TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FOTO-FORUM

kingfisher53 kingfisher53 3.04.2021 18:18:00
FotoForum a katılım gösteren, yardımcı olmaya çalışan üyelerimize bir önerim var.
Sizler ne dersiniz gerçekten merak ettim.
Konu şu;

Popüler uluslararası forumlarda müthiş açıklamalar oluyor. Sadece buralarda forumları okuyan bir kişinin kuş bilgisi inanılmaz seviyeye gelebilir. Biz de niye olmasın? Bilgi yi paylaşmaktan kimsenin imtina edeceğini zannetmiyorum.

Amaa... Tek taraflı da olmasın.

Foto foruma, tür bilgisi lütfen? Hangi tür? gibi basit sorular gelir se şu an olduğu gibi. Türün adı + selam sabah olabilir.
Örneğin;
-TÜr Bilgisi Lütfen
- Çıvgın, Selamlar :)

Ama, eğer soruyu soran da azıcık riske girecek ise, o zaman detaylı açıklama yapalım. Hetta fikirler kapışsın. Hepimiz birşeyler öğrenelim. Tıpkı yabancı forumlardaki gibi.

Örneğin;
Çıvgın ve Söğütbülbülü arasında kaldım. Fikirlerinizi öğrenmek isrerim.

gibi.

Ne dersiniz ?

kingfisher53 kingfisher53 5.04.2021 11:27:00

Uygulama noktasında göstermiş olduğunuz müthiş katılımdan dolayı çok teşekkür ederim herkese. Gerçekten çok güzel oldu böylesi. Aman nazar değmesin, bilgiyi paylaşalım . Paylaştıkça hep beraber öğrenelim, hep beraber büyüyelim.

ahmetyasin ahmetyasin 4.04.2021 15:20:00

Ergün ve Ferit Abi, ikinize de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

toshi1 toshi1 4.04.2021 12:55:00

Bird Identification Q&A bölümün de fotoğraf ekleyerek soru sorabilirsin. Yanlız, fotoğrafın çekildiği yeri belirtmen gerekiyor.

toshi1 toshi1 4.04.2021 12:52:00

Sevgili Yasin, birisinin linkini vereyim ben sana, kolay gelsin. https://www.birdforum.net/

kingfisher53 kingfisher53 4.04.2021 12:03:00

Yasin'ciğim sen ve senin gibi genç kuş gözlemcileri bizim için çok değerli. Umarım sitemizin Foto Forum bölümü de genç arkadaşların yararlanacağı "Kuruluş Amacı" na hizmet eden yapıya biran önce tekrar geri dönecektir. Anahtar kelimeler belli İngilizce de Kuş Forum , net te aradın mı bulabilirsin çok rahat. Oralarda statüsüne kaç kuşu olduğuna, geçmişine, statüsüne bakmadan tüm samimiyetiyle sorulan kuşun detayları üzerine yoğunlaşılıyor. Ağır Abi yok, şurda yanlış birşey söylersem karizmam çizilir yok . Soranlarda da bunu da mı bilmiyorsun da soruyorsun demesinler diye sormamazlık da yok. Benim bildiğim kadarı ile kimse annesinin karnından kuşçu olarak doğmadı. Bugün foruma soru soran yarın forumda detaylı açıklama yapan kişi olacaktır. " Foto Forum " un kuruluş amacı da budur.

ahmetyasin ahmetyasin 3.04.2021 23:43:00

Ergün Abi bahsettiğin popüler uluslararası forumlar nelerdir? Birkaç tanesini örnek verebilirmisin?

Cengaver53 Cengaver53 3.04.2021 22:57:00

Ben öyle yapıyorum Ergün soran kişi iki tür arasında ikilemde kalmışsa görebildiğim ayırıcı tanıları yazıyorum bilgilendirici oluyor

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 3.04.2021 20:35:00

Ergün sırada saz ve çalı kamışçını mı var.)) Halkalamada bile ayırmak zor:))

Ertekin66 Ertekin66 3.04.2021 19:51:00

Fikirlerinize katılıyorum. Sorunun şekli cevabın da nasıl olacağını belirliyor tabi. Ben foto forumdan çokça faydalanıyorum. Yeni olduğum için öğrenmem gereken çok şey var. İlk zamanlar şahin ve kızıl şahin konusunda bir büyüğümüz 'şahin kolyesini göstermiş olsa mutlaka tanıyacaktınız' gibi hem öğretici hem de nazik bir cevap vermişti. Bende kalıcı olarak öğrenmiş oldum. Özellikle fotosu paylaşılan türde neresinin ayırt edici olduğunun belirtilmesi ben gibi yeni öğrenenler için çok faydalı olacaktır. Yine de her şekilde cevap vermeye çalışan herkese bu vesile ile teşekkür ediyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT