TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi

KuslaraSevdali KuslaraSevdali 18.04.2021 11:50:00
Hayırlı günler. Ben kuş gözlemciliğine yeni yeni başlayan birisiyim. Şu an için dürbün/telefon ikilisiyle idare ediyorum. Başlangıç seviyesi(tür tespiti ve türün fotoğraflanması) için 2 3 bini geçmeyecek kompakt/DSLR fotoğraf makinesi arıyorum, teknik bilgim olmadığı için mümkünse marka ve model söyleyerek tavsiyelerinizi verebilir misiniz ?
Bir de Instagram'daki kuş gözlemcisi bir üyenin çekimlerinden dolayı Fujifilm Finepix HS 30 EXR i gözüme kestirdim, bu makina başlangıç için nasıl olur acaba?

Vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.Selamlar.

mustafaduran mustafaduran 29.05.2021 15:15:00

Merhaba, dpreview.com diye bir internet sitesi var. Orada piyasada bulunan bütün kameralarla ilgili her türlü bilgiyi bulabilir, seçtiğiniz bazı modelleri birbirleriyle karşılaştırabilirsiniz. Site ingilizce ama biraz ingilizce biliyorsanız kolay anlaşılır. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki ben de şu sıralar yeni bir makine satın almak istiyorum ve bu dediğim siteden sony hx400v modeline karar vermiştim, yalnız bu modelle ilgili biraz araştırma yapınca, garanti süresi dolduğunda cihazın hata kodu verdiģi bilgisine ulaştım ve vazgeçtim. Ben yine de kesinlike almayın diyemem, iyice araştırın ve öyle son kararınızı verin derim.

beratt beratt 18.04.2021 18:48:00

Bahsettiğiniz cihaz güncel değil fakat bütçenize uygun. Bu tür cihazların sensör boyutları ufak oluyor. Işığın bol olduğu saatlerde iyi performans alabilsenizde loş ve karanlık ortamlarda biraz kumlu fotoğraflar elde edersiniz. Geçtiğimiz günlerde Sony hx400v cihazını arkadaşım için aldım. Yeni başlayanlar/amatörler ve bütçesi sınırlı olanlar için gayet yeterliler.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT