TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İl Bazında Arama Motoru

sgokce sgokce 5.05.2009 09:46:00
Herkese Merhabalar,

Son zamanlarda Fatih Bülbül (bufatih) abimle birlikte, yaşadığım ilde görülen türlerin bir listesini oluşturmak için çalışıyoruz. Bunun için Kuşbank ı araştırarak bir liste oluşturduk. Ancak Foto Galeri de fotoğrafı olup da, Kuşbank a kaydı girilmemiş türler olabiliyor. Foto Galeri de fotoğrafın çekildiği il kısmı zorunlu bir alan. Acaba bir ilde çekilmiş bütün fotoları görmemizi sağlayacak bir arama motoru yapılabilirmi?

Herkese bol kuşlu günler dilerim...

sgokce sgokce 6.05.2009 10:04:00

Trakus gerçekten çok önemli veriler içeriyor. Anladığım kadarıyla bunu ortaya çıkartmak için bazı arama seçenekleri de var. Ama çoğunun farkında bile değiliz. Mesela Ahmet Bey in önerdiği Gözlemler sayfasındaki arama motorunu ben bilmiyordum:) Bilgilendirdiği için teşekkür ederim. Belki Ana Sayfamızın Google gibi biraz daha sadeleştirilmesi sitenin içeriğine olan hakimiyetimizi arttırabilir.

Ömer Bey in sözünü ettiği çalışmalardan da mutluluk duydum. Umarım en kısa zamanda belirtilen gelişmeler hayata geçer.

sgokce sgokce 5.05.2009 12:24:00

Hatta Arslan Bey in aşağıdaki linkte belirttiği gibi Foto Forum a da il ve tarih girme zorunluluğu olursa, Arama Motoru hem Foto Galeri deki, hem de Foto Forum daki fotoğrafları taramış olur.

www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl4@d&detay=1055

contarini contarini 5.05.2009 12:03:00

Ne güzel olur böyle bir şey. Hatta bir de o aramayı yaptığımızda çekilen fotoğrafların zamanları da çıksa. İnsanlar arazi planlarken süper avantaj yakalar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT