Çok anlamasam da Trakus ve trakuş ailesi bir çok şey öğretti ve kattı bana. Bu bana göre Ebabildi. Bende ya hadi yanıldım belki dedim Boz diye yükledim gene tanımsız. İnanın anlamakta güçlük çekiyorum.
Umarım kimseyi bilmeden kırmadın incitmedim. Herkese tekrar ayrı ayrı teşekkürler ediyorum ve bu kuşun ne olduğu merak ediyorum

https://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=272263&tit=boz_ebabil#.YGSwVugzaUl

ZaGoR ZaGoR 1.04.2021 11:11:00

Bu düşünceye katılıyorum. Tanıma uygun değilse kuşun türü yazılabilir. Bunu yapan arkadaşlarımız var. Bunu yapmanın da o kadar çok zor olmadığını düşünüyorum. Kolay gelsin

kingfisher53 kingfisher53 1.04.2021 11:49:00

Kertik yarışması olduğu senelerde bu bir kural olarak yapılmıyor. Ama diğer senelerde zaten yapılıyor. Yarışma kuralları çerçevesinde haklı da görüyorum, hem de üyelerimizin kuşları biraz daha inceleyip farkına varmalarına katkıda bulunuyor. Ama Mustafa Bey in kuşu ile ilgili durum biraz daha farklı olabilecek zaten 2 kuş var ikisine de tanıma uygun değil almış. Demek ki iki kuştan hangisinin olduğu bu fotoğrafa bakılarak karar verilemez hükmü konulmuş. Bu bazen olabiliyor tabi ki, özellikle birbirine benzer türlerde. Ama Mustafa Bey in fotoğrafı özelinde tanım heyetinin kararına katılmıyorum, benim kişisel görüşüm detayların Ebabil lehine net olduğu yönünde.

avşarbey avşarbey 1.04.2021 20:26:00

Levent bey; ilginize çok teşekkür ederim. Kural konmuş. Yanlış yazılan tür onay almaz diye. Eyvallah Ama bu ebabil ya bozdur yada tabiri caizse düzdür. İkisinden başka bir tür olma şansı sıfırdır. Başka bir ebabil türü yoksa Türkiye'de

avşarbey avşarbey 1.04.2021 20:27:00

Ergün bey kardeşim çok teşekkür ederim katkıların için

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT